Schladming-Dachstein: aktív kikapcsolódás a hegyekben

2021.06.30.
Bergsee-in-Schladming-Dachstein_Schladming-Dachstein_Peter-Burgstaller_2

A Stájerországban található Schladming-Dachstein régió kinálja a lehetőségeket a természet felfedezésére.

  • nagyszerű túraútvonalak vezetnek a régió hegycsúcsaira és hegyi tavaihoz,
  • a hegyikerékpározás kedvelői alpesi réteken és erdőkön át kanyargó mountainbike-ösvények közül válogathatnak,
  • a még több adrenalinra vágyók pedig izgalmas via ferrata útvonalakon hódíthatják meg a tartomány legmagasabb pontjait.
  • A régióban több mint 1000 partnerszálláshelyen egy éjszaka eltöltése után a vendégek számára külön felár nélkül jár a Schladming-Dachstein Sommercard. Ez a különleges üdülési kártya 100 ingyenes szolgáltatást kínál: hegyi felvonók, túrabuszok, díjköteles utak stb.

www.schladming-dachstein.at

Túrázás az ezer forrás völgyében

A Schladming-Dachstein régióban több mint 1000 kilométernyi jelzett túraútvonal közül válogatjatunk. Legyen szó családi laza túráról vagy komolyabb hegyi túráról. A túrázókat zöldellő alpesi völgyek, virágokkal teli havasi rétek és álmatag erdők kísérik útjukon.

Schladming-Dachstein Ausztria vizekben egyik leggazdagabb régiója – 300 hegyi tó, 100 vízesés és számtalan forrás található itt. Ezért nem is csoda, hogy a régiót az ezer forrás völgyének is nevezik.

Élményhegyek kicsiknek és nagyoknak, családi üdülés és Sommercard

Hauser Kaibling in der Region Schladming-Dachstein
Fotó: Hauser Kaibling/Rene Eduard Perhab

A Schladming-Dachstein régióban található élményhegyek felhőtlen szórakozást kínálnak a család minden tagjának.

  • Ramsau am Dachsteinban található Rittisberg nyári szánkópályával, drótkötélpályával, erdei kalandparkkal, fürdőtóval, valamint mezítlábas ösvénnyel és meseúttal várja a vendégeket.
  • A Planai-on vadonatúj 10 személyes kabinos felvonó szállítja a vendégeket a Hopsilandhoz – Stájerország legmagasabban fekvő játszótere 1850 méterrel a tengerszint felett található.
  • Hochwurzen élményhegy elsősorban a hét kilométer hosszú hegyi gokartpályájáról ismert.
  • Spiegelsee, varázsa, hogy egyedülálló módon tükröződik vissza a tó tükrében a Dachstein-hegység, top fotótéma a közüösségi oldalakon.
  • A Hauser Kaibling hegyen több mint 800 egyedes birkanyáj legelészik szabadon, de állatsimogató is található itt. Az új frizbigolf-pályának és az e-triál parknak köszönhetően pedig két további programmal is bővül az egyébként is gazdag kínálat.
  • A Riesneralmon, a régió legnyugatabbra fekvő hegyén igazi különlegesség, a hegy tetején 1900 méter magasan található fürdő (Gipfelbad anno dazumal) várja a turistákat. Vidám szórakozást garantál a Tierholzpark (faragott állatfigurákkal teli park) és az E-Enduro Bikepark

Tipp: A Schladming-Dachstein Sommercard kedvezménykártyával használhatók a nyári felvonók, díjköteles utak, túrabuszok, illetve látogathatók a fürdőtavak és múzeumok. A különleges üdülési kártya több mint 100 ingyenes és több mint 100 kedvezményes szolgáltatást kínál tulajdonosának. A kártya partnerszálláshelyeken kapható, egy éjszaka eltöltése után felár nélkül átvehető.

Az élménybringások és hegyikerékpárosok paradicsoma

Reiteralm-Trails-Region-Schladming-Dachstein_Schladming-Dachstein_Christoph-Oberschneider_2
Fotó: Schladming-Dachstein/Christoph Oberschneider

A Planai-on összesen 35 kilométernyi hegyikerékpáros ösvény vár felfedezésre. Közvetlenül a hegyállomás mellől indul az új flowline, fák között a völgy felé kanyargó útvonalat úgy alakították ki, hogy a kezdők is állandó biztonságban érezzük magukat, míg a profik száguldhatnak az ugratókkal teli pályán. Felfelé vagy az új 10 személyes kabinos felvonót használhatjuk, vagy új uphill flowtrail-en saját erőből is feljuthatunk.

A Planai a downhill kedvelői számára is tartogat újdonságot: idén adták át az új 99 Jumpline-t. A 3,5 kilométer hosszú downhillpályán 99 ugrató van.

E-Biken-in-der-Region-Schladming-Dachstein_Schladming-Dachstein_Peter-Burgstaller-2_2
Fotó: Schladming-Dachstein/Peter Burgstaller

A síválogatottak kedvelt edzőpályájának számító Reiteralmon 2019 nyarán összesen 15 kilométernyi single trailt alakítottak ki. A hegyre történő feljutásról a Preunegg Jet 8 személyes kabinos felvonó gondoskodik. A hegyre felérve a kerékpárosok akár erdei ösvények, akár az újonnan kialakított enduró trailek közül válogathatnak. 

A Schladming-Dachstein régióban összesen 26 nagyobb túraútvonal van, itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Kétkeréken a régió valamennyi szeglete felfedezhető könnyed tekeréssel, valamennyi túra megtehető elektromos hegyikerékpárral is. E-bike-ok a régió sportüzleteiben egyszerűen bérelhetők, a töltésükről a régióban több mint 20 töltőállomáson gondoskodhatunk, de találunk fogadóknál és az alpesi menedékházaknál is.

Sorozatunk cikkei itt olvashatók:

Nyaralás Ausztria zöld szívében, Stájerországban

Túraútvonalak Stájerország vizeihez

Murau-Murtal üdülőrégió: élmények a hegycsúcstól a völgyig

Graz – a városból vidékre 10 perc alatt

 

Címlap fotó: Schladming-Dachstein/Peter Burgstaller

További cikkek

TURISTAJELZÉS KISOKOS 2022.04.02
Azt valószínűleg a legtöbb – legyen bármennyire is alkalmi – túrázó is tudja, hogy mit jelent az Országos Kéktúra, és annak kék sávja. Azt már valószínűleg sokkal kevesebben, mit üzen egy sárga ómega. Vagy egy zöld négyzet. Vagy egy piros teli kör. Segítünk az értelmezésben, itt a turistajelzés kisokos!
FIXI - KI TEKER KIT? 2022.03.02
A bringaipar is csak olyan, mint autós testvére: elképesztő tempóban fejlődik. Az újdonságok egy része valóban hasznos, egy része nem, előbb-utóbb a vásárlóközönség eldönti, mire van szüksége. Mindamellett érdemes egy kicsit lassítani. Fék nélkül pláne. Bemutatjuk a fixi életérzést.
Graz – a városból vidékre 10 perc alatt 2021.07.02
Fedezze fel a Graz – Stájerország tartományi fővárosa – körül elterülő régiót; járja be az ott található túraútvonalakat és kerékpárutakat; ismerje meg a kulturális látnivalókat, valamint a régió egyedülállóan gazdag kulináris kínálatát!

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.