Schladming-Dachstein: aktív kikapcsolódás a hegyekben

2021.06.30.
Bergsee-in-Schladming-Dachstein_Schladming-Dachstein_Peter-Burgstaller_2

A Stájerországban található Schladming-Dachstein régió kinálja a lehetőségeket a természet felfedezésére.

  • nagyszerű túraútvonalak vezetnek a régió hegycsúcsaira és hegyi tavaihoz,
  • a hegyikerékpározás kedvelői alpesi réteken és erdőkön át kanyargó mountainbike-ösvények közül válogathatnak,
  • a még több adrenalinra vágyók pedig izgalmas via ferrata útvonalakon hódíthatják meg a tartomány legmagasabb pontjait.
  • A régióban több mint 1000 partnerszálláshelyen egy éjszaka eltöltése után a vendégek számára külön felár nélkül jár a Schladming-Dachstein Sommercard. Ez a különleges üdülési kártya 100 ingyenes szolgáltatást kínál: hegyi felvonók, túrabuszok, díjköteles utak stb.

www.schladming-dachstein.at

Túrázás az ezer forrás völgyében

A Schladming-Dachstein régióban több mint 1000 kilométernyi jelzett túraútvonal közül válogatjatunk. Legyen szó családi laza túráról vagy komolyabb hegyi túráról. A túrázókat zöldellő alpesi völgyek, virágokkal teli havasi rétek és álmatag erdők kísérik útjukon.

Schladming-Dachstein Ausztria vizekben egyik leggazdagabb régiója – 300 hegyi tó, 100 vízesés és számtalan forrás található itt. Ezért nem is csoda, hogy a régiót az ezer forrás völgyének is nevezik.

Élményhegyek kicsiknek és nagyoknak, családi üdülés és Sommercard

Hauser Kaibling in der Region Schladming-Dachstein
Fotó: Hauser Kaibling/Rene Eduard Perhab

A Schladming-Dachstein régióban található élményhegyek felhőtlen szórakozást kínálnak a család minden tagjának.

  • Ramsau am Dachsteinban található Rittisberg nyári szánkópályával, drótkötélpályával, erdei kalandparkkal, fürdőtóval, valamint mezítlábas ösvénnyel és meseúttal várja a vendégeket.
  • A Planai-on vadonatúj 10 személyes kabinos felvonó szállítja a vendégeket a Hopsilandhoz – Stájerország legmagasabban fekvő játszótere 1850 méterrel a tengerszint felett található.
  • Hochwurzen élményhegy elsősorban a hét kilométer hosszú hegyi gokartpályájáról ismert.
  • Spiegelsee, varázsa, hogy egyedülálló módon tükröződik vissza a tó tükrében a Dachstein-hegység, top fotótéma a közüösségi oldalakon.
  • A Hauser Kaibling hegyen több mint 800 egyedes birkanyáj legelészik szabadon, de állatsimogató is található itt. Az új frizbigolf-pályának és az e-triál parknak köszönhetően pedig két további programmal is bővül az egyébként is gazdag kínálat.
  • A Riesneralmon, a régió legnyugatabbra fekvő hegyén igazi különlegesség, a hegy tetején 1900 méter magasan található fürdő (Gipfelbad anno dazumal) várja a turistákat. Vidám szórakozást garantál a Tierholzpark (faragott állatfigurákkal teli park) és az E-Enduro Bikepark

Tipp: A Schladming-Dachstein Sommercard kedvezménykártyával használhatók a nyári felvonók, díjköteles utak, túrabuszok, illetve látogathatók a fürdőtavak és múzeumok. A különleges üdülési kártya több mint 100 ingyenes és több mint 100 kedvezményes szolgáltatást kínál tulajdonosának. A kártya partnerszálláshelyeken kapható, egy éjszaka eltöltése után felár nélkül átvehető.

Az élménybringások és hegyikerékpárosok paradicsoma

Reiteralm-Trails-Region-Schladming-Dachstein_Schladming-Dachstein_Christoph-Oberschneider_2
Fotó: Schladming-Dachstein/Christoph Oberschneider

A Planai-on összesen 35 kilométernyi hegyikerékpáros ösvény vár felfedezésre. Közvetlenül a hegyállomás mellől indul az új flowline, fák között a völgy felé kanyargó útvonalat úgy alakították ki, hogy a kezdők is állandó biztonságban érezzük magukat, míg a profik száguldhatnak az ugratókkal teli pályán. Felfelé vagy az új 10 személyes kabinos felvonót használhatjuk, vagy új uphill flowtrail-en saját erőből is feljuthatunk.

A Planai a downhill kedvelői számára is tartogat újdonságot: idén adták át az új 99 Jumpline-t. A 3,5 kilométer hosszú downhillpályán 99 ugrató van.

E-Biken-in-der-Region-Schladming-Dachstein_Schladming-Dachstein_Peter-Burgstaller-2_2
Fotó: Schladming-Dachstein/Peter Burgstaller

A síválogatottak kedvelt edzőpályájának számító Reiteralmon 2019 nyarán összesen 15 kilométernyi single trailt alakítottak ki. A hegyre történő feljutásról a Preunegg Jet 8 személyes kabinos felvonó gondoskodik. A hegyre felérve a kerékpárosok akár erdei ösvények, akár az újonnan kialakított enduró trailek közül válogathatnak. 

A Schladming-Dachstein régióban összesen 26 nagyobb túraútvonal van, itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Kétkeréken a régió valamennyi szeglete felfedezhető könnyed tekeréssel, valamennyi túra megtehető elektromos hegyikerékpárral is. E-bike-ok a régió sportüzleteiben egyszerűen bérelhetők, a töltésükről a régióban több mint 20 töltőállomáson gondoskodhatunk, de találunk fogadóknál és az alpesi menedékházaknál is.

Sorozatunk cikkei itt olvashatók:

Nyaralás Ausztria zöld szívében, Stájerországban

Túraútvonalak Stájerország vizeihez

Murau-Murtal üdülőrégió: élmények a hegycsúcstól a völgyig

Graz – a városból vidékre 10 perc alatt

 

Címlap fotó: Schladming-Dachstein/Peter Burgstaller

További cikkek

Graz – a városból vidékre 10 perc alatt 2021.07.02
Fedezze fel a Graz – Stájerország tartományi fővárosa – körül elterülő régiót; járja be az ott található túraútvonalakat és kerékpárutakat; ismerje ...
Túraútvonalak Stájerország vizeihez 2021.06.29
A nyári melegben felfrissülést nyújtanak a stájerországi túraútvonalak mentén található patakok, sebes folyók és kristálytiszta tavak.
Június 3. World Bicycle Day 2021.06.03
World Bicycle Day – a mai napon, június 3-án ünnepeljük a Kerékpározás Világnapját. Az ENSZ által kijelölt nap arra hívja fel figyelmet, hogy a kerékpározás ...

Ajánló

VILÁGBAJNOK EDZÉSTERV EGY VILÁGBAJNOKTÓL 2021.11.24
Ha már túl vagy a kezdő átmozgató edzésterveken és szeretnél fejlődni, ideje továbblépni! A sportmodell-világbajnok Bogár Jánost kértük meg, hogy állítson össze ...
„Az én munkám akkor ér véget, amikor az elégedett ügyfeleink újra Continental abroncsot választanak” 2021.11.22
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és ...
Ideiglenes zárlat Ausztriában 2021.11.21
A legtöbb európai országhoz hasonlóan Ausztriában is emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, ezért 2021. november 22-én országos zárlat lép életbe.
„Amit leginkább szeretek a munkámban, az az, hogy nincs átlagos nap” 2021.11.15
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és ...
Urr Anitát beválasztottak az Európai Paralimpiai Bizottság Elnökségébe 2021.11.11
Az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) a ciprusi Limasszolban tartott közgyűlésén – holtversenyben a legtöbb szavazattal a szervezet elnökségének tagjává ...