betöltés folyamatban...

Vas Kata Blanka U23-as világbajnok

2023.08.14.
Vas Kata Blanka világbajnok

A Glasgow-ban zajló kerékpáros-világbajnokság záró napján Vas Kata Blanka lett az U23-as világbajnok, kiváló sprinthajrával megnyerte az U23 korosztály mezőnyversenyét, amelyet a felnőttek országúti versenyével együtt rendeztek.

Vas Kata Blanka

A női mezőnyversenyben több mint kétszáz induló vágott neki a távnak, köztük két magyar, aki az U23-as korosztályban egyaránt az ötödik helyen zárt – Vas Kata Blanka hegyikerékpárban, Zsankó Petra pedig időfutamban lett ötödik.

Blanka két éve a felnőttek között óriási meglepetésre negyedik helyen végzett, így most is számíthatott a jó eredményre. A 154.1 kilométeres táv elején már az első kialakuló szökéssel ő is elment. Bár később leszakadt a szökevényekről, Glasgow-ba érve már a főmezőnnyel együtt haladt. Zsankó Petra ekkor már lemaradt a főmezőnyről, Vas Kata Blanka az esélyesek között helyezkedve tartotta a pozícióját a 48 kanyarral nehezített 14 kilométer hosszú technikás záró körpályán.

Vas Kata Blanka a második csoportban haladt két másik U23-as vetélytárssal együtt, közel egy perces hátránnyal az esélyesek – többek között a belga Lotte Kopecky, Van Vleuten és Demi Vollering és a svájci Marlen Reusser vezető ötös csoportja mögött. A svájcit 15 kilométerrel a vége előtt Volleringék befogták, és szinte folyamatosak voltak a támadások, majd Kopeckynek sikerült hét kilométerrel a vége előtt elszakadni, és néhány másodperccel Vollering előtt ért célba, aki a dán Cecilie Uttrup Ludwigot hajrázta le az ezüstért.

U23-asok végső sorrendje

Az U23-as csoportból korosztályos versenyző nem tudott ellépni a végén, így sprint döntött a világbajnoki címről, ebben pedig Vas Kata Blanka volt a leggyorsabb. Az összesített sorrendben végül a 11. helyen ért be, lehajrázva a holland Shirin van Anrooijt és a brit Anna Shackleyt.

Ezt is olvasd el!
GIRO HŐSÖK: Az Oroszlánkirály Mario Cipollini 2023.04.29
Mario Cipollini különleges alakja az országúti kerékpározásnak: generációja legjobb sprintere és showman is volt. Haja és temperamentuma miatt Oroszlánkirálynak nevezték – vagy Super Mariónak, aminek persze semmi köze nem volt legendás „sörényéhez”.

További cikkek

Kometa cycling story 2023.12.08
Avagy út a Tour de Hongrie-sikereken át a Giro-szakaszgyőzelemig és a magyarországi Nagy Rajtig! 2018 elején indult útjára a két korábbi kiváló versenyző, Alberto Contador és Ivan Basso által alapított csapat. Az előbbi nevével fémjelzett alapítvány segítségével – a kerékpársport népszerűsítése mellett – a stroke elleni küzdelmet, illetve a stroke utáni rehabilitáció előmozdítását tűzte zászlajára. Már a kezdetektől fogva látszott, hogy sokra hivatott ez a formáció, ami a jelent nézve be is igazolódott. Nézzük is meg akkor, hogy miként alakult Kometa cycling story!
Egy szimpatikus szupersztár – Emelie Forsberg 2023.12.05
Terepfutóként a világ elitjébe bekerülni már önmagában is csodálatra méltó. A svéd szupersztár Emelie Forsberg azonban nemcsak sportolói teljesítménye miatt vívta ki világszerte sokak elismerését. A természethez, a sporthoz való hozzáállása és egész életfelfogása igazi példaképpé teszi őt. 
Pisztácia, a szuper “power snack” 2023.12.04
Az edzés utáni étkezés elengedhetetlen része a hatékony regenerációnak és az izomépítésnek. A megfelelő tápanyagok pótlása segít gyorsabban helyreállítani a testet, növelni az energia szintet, és optimalizálni a teljesítményt. Ebben a kontextusban a pisztácia kiváló választás lehet. Ebben a cikkben bemutatjuk fogyasztásának előnyeit, és megvizsgáljuk, miért érdemes beilleszteni az edzés utáni étrendbe.

Ajánló

Kometa cycling story 2023.12.08
Avagy út a Tour de Hongrie-sikereken át a Giro-szakaszgyőzelemig és a magyarországi Nagy Rajtig! 2018 elején indult útjára a két korábbi kiváló versenyző, Alberto ...
Egy szimpatikus szupersztár – Emelie Forsberg 2023.12.05
Terepfutóként a világ elitjébe bekerülni már önmagában is csodálatra méltó. A svéd szupersztár Emelie Forsberg azonban nemcsak sportolói teljesítménye miatt vívta ...
Pisztácia, a szuper “power snack” 2023.12.04
Az edzés utáni étkezés elengedhetetlen része a hatékony regenerációnak és az izomépítésnek. A megfelelő tápanyagok pótlása segít gyorsabban helyreállítani a ...
Gianni Annoni olasz márkájú biciklit teker 2023.11.30
Gianni Annoni egyszerre családapa, médiasztár, sikeres étterem-tulajdonos és olasz márkájú biciklit teker. Minden napja zsonglőrmutatvány, igyekszik összeegyeztetni ...
Síjöring vagy jukigasszen? 5 spéci télisport 2023.11.29
A téli hónapok érkezése nem csak hideg időjárást és hóesést hoz magával, hanem számos spéci télisport lehetőségét is felkínálja. Ezek a sportok nemcsak ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.