Graz – a városból vidékre 10 perc alatt

2021.07.02.
Grazer-Uhrturm_Graz-Tourismus_Harry-Schiffer_2

Fedezze fel a Graz – Stájerország tartományi fővárosa – körül elterülő régiót; járja be az ott található túraútvonalakat és kerékpárutakat; ismerje meg a kulturális látnivalókat, valamint a régió egyedülállóan gazdag kulináris kínálatát!

Városnéző séta az ínyencfővárosban, kulináris élvezetek

Stadtuebersicht-Graz-bei-Nacht_Graz-Tourismus_Werner-Krug_2
Fotó: Graz Tourismus/Werner Krug

Graz – Ausztria ínyencfővárosa – egyedülálló kulináris élményeket tartogat az odalátogatóknak. A termelői piacokon  friss gyümölcsöt és zöldséget, füstölt húsokat, sonkát, ropogós fekete kenyeret, mézet, házi készítésű gyümölcsleveket, lekvárokat és nemes párlatokat kóstolhatnak az érdeklődők. Emellett Grazban kisvendéglők, kávéházak, kitűnő éttermek, hangulatos kerthelyiségek és ínyencboltok sokasága csánbítja turistákat.

A grazi vendéglátóhelyek gasztronómiai kínálata sokrétű és különleges és jelentős mértékben a a regionális hozzávalóknak köszönhető.

A kulináris kalandok után jól esik a kellemes a belvárosban, megcsodálhatjuk a város építészeti látnivalóit és átadhatjuk magukat az egész várost átható déliesen könnyed életérzésnek: Graz egy igaz szerelem, ami örökké tart. Egyszerűen szívmelengető!

Kulturális élmények a hagyományőrzés és a modernitás jegyében

Picknicken-am-Schlossberg-in-Graz_Graz-Tourismus_Tom-Lamm_2
Fotó: Graz Tourismus/Tom Lamm

Graz az ellentétek városa – a hagyományőrzés és a tradíciók találkoznak itt az innovációval és a jövőbe mutató megoldásokkal.

Jól megférnek egymással a klasszikus zenei ünnepi játékok, jazz koncertek és az elektronikus zenei fesztiválok.

Hasonlóan sokszínű a város művészeti élete is: a számos múzeum és képtár, az UNESCO világörökségek közé tartozó reneszánsz kastély, valamint a világ egyetlen eredeti állapotban megőrzött fegyvertára mellett kortárs művészeti galériák és bemutatótermek, valamint az extravagáns kiállítótérként működő barátságos földönkívüli (Művészetek Háza – Kunsthaus Graz) is található a városban. Aki szereti a művészetet az Grazban könnyedén mozoghat a múlt és a jelen között. Grazban tudják, hogy a szép dolgok szebbé teszik az életet. 

Túraútvonalak Graz környékén

sebastian-RELOADED-Themenwanderweg-in-Lassnitzhoehe_Region-Graz_Tom-Lamm_2
Fotó: Region Graz/Tom Lamm

Grazot körülölelő régió igazi paradicsom a pihenésre vágyóknak, természetbarátoknak és a túrázás kedvelőinek.

Számtalan jelzett túra- és sétaútvonal várja itt mindazokat, akik túrabakancsot húznak.

A környéken mindenki megtalálja a legmegfelelőbb túraútvonalat, legyen szó kirándulásról a Semriachban, Graz házi hegyének, a Schöcklnek a felfedezéséről vagy a 4 ezres (ahogy itt az ezerméteres hegyeket hívják) mentén tett túráról.

Biken-am-Schoeckl_Region-Graz_Harry-Schiffer-Fotograf-_2
Fotó: Region Graz/Harry Schiffer

Túra tippek:

  • Laßnitzhöhében található sebastian RELOADED®
  • Radegund-i forrás túrautak
  • Eggersdorf-i Planéta túraút
  • Az alpakákkal tett kirándulás ideális választás a gyermekes családoknak például Vasoldsbergben (Hügellandalpakas) vagy Kainbach bei Graz-ban (Schöcklblick Alpakas)
  • Semriachban található vadregényes Kesselfall-szurdok

 

Wanderung-in-der-Kesselfallklamm_Region-Graz_Tom-Lamm_2
Fotó: Region Graz/Tom Lamm

www.graztourismus.at

 

Sorozatunk cikkei itt olvashatók:

Nyaralás Ausztria zöld szívében, Stájerországban

Túraútvonalak Stájerország vizeihez

Schladming-Dachstein: aktív kikapcsolódás a hegyekben

Murau-Murtal üdülőrégió: élmények a hegycsúcstól a völgyig

 

Címlapkép: Fotó: Graz Tourismus/Harry Schiffer

További cikkek

POSITANO ÉS A TÚRÁZÁS 2022.04.27
Ha a Sorrentói-félszigeten járunk, és Positano is szerepel a nyaralásban, az Istenek ösvényét, ami egy jó félnapos túrázás, semmiképp ne hagyjuk ki!
TURISTAJELZÉS KISOKOS 2022.04.02
Azt valószínűleg a legtöbb – legyen bármennyire is alkalmi – túrázó is tudja, hogy mit jelent az Országos Kéktúra, és annak kék sávja. Azt már valószínűleg sokkal kevesebben, mit üzen egy sárga ómega. Vagy egy zöld négyzet. Vagy egy piros teli kör. Segítünk az értelmezésben, itt a turistajelzés kisokos!
KILÁTÓK – EXTRÁKKAL 2022.03.05
Kilátók nélkül a turizmus is jóval szegényebb lenne – mindig is volt varázsa a panorámás pontok felkeresésének. Két új és két történelmi (de felújított) kilátópontot ajánlunk tavaszra: három klasszikus tétel és a ráadás, amelyet rutinos túrázók sem feltétlenül ismernek…

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

EGÉSZSÉGES FALATOK TÚRÁZÁSHOZ

2020.08.25