betöltés folyamatban...

Az ugrókötelezés 10 egészségügyi előnye

2023.03.21.

Nincs időd vagy kedved asz edzőteremhez? Valami egyszerű, otthon is végezhető mozgást keresel? Az ugrókötelezés az egyik legegyszerűbb egyben leghatékonyabb otthoni gyakorlat. Nagyszerű kardió, aerob edzés, mely segít tónusossá tenni a vádlit, erősíti a core izmokat, fejleszti az állóképességet és javítja a tüdőkapacitást. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben fogyni szeretnél, az ugrókötelezés mellett szükséges más mozgásformákat is beiktatnod az edzéstervedbe, illetve megfelelő diétát is követned kell.

Ugrókötelezés = kalóriagyilkos sport

Meglepő módon ugrókötelezéssel 10 kalóriát is elégethetünk 1 perc alatt. A kalóriaégetés mellett pedig erősödik a láb, a fenék, a váll, has és karok is! Átlagosan 200 kalóriát égethetsz el napi 10 perc alatt. Nem rossz ugye?

Az ugrálókötél 10 csodálatos egészségügyi előnye

1: Javítja a szív egészségét

A kötelezés a legjobb kardió gyakorlat, mivel növeli a pulzusszámot, ezáltal pedig jelentősen csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát.

2: Növeli a koncentrációt

Mint minden kardió gyakorlat az ugrókötelezés is segít abban, hogy a célodra koncentrálj.

3: Javítja a koordinációt

Az ugrókötelezés egyik leglátványosabb eredménye, hogy folyamatosan javítja a koordinációt és az állóképességet.

4: Segít megszabadulni a fáradtságtól

Folyamatos -főleg ülő és stresszes- munkavégzés esetén fáradtnak és gyengének érezheted magad… Minél többet ugrálsz, annál jobban javul az állóképességed. A következetes ugráló gyakorlatokkal pedig könnyebben megszabadulhatsz a fáradtságtól.

5: Növeli a test rugalmasságát

Az ugrókötél megnyugtatja és rugalmassá teszi testét. Az ugrás nagy erőt ad az izmoknak és el is lazítja azokat. Ezért szerepel a legtöbb sportoló edzésprogramjában.

6: Erősíti a mentális egészséget

A mérsékelt intenzitású ugrókötél csökkentheti a szorongást és a depressziót. A gyakorlatok fokozhatják a vérkeringést a testben és az agyban.

7: Csökkenti a hasi zsírt

Ez az egyik fő akadály a fogyás során, de az ugrókötél segíthet ebben is. A nagy intenzitású intervallum edzés (HIIT) gyakorlatok segítenek csökkenteni a hasi zsírt, és erősítik a hasizmokat.

8: Erősíti a csontokat

Az ugrókötél megerősíti a csontokat és növeli a csontsűrűséget, így csökkentve a csontritkulás kialakulásának esélyét.

9: Ragyogó bőrt eredményez

Az edzés utáni ragyogás az egyik legszebb ragyogás, amit az arcodon viselhetsz. Az olyan gyakorlatok, mint az ugrókötelezés, mindig egészséges és ragyogó bőrt eredményeznek.

10: Javítja a tüdőfunkciókat

A kötelezés serkenti a vérkeringést és a javítja a légzést, ami végső soron növeli a tüdő kapacitását.

További cikkek

Street workout versenyek- gyakori kérdések 2023.09.03
A street workout versenyek sokak számára érdekesek, attól függetlenül, hogy komolyabb sportági céljaik lennének. Viszont gyakran felmerül a kérdés, hogy mit nézünk, hogyan értékeljük az ilyen versenyeken a sportolók teljesítményét bíróként.
Szótár kezdőknek: 10 fitnesz kifejezés amit illik ismerni a teremben 2023.08.21
A fitnesz és testépítés világa tele van szakzsargonnal és specifikus kifejezésekkel, amelyek a lelkes kezdők számára rejtélyesnek tűnhetnek. Ha most ismerkedsz a fitnesz világával, vagy csak szeretnéd kibővíteni tudásodat, nézd át ezt a magyarázó szótárat, ami bemutat tíz olyan kifejezést, amelyeket minden fitneszrajongónak érdemes ismernie.
Ismeretlen izgalom: a crossfit titkai 2023.08.04
Ha a crossfit szót halljuk, laikusként zsúfolt edzőtermek, káoszra emlékeztető eszközállomány, hatalmasra gyúrt izmok és egy sajátos világ jut eszünkbe értelmezhetetlen mozaikszavakkal és állandóan pörgő órával kísérve. Pedig a crossfit a gimnasztika, az olimpiai súlyemelés és a kettlebell elemeinek vegyítésével olyan lehetőségeket kínál, amelyekben edzettségi szinttől függően mindenki talál kihívást.

Ajánló

Lovas terápia a mentális egészségért 2023.09.28
Az állatok elképesztő érzelmi támogatást képesek nyújtani, elég a sokunk által megtapasztalt kisállat-gazdi kapcsolatra és annak pozitív lélektani hatásaira ...
Sportegyesület választó 2. 2023.09.22
2. rész. Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük ...
Sportegyesület választó 1. 2023.09.19
Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A ...
Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter ...
Padel – a leggyorsabban terjedő ütős sport a világon 2023.09.15
Könnyebb, mint a tenisz, kevésbé megterhelő, mint a squash, remek kardiómozgás és társasjáték négy ember számára. Ez a padel! 

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.