betöltés folyamatban...

10 kérdés – 10 válasz: Szőnyi Feri

2022.02.22.
Szőnyi Feri

10 kérdés 10 válasz rovatunkban ezúttal az ultra triatlonista Szőnyi Feri válaszolt a kérdéseinkre edzésről, versenyzésről, tervekről!

1. Hogy vagy Feri?

Hogy vagyok? Kösz, nagyon jól! Igen, megúsztam. Persze,..én az öregségre gondolok. És eddig.

2. Regenerálódtál, a sérüléseidből kigyógyultál, amit az Across the Years-en szereztél?

Igen, a sikeres boxoló sokkal büszkébb arra, hogy felállt, semmint hogy győzött. Párszor felálltam. Sérülések: a játék része! – természetesen utólag értelmezve… igen, a körmök nőnek, és az edzés-immár 5. hete töretlen.

3. Gratulálunk a teljesítményedhez, kb hova helyezed el ezt a versenyt az eddigi versenyeid sorában? Nehéz, közepes, könnyű, más?

Helyezés: nagy gáz, hogy egy olyan listára kell felírnom valamit, amiben az első tízben nincs benne a Spartathlon.. Igen, egy nagy önfegyelmet, de mérsékelt fizikai kihívást követelő verseny volt.

4. A felkészülésed során mit csináltál másképp a covid miatt? Egyáltalán megúsztad, elkaptad?

Furcsa az élet, miközben a külvilág a koronavírussal harcolt, én a saját testemmel, sérüléssel, műtétemmel küzdöttem. Gyakorlatilag 3 hetet készültem, egy szteroid kúra kellős közepén..

5. Mi a következő megcélzott verseny/kihívás amire készülsz?

No, a jövő nehezebb kérdés, ámde mégse: igen, toljuk, tolom. Edzések, folyamat, tervek. Egy 6 órás ellenőrző futás Tapolcán. Áprilisban visszatérés, 5x távú ironman Brazilia. És remélem folytatódik..

6. Meddig tudod/akarod az extrém teljesítmény-versenyeket magas szinten folytatni?

A vélt bizonyosság abban, hogy nem csak a tisztességes befejezés, hanem-a győzelem esélye is bennem van.

7. Szabadidődben sportolsz-e valami mást? Esetleg a családdal milyen aktív, testmozgással járó időtöltésetek van? Vitorlázás? Lovaglás? Tenisz?

Szabadidő: nagyon szerencsés vagyok: imádom a sportomat, életemet, napjaimat, és nem monoton felkészülés, versenyzés, hanem napi sport élmény az életem. Igyekszem váltogatni a helyszíneket, terepeket, ezek felüdítenek. Ráadásul a menyasszonyom ebben maximálisan támogat,
gyakorlatilag is!

8. Egy amatőr (értsd szabadidősportoló) triatlonistának mi lenne az egyetlen tanácsod, ajánlásod amit mindenképp elmondanál?

Fura lesz a tanács, de a mértékletesség, mértéktartás nagyon fontos fogalmak!

9. Kedvenc ételed? És sportételed? Kedvenc italod? És a bringán?

Kedvencem a gasztronómia! Elég gáz, hogy szeretek jót enni. Bárhol járok a világban, akkor is, és otthon is. Alkotok is, aktívan. Vagy 10 éve a biotechUSA támogatását élveztem. Nos a kovid sok mindent, ezt is felélte. Természetesen van sport táplálkozás, CH és fehérje, ám a folyadék egyensúly az állóképességi sportoknál különösen fontos. Best of? Cola…a bringán bármivel letolom…tiszta víz, a jéghideg komáromi forrásvíz.

10. Hallgatsz zenét edzés, sport közben?

Nem hallgatok zenét.. szeretem a rockot, de a környezet hangjai fontosabbak számomra.

+1 Részt veszel-e aktívan közösségi munkában?

Sportolói közösségi egyesületiben szerényen igen. Versenyt szervezünk, szinte mindenre kapható lelkes sportoló vagyok, eléggé közösségi…
Koronavírus aktivista is vagyok-voltam, csak a korom miatt nem kellettem…

 

Szőnyi Ferenc BIO

  • Elvált
  • Komáromban élek, de betelepülőként, ám immár 30 éve
  • Hhmm. 43 évesen kezdtem el sportolni. immár 15 éve
  • Sok mindenre büszke vagyok, de legjobban arra, hogy 2009-ben összetett ultratriatlon
    világbajnok lettem
  • 2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kaptam

Ezeket a cikkeket is olvasd el

>>> KILIAN JORNET NEKIFUTOTT A 24 ÓRÁS PÁLYAREKORDNAK

>>> GAJDOS TAMÁS 10 VÁLASZA A MI ÚJSÁG KÉRDÉSÜNKRE

 

Fotó: Szőnyi Ferenc

További cikkek

Párkapcsolat és sport 2022.11.04
A sport erősít, fejleszt, karcsúsít, felvidít vagy éppen megnyugtat. A közös mozgás pedig ezeket a hatásokat megsokszorozza. Egy kellemes edzést követően az ember pozitívabban éli meg a körülötte történteket, így a társsal vagy barátokkal való esetleges konfliktusokat is. A mozgás adta elégedettség és magabiztosság mellett már csak hab a tortán, hogy az aktív sportolás növeli a szexuális vágyat is…
Canicross – a kutyás futás 2022.10.16
Van egy négylábú társad, akit szíved szerint mindenhová magaddal vinnél? Szeretnél kipróbálni valami igazán különleges mozgásformát, ahol a kutyád és te együtt mozoghattok? Próbáld ki a Canicrosst! Canicross a canine és cross country, azaz a kutya és a terepfutás szóösszetételről elnevezett kutyás sport, ahol a kutya egy rugalmas pórázzal húzza keresztül a terepen gazdáját. 
Dióssy Timi ultramaraton élménybeszámoló 2022.10.06
Az Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) hegyi ultramaraton versenysorozat utáni hétvégén egy ausztriai futókiránduláson voltunk Timivel és szinte egész nap a versenyről beszélgettünk, akkor jött az ötlet, hogy veletek is szívesen megosztanám a történetét, mert engem teljesen elvarázsolt. Timi az UTMB World Series CCC távját teljesítette, mely Courmayeur – Champex – Chamonix között halad 101 km-t és 6.100 m szintemelkedést tartalmaz.

Ajánló

Szezonális táplálkozás -TÉL 2022.11.25
Szezonálisan étkezni azt jelenti, hogy étrendünk összhangban van az évszakokkal, tehát a zöldségeket, gyümölcsöket akkor kell enni, amikor érnek, illetve télen ...
Városligeti műjégpálya: tömeg nincs, jó hangulat van! 2022.11.22
Csütörtök óta ismét impozáns környezetben korcsolyázhatnak a téli jeges sportág rajongói a város szívében, mivel ismét megnyitotta kapuit a Városligeti ...
Őszi impregnálás 2022.11.22
Most vetted az eső- vagy softshelldzsekidet, és máris beázik? Vagy a Gore-Tex cipőd állítólag lélegzik, mégis beleizzad a lábad? Semmi nincs veszve: impregnálás ...
Együtt minden sikerül! 2022.11.20
2022. november 12-én második alkalommal került sor az Esély Sportnap sportprogram megrendezésére Budapest II. kerületében, amely a fogyatékossággal élők ... (X)
A méz 6 egyedülálló, jótékony tulajdonsága 2022.11.17
Itt a hidegebb idő, ilyenkor az ember jóval több időt tölt a négy fal között, előkerülnek a teafőzők és természetesen a méz. Megfázás, nátha, köhögés…az ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Korinthosz Ultra Running Race 2020

2020.09.25
#Ultrafutások
A Korinthosz 160, 80 és  40 km-es tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait! A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.