10 kérdés – 10 válasz: Szőnyi Feri

2022.02.22.
Szőnyi Feri

10 kérdés 10 válasz rovatunkban ezúttal az ultra triatlonista Szőnyi Feri válaszolt a kérdéseinkre edzésről, versenyzésről, tervekről!

1. Hogy vagy Feri?

Hogy vagyok? Kösz, nagyon jól! Igen, megúsztam. Persze,..én az öregségre gondolok. És eddig.

2. Regenerálódtál, a sérüléseidből kigyógyultál, amit az Across the Years-en szereztél?

Igen, a sikeres boxoló sokkal büszkébb arra, hogy felállt, semmint hogy győzött. Párszor felálltam. Sérülések: a játék része! – természetesen utólag értelmezve… igen, a körmök nőnek, és az edzés-immár 5. hete töretlen.

3. Gratulálunk a teljesítményedhez, kb hova helyezed el ezt a versenyt az eddigi versenyeid sorában? Nehéz, közepes, könnyű, más?

Helyezés: nagy gáz, hogy egy olyan listára kell felírnom valamit, amiben az első tízben nincs benne a Spartathlon.. Igen, egy nagy önfegyelmet, de mérsékelt fizikai kihívást követelő verseny volt.

4. A felkészülésed során mit csináltál másképp a covid miatt? Egyáltalán megúsztad, elkaptad?

Furcsa az élet, miközben a külvilág a koronavírussal harcolt, én a saját testemmel, sérüléssel, műtétemmel küzdöttem. Gyakorlatilag 3 hetet készültem, egy szteroid kúra kellős közepén..

5. Mi a következő megcélzott verseny/kihívás amire készülsz?

No, a jövő nehezebb kérdés, ámde mégse: igen, toljuk, tolom. Edzések, folyamat, tervek. Egy 6 órás ellenőrző futás Tapolcán. Áprilisban visszatérés, 5x távú ironman Brazilia. És remélem folytatódik..

6. Meddig tudod/akarod az extrém teljesítmény-versenyeket magas szinten folytatni?

A vélt bizonyosság abban, hogy nem csak a tisztességes befejezés, hanem-a győzelem esélye is bennem van.

7. Szabadidődben sportolsz-e valami mást? Esetleg a családdal milyen aktív, testmozgással járó időtöltésetek van? Vitorlázás? Lovaglás? Tenisz?

Szabadidő: nagyon szerencsés vagyok: imádom a sportomat, életemet, napjaimat, és nem monoton felkészülés, versenyzés, hanem napi sport élmény az életem. Igyekszem váltogatni a helyszíneket, terepeket, ezek felüdítenek. Ráadásul a menyasszonyom ebben maximálisan támogat,
gyakorlatilag is!

8. Egy amatőr (értsd szabadidősportoló) triatlonistának mi lenne az egyetlen tanácsod, ajánlásod amit mindenképp elmondanál?

Fura lesz a tanács, de a mértékletesség, mértéktartás nagyon fontos fogalmak!

9. Kedvenc ételed? És sportételed? Kedvenc italod? És a bringán?

Kedvencem a gasztronómia! Elég gáz, hogy szeretek jót enni. Bárhol járok a világban, akkor is, és otthon is. Alkotok is, aktívan. Vagy 10 éve a biotechUSA támogatását élveztem. Nos a kovid sok mindent, ezt is felélte. Természetesen van sport táplálkozás, CH és fehérje, ám a folyadék egyensúly az állóképességi sportoknál különösen fontos. Best of? Cola…a bringán bármivel letolom…tiszta víz, a jéghideg komáromi forrásvíz.

10. Hallgatsz zenét edzés, sport közben?

Nem hallgatok zenét.. szeretem a rockot, de a környezet hangjai fontosabbak számomra.

+1 Részt veszel-e aktívan közösségi munkában?

Sportolói közösségi egyesületiben szerényen igen. Versenyt szervezünk, szinte mindenre kapható lelkes sportoló vagyok, eléggé közösségi…
Koronavírus aktivista is vagyok-voltam, csak a korom miatt nem kellettem…

 

Szőnyi Ferenc BIO

  • Elvált
  • Komáromban élek, de betelepülőként, ám immár 30 éve
  • Hhmm. 43 évesen kezdtem el sportolni. immár 15 éve
  • Sok mindenre büszke vagyok, de legjobban arra, hogy 2009-ben összetett ultratriatlon
    világbajnok lettem
  • 2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kaptam

Ezeket a cikkeket is olvasd el

>>> KILIAN JORNET NEKIFUTOTT A 24 ÓRÁS PÁLYAREKORDNAK

>>> GAJDOS TAMÁS 10 VÁLASZA A MI ÚJSÁG KÉRDÉSÜNKRE

 

Fotó: Szőnyi Ferenc

További cikkek

Rekorderek az idei Ultrabalatonon 2022.05.07
A 16. Ultrabalaton a várakozásokhoz mérten, rengeteg izgalmat hozott. Több mint 17 ezer résztvevő vágott neki az embert próbáló kihívás teljesítésének. Akik sikerrel jártak történelmet írtak. Rekorderek, ikonok, legendák születtek a 211 kilométeres távon
Elrajtol az Ultrabalaton 2022.04.24
Elszánt futók ezrei gyűlnek április 29-én Balatonfüredre, hogy részt vegyenek az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Ultrabalaton futóeseményen. A nemzetközileg is elismert balatoni ultraverseny nagy népszerűségnek örvend mind hazánkban, mind világszerte, ezért sok hazai valamint külföldi indulóra lehet számítani. A szervezők 2020 óta a sport mellett nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát lebonyolításra és annak oktatására is.
TERMÉSZETES FRISSÍTŐK: KECSKETEJ ÉS TÁRSAI 2022.03.21
Kecsketej, rozmaring, repcemézes, sózott grépfrút leve. Íme, az ideális triatlonos természetes frissítők! Vagy mégsem? Tapasztalunk, tehát vagyunk.

Ajánló

Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...
6 tipp, ha allergiával sportolnál 2022.05.13
A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről évre nő. A tavasz, és ezzel együtt a pollenszezon kezdete, az allergiával, asztmával küzdők ...
Így válassz jógaszőnyeget! 2022.05.12
Tradícióból óriási üzlet lett mostanra a jóga, a bizniszbe beletartozik a jógamatracok gyártása és forgalmazása is. Ahogy egyre terjed a jógaéletmód, úgy dagad a ...
Unlocking GEN Z 2022.05.11
Május 19-én kerül megrendezésre a Bozsik Arénában az Unlocking GEN Z  című eseményünk, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! (x) (X)

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Korinthosz Ultra Running Race 2020

2020.09.25
#Ultrafutások
A Korinthosz 160, 80 és  40 km-es tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait! A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.