ESZKÖZÖK OTTHONI EDZÉSHEZ

2021.04.29.

A koronavírus miatti bezárás idején sok mindent ki kellett találnunk, hogy otthon mivel tarthatjuk kondiban magunkat. Most, hogy van esély a nyitásra még nem kell elfelejtenünk az otthoni edzéseket! Ha valakinek nincs ideje nap, mint nap eljárni konditerembe, vagy esetleg anyagilag nem engedheti meg magának, akkor A lényeg a rendszeresség!! Néhány dolog beszerzésével akár otthon is edzhet. Persze ezek nem ugyanolyanok, mint a konditermek drága berendezései, úgyhogy ne várjuk el tőlük ugyanazt a hatást. 

A teljes izomzatot átmozgató eszközök

 • Gumikötél – Nagyon fontos a szín, mert az jelzi a nehézségi fokozatot. A skála a sárgától a liláig terjed, így mindenki saját magának megfelelőt választhat.
 • Fitnesszalag – Itt is a szín jelenti a nehézségi fokot, de később nehezíthetünk azzal is, ha csökkentjük a hosszukat. Kezdőknek a piros és a zöld ajánlott.
 • Fitball – Számos gyakorlat végezhető rajta ülve, fekve, hason. Remek székhelyettesítő is, ezen ülve fel kell vennünk a helyes testtartást.
 • Dynair – Tüskés borítású, levegővel töltött „párna”, amin végezhető fekvőtámasz, kitörés, felülés, guggolás stb. 
 • Core board – Egy olyan „plató”, ami jobbra-balra billeg, így fejleszti a koordinációs képességet, az egyensúlyt, jobban megdolgoztatja az izmokat
 • Gymstick – Finn találmány, a bot két végén gumikötél van, azok végén pedig kengyel található. Számos tornagyakorlat végezhető vele

Karok, váll erősítése

 • kézi súlyzók
 • húzódzkodó rúd vagy keret
 • súlytárcsák
 • ugrálókötél
 • kettlebell

Hasfeszesítés

 • haspad
 • hullahopp karika – Elsősorban hölgyeknek ajánlott, has és derék táji zsírpárnák eltűntetéséhez.

Természetesen ezeken felül helytől és anyagiaktól függően vásárolhatunk nagyobb gépeket is, pl. szobabiciklit, futópadot, taposógépet, elliptikus trénert, evező-, vagy fekvenyomó padot – de ezek már egy másik kategóriába esnek.

Ezek a cikkek is érdekelhetik:

SZOBAFITNESZ -> A LEGKÖZELEBBI „EDZŐTEREM”

FOGYÁSHOZ ÉS ERŐSÖDÉSHEZ – ÖT GYAKORLAT

További cikkek

Sport munka mellett? 2022.05.04
A fizikai aktivitás, a munka és a társasági élet egyensúlyának megteremtése nem könnyű feladat. A helyzeten nem könnyít, hogy a rendelkezésünkre álló idő és mozgástér is többnyire korlátozott, illetve, hogy ennek a három „feladatnak” az összehangolása, már gondolati síkon is stresszforrást jelent.
HÚZD KI MAGAD! A HANYAGTARTÁS ELLENSÚLYOZÁSA 2022.03.17
Rengeteg helyen olvashatjuk, hallhatjuk: az ülés a gerinc egyik legnagyobb ellensége. Mit tegyünk, ha munkánk miatt mégis sokat ülünk? Ezért fontos speciális gyakorlatokkal a hanyagtartás ellensúlyozása, a Sport&Move a gerincvédelem hazai nagykövetéhez, Almásy Csilla gerincterapeuta gyógytornászhoz, TripleX-trénerhez fordult.
AZ ELSŐ MARATON - CSINÁLD MEG! 2022.03.13
“Egyszer már elkezdtem, de munkát váltottam, a harmadik héten már nem tudtam tartani az edzéstervet.  Később már az is mozgásnak számított, ha nem a liftet használtam a másodikra menet, közben pedig bánatosan néztem a színes futócipőket és az izzadó, de elégedett futókat!” Ennek vess véget és jöjjön az első maraton!

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.