Az eső sem tántorította el a Warriorokat

2020.10.20.
06. Gyömrei Máté, az Elit kategória gyöztese a célban a Predátorral. - Fotó Szoó Attila

Október 17-én immár kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar OCR (Obstacle Course Racing) akadályfutó versenyek predátorának tartott Running Warriorst, a budapesti Kamaraerdőben, amely a Magyar OCR Szövetség (HOCRA) évzáró országos bajnoksága is volt egyben. Habár a koronavírus miatt az idei év kupasorozata nem lehetett teljes értékű, a magyar OCR élet számos élvonalbeli versenyzője is rajthoz állt szombaton.

Halasztás utáni OCR

Az eredetileg májusra meghirdetett, de a járványhelyzet miatt október közepére halasztott versenyen számos kategóriában lehetett rajthoz állni. A hazai OCR sportág legjavát felvonultató 6 km-es Elit futamtól kezdve, a sportággal még inkább csak ismerkedőknek szervezett 3 km-es Basic futamig bezárólag. A felnőttek ezen kívül még a 6 km-es korosztályos Age Group futamokban, valamint a 3×3 km-es vegyes váltó futamban indulhattak.

Running Warriors
Fotó Szigligeti András

1 km-es gyermekfutam

Az 1 km-es gyermekfutamon, pedig a 14 évnél fiatalabbak próbálhatták ki magukat versenykörülmények között. A szervezők felvállalt célja ennek –az egyébként ingyenes– betétfutamnak a megszervezésével az, hogy a gyerekeket jó értelemben véve megfertőzzék az OCR sporttal. És miután megszerették a későbbiekben felnőttként is minél többen maradjanak meg. A tervek szerint a közeljövőben olimpiai sportággá is váló, OCR-nél. Látva a lelkesedésüket, ahogy ugráltak és melegítettek a rajtra várva illetve azt, hogy néhányukat konkrétan el kellett kapni a célban, –mert tovább akart volna futni– erre minden esély meg is van.

OB futam

Az OB futamra való tekintettel a felnőtt pálya a nemzetközi OCR elit versenyeinek nehézségi fokát nyújtotta. A teljesítést ráadásul az egész délelőtt és kora délután hol enyhébben, hol erősebben szemerkélő eső sem könnyítette meg. Így azonban igazán izgalmas és látványos futamokat láthattak a kilátogatók.

Running Warriors
Fotó Szigligeti András

Elit futam

Az igazolt versenyzőknek fenntartott Elit futam rendelkezett a legszigorúbb szabályokkal. Minden a versenyzőnek minden egyes akadályt kötelező volt legyőznie, cserébe viszont akárhányszor próbálkozhatott ezzel. Ha viszont feladta a próbálkozásokat és nem tudott megcsinálni egy adott akadályt, kiesett a versenyből. (Ezzel szemben az Elit után következő korosztályos „Age Group” futamokban nem volt kötelező minden akadályt teljesíteni. Háromszor kellett ezzel próbálkozni, és ha harmadszorra sem sikerült, büntető feladattal –pókjárás– ki lehetett váltani az akadályt és folytatni a versenyt.)

Running Warriors
Fotó Szigligeti András

A nehéz pályának és a szigorú Elit futam szabályoknak ezúttal csak egyetlen egy versenyző tudott megfelelni. Az abszolút győztes Gyömrei Máté lett 46:08-as idővel, aki a következőképp nyilatkozott a helyszínen az ocrsport.hu-nak:

„Izgalmas és valóban nehéz pályát állítottak össze a rendezők, ami nem csoda, hiszen személyes tapasztalatuk van a nemzetközi versenyeken, a lengyel Európa-bajnokságon is együtt voltunk kint. Idén sajnos nem sikerült a felkészülésem, a karantén miatt az edzések alapját adó mászóterem helyett egy jóval kisebbet tudunk csak használni. De futásban legalább többet fejlődtem.”

Még részletesebb, a többi futamra is kitérő beszámoló további helyszíni nyilatkozatokkal kiegészítve az ocrsport.hu-n olvasható.

További cikkek

A túlevés akár veszélyes is lehet! 2022.03.20
Csak egy kis édességet eszem, hogy jobb kedvem legyen. Nem akarom telezabálni magam, de ezt a csipszet muszáj megennem, annnyira nehéz napom volt. Olyan mérges vagyok, hogy most biztosan megeszem az egész pizzát, az se érdekel, ha bálnára hízom. Ismerős valamelyik mondat? Gondoltál, éreztél, tettél már hasonlót?  Attól még nem biztos, hogy a túlevés áldozata lettél, de ha kontrollálatlanul folytatod, könnyen te is ennek az evési rendellenességnek a rabjává válhatsz.
Felnőttek játszótere: a terepakadályfutás 2022.03.03
Akár megy a tél, akár nem, kezdődik a terepakadályfutás, másnéven OCR szezonja. De miért is szeretjük az akadályfutást, és kinek ajánljuk?
Ésszel térj vissza a koronavírus után! 2022.02.23
Tudjuk, nagyon nehéz kivárni, hogy visszatérj a régi formádhoz és újra a megszokott erőben állj neki a mozgáshoz. Egy betegség, különösen Covid-19 (koronavírus) fertőzés után muszáj türelmesnek lenned, ha tartós jóllétre vágysz.

Ajánló

miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...
10 kérdés - 10 válasz >>> Lőrincz Tamás 2022.06.19
Idén Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó lett a Múzeumok Éjszakája szóvivője
SZINTMÉRÉS - MENNYIRE VAGY ERŐS? 2022.06.18
Erős vagy? Mégis mennyire? Néhány év edzésmúlttal a háta mögött ez a kérdés foglalkoztatja a legtöbb hobbi testépítőt. Most megtudhatod, mennyivel kellene fekve ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.