betöltés folyamatban...

30 napos kihívás kezdő futóknak

2023.04.01.

30 napos kihívást hirdet kezdő futóknak Lubics Szilvi és a CHERRISK. Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.

A futóedzőként is dolgozó Szilvi meg is osztotta jól bevált tippjeit és tanácsait, amelyeket érdemes megfogadni, ha valaki belevágna a futósportba. Szilvi szerint egy közösség sokat segít a motivációban, ezért indít egy futó kihívást a CHERRISK csapatával közösen. Célkitűzésük, hogy a mozgás, a futás a mindennapok részévé váljon. A 30 napos kihívás 2023. március 22-től április 20-ig tart, és a futóterepen túl az Instagramon zajlik.

Mire lesz szükséged, ha benevezel? Egy valódi futócipőre, jó adag elszántságra, a mobiltelefonodra és rajta erre az ingyenes applikációra:

CHERRISK GO

Az alkalmazással minden ötödik, mozgással (séta, futás, biciklizés) töltött perc után egy pont, azaz egy virtuális „cserkó” jár. Az összegyűjtött cserkókat nemcsak kedvezményekre lehet aztán beváltani az appon keresztül, hanem jótékonysági „goodie”-ra is, ami beváltásonként 100 Ft támogatást jelent az adott nonprofit szervezetnek a CHERRISK jóvoltából. Kell ennél jobb motiváció?

Így vehetsz részt a kihívásban

A kihívásban az vehet részt, aki a napi mozgásáról fényképet készít, és a fényképet feltölti a saját nyilvános Instagram profiljára, a #cherriskkelfutok hashtag használatával. A mozgás lehet bármi: ha korábban leszállsz a buszról és besétálsz a munkahelyedre, az is számít. Ha a mozgás örömén túl egy nyereményjátékában is indulnál az értékes ajándékutalványért, töltsd le az applikációt, amelyben nyomon követheted a mozgásoddal együtt növekvő cserkószámodat is. Az itt található, aktuális cserkószámodat mindig írd be az Instagram
profilodra feltöltött fényképed képszövegébe! A nyereményjátékban való részvétel feltétele, hogy a kihívás ideje alatt legalább egy fényképet tölts fel a fent leírt módon. Minél gyakrabban mozogsz és töltesz fel fényképet, annál nagyobb eséllyel indulsz a nyereményekért.

Szilvi tipp: Gyalogolni ér!

„Ha belevágsz a futásba, de nem tudsz olyan tempóban futni, hogy tudj közben beszélni, akkor a futótempó egyelőre neked túl intenzív. Ilyenkor válts nyugodtan gyaloglásra. A kezdő futóknál tökéletes a gyaloglás-kocogás váltogatása. Nagy élmény lesz megfigyelni, ahogy erősödsz, és egyre kevesebbet kell majd sétálnod” – javasolja Szilvi a kezdő futóknak szóló 10 pontból álló gyűjteményben.

Mivel Szilvi a futás mellett kifejezetten fontosnak tartja a keresztedzéseket is, a kihívásban mindenfajta aktivitásról készült képpel részt lehet venni. A lényeg, hogy elindulj és a mozgás rendszeres legyen.

A mozgással jótékonykodhatsz is

A CHERISK GO-ban 2023. május 10-ig elérhető Nevetnikék Alapítvány jótékonysági goodie beváltásával most a pécsi Nevetnikék Alapítványt támogathatod abban, hogy önkénteseik játékos foglalkozásokkal tehessék kicsit könnyebbé a kórházakban gyógyuló beteg gyerekek mindennapjait. A kihívás további részletei és a játékszabályzat a CHERRISK Blogon érhető el.

Kezdd el most: mozogj és gyűjtsd a cserkókat az applikációval!
CHERRISK Instagram
CHERRISK Facebook

További cikkek

Az edzésterv megírásának munkafolyamatai 2024.06.18
A következőkben betekintés szeretnénk engedni azoknak, akiket érdekel, hogyan is készül nálunk egy edzésterv
Triatlon - új korszak Magyarországon 2024.05.24
Sikersportággá válhat a triatlon Magyarországon. A hazai szövetség nem titkolt célja, hogy az idei legyen a válogatott eddigi legsikeresebb olimpiai szereplése. Jók az esélyek, a világ élmezőnyébe tartoznak a magyar versenyzők. A férfiaknál Magyarország a második legerősebb nemzet a világranglistán a párizsi olimpia előtt két hónappal.
Debreczeni Dóra: nincs más csak a sport, a zene és a tánc 2024.05.22
Az első önálló, tudatos és felnőttes gondolatom gyerekkoromban az volt, hogy nincs más, csak a sport, a zene és a tánc. Édesapám zenélt, mindig szólt a zene, ment az MTV, én kicsi gyerekkoromtól kezdve állandóan táncoltam, akrobatikus mutatványokat produkáltam.

Ajánló

Rajtol az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2024.07.17
Közel 600 hajóval és 3 ezer versenyzővel rajtol 2024. július 18-án az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. ...
Kékszalag: a táv 2024.07.17
A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő versenye, ami nem is annyira meglepő, hiszen a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. A táv 155 kilométer. Ehhez képest a ...
Neki se indulj technikai napszemüveg nélkül! 2024.07.16
A napszemüveg egész évben fontos kiegészítő. Az csak egy dolog, hogy stílusossá teszik a megjelenést, de a megfelelő modellek védenek az UV-sugarak ellen is. Továbbá ... (X)
Lavina vetett véget az expedíciónak 2024.07.15
A két magyar alpinista – Klein Dávid és Nagy Marci – ép bőrrel megúszták az incidenst, miután lavina vetett véget a Johnnie Walker Hindukus Expedíció 2024-nek
Foci EB döntő és folytatódik a GardenFest2024 2024.07.12
GardenFest2024 – folytatódik júliusban a foci Eb után is (X)

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.