betöltés folyamatban...

30 napos kihívás kezdő futóknak

2023.04.01.

30 napos kihívást hirdet kezdő futóknak Lubics Szilvi és a CHERRISK. Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.

A futóedzőként is dolgozó Szilvi meg is osztotta jól bevált tippjeit és tanácsait, amelyeket érdemes megfogadni, ha valaki belevágna a futósportba. Szilvi szerint egy közösség sokat segít a motivációban, ezért indít egy futó kihívást a CHERRISK csapatával közösen. Célkitűzésük, hogy a mozgás, a futás a mindennapok részévé váljon. A 30 napos kihívás 2023. március 22-től április 20-ig tart, és a futóterepen túl az Instagramon zajlik.

Mire lesz szükséged, ha benevezel? Egy valódi futócipőre, jó adag elszántságra, a mobiltelefonodra és rajta erre az ingyenes applikációra:

CHERRISK GO

Az alkalmazással minden ötödik, mozgással (séta, futás, biciklizés) töltött perc után egy pont, azaz egy virtuális „cserkó” jár. Az összegyűjtött cserkókat nemcsak kedvezményekre lehet aztán beváltani az appon keresztül, hanem jótékonysági „goodie”-ra is, ami beváltásonként 100 Ft támogatást jelent az adott nonprofit szervezetnek a CHERRISK jóvoltából. Kell ennél jobb motiváció?

Így vehetsz részt a kihívásban

A kihívásban az vehet részt, aki a napi mozgásáról fényképet készít, és a fényképet feltölti a saját nyilvános Instagram profiljára, a #cherriskkelfutok hashtag használatával. A mozgás lehet bármi: ha korábban leszállsz a buszról és besétálsz a munkahelyedre, az is számít. Ha a mozgás örömén túl egy nyereményjátékában is indulnál az értékes ajándékutalványért, töltsd le az applikációt, amelyben nyomon követheted a mozgásoddal együtt növekvő cserkószámodat is. Az itt található, aktuális cserkószámodat mindig írd be az Instagram
profilodra feltöltött fényképed képszövegébe! A nyereményjátékban való részvétel feltétele, hogy a kihívás ideje alatt legalább egy fényképet tölts fel a fent leírt módon. Minél gyakrabban mozogsz és töltesz fel fényképet, annál nagyobb eséllyel indulsz a nyereményekért.

Szilvi tipp: Gyalogolni ér!

„Ha belevágsz a futásba, de nem tudsz olyan tempóban futni, hogy tudj közben beszélni, akkor a futótempó egyelőre neked túl intenzív. Ilyenkor válts nyugodtan gyaloglásra. A kezdő futóknál tökéletes a gyaloglás-kocogás váltogatása. Nagy élmény lesz megfigyelni, ahogy erősödsz, és egyre kevesebbet kell majd sétálnod” – javasolja Szilvi a kezdő futóknak szóló 10 pontból álló gyűjteményben.

Mivel Szilvi a futás mellett kifejezetten fontosnak tartja a keresztedzéseket is, a kihívásban mindenfajta aktivitásról készült képpel részt lehet venni. A lényeg, hogy elindulj és a mozgás rendszeres legyen.

A mozgással jótékonykodhatsz is

A CHERISK GO-ban 2023. május 10-ig elérhető Nevetnikék Alapítvány jótékonysági goodie beváltásával most a pécsi Nevetnikék Alapítványt támogathatod abban, hogy önkénteseik játékos foglalkozásokkal tehessék kicsit könnyebbé a kórházakban gyógyuló beteg gyerekek mindennapjait. A kihívás további részletei és a játékszabályzat a CHERRISK Blogon érhető el.

Kezdd el most: mozogj és gyűjtsd a cserkókat az applikációval!
CHERRISK Instagram
CHERRISK Facebook

További cikkek

A kora reggeli futás előnyei 2023.09.11
A reggeli futás sokak számára kihívást jelent, különösen a hűvösebb reggeleken, amikor az ágy melegéből kell kimászni. Azonban rengeteg olyan előnye van, ami kellő motiváció lehet az ébresztőóra előrébb állításához.
Ártalmas a betonon futni? 2023.09.01
A futás az egyik legnépszerűbb és hozzáférhetőbb sport, ahol te döntöd el mikor, kivel és hol futsz. Sokan kételkednek azonban abban, hogy a betonon futás valóban egészséges-e.
6 gyakori futósérülés és megelőzésük 2023.08.18
A futás az egyik legnépszerűbb mozgásforma. A legtöbben azért szeretik, mert nincs sem helyhez, sem időhöz kötve. Nagy előnye, hogy segít aktív maradni, de mint bármelyik másik sport, ez is sérüléssel járhat. Cikkünkben 6 gyakori futósérülés és megelőzésük.

Ajánló

Lovas terápia a mentális egészségért 2023.09.28
Az állatok elképesztő érzelmi támogatást képesek nyújtani, elég a sokunk által megtapasztalt kisállat-gazdi kapcsolatra és annak pozitív lélektani hatásaira ...
Sportegyesület választó 2. 2023.09.22
2. rész. Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük ...
Sportegyesület választó 1. 2023.09.19
Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A ...
Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter ...
Padel – a leggyorsabban terjedő ütős sport a világon 2023.09.15
Könnyebb, mint a tenisz, kevésbé megterhelő, mint a squash, remek kardiómozgás és társasjáték négy ember számára. Ez a padel! 

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.