betöltés folyamatban...

Öt elképesztő 40 feletti fitneszlady 

2022.07.26.

A fitnesz, a testépítés, az egészséges és tudatos életmód valahogy a 20-as, 30-as korosztály kiváltságává és szimbólumává vált az elmúlt években, pedig jó néhány elképesztő teljesítmény bizonyítja, hogy 40 felett sem lehetetlen formába kerülni és ott is maradni, sőt! Habár a nőknél ebben a korban az anyagcsere szinte törvényszerűen lelassul, a hormonháztartás sokaknál az addiginál is nehezebbé teszi a megszabadulást a felesleges kilóktól, mégis rengeteg 40+-os fitneszcsoda bizonyítja, hogy közel sincs vége az edzéseknek a negyedik ikszen túl.

Összegyűjtöttünk öt fantasztikus szakembert, akiknek mindegyike tökéletes motiváció és inspiráció lehet azoknak, akik félnek az öregedéstől. 

Aki csúcsra járatta az időskori edzést: Joan McDonald

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés


Az akaraterő, az elszántság és a fitnesz kortalanságának tökéletes képviselője. Joan néhány éve, 70 évesen kezdett életmódváltásba, amikor meglátogatta a saját anyukáját, és ráeszmélt, hogy nem akarja az ő példáját követve kerekesszékben, betegen tölteni hátralévő éveit. Saját lánya segítségével vágott bele az edzésekbe, amihez természetesen új étrend is párosult, az eredmény pedig több döbbenetesnél. 70 évesen vérnyomásproblémákkal, magas koleszterinszinttel, savas reflux-szal küzdött, most pedig, túl a 75-ön is, egy csupa izom, egészségtől kicsattanó, gyönyörű, életerős nőt látunk. Bejegyzései szerint a sztorija nemcsak a mozgásról és az izomépítésről szól, hanem arról is, hogy sosem késő perspektívát váltani.

Lauren Roxburgh

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lauren Roxburgh|Body Whisperer (@loroxburgh) által megosztott bejegyzés

A kétgyermekes amerikai anyuka pontos életkorát igyekszik titkolni, annyit azonban tudni ‘A test suttogója’-ként is ismert életmódszakértőről és edzőről, hogy messze maga mögött hagyta már harmincas éveit. Népszerű könyvében, a “The Power Source” című kiadványban életszervezési és önfejlesztő gyakorlatokról, valamint a stresszkezelésről is írt. Az ülőmunkát tartja az egészséges életmód legveszélyesebb ellenfelének, ami ellen speciális, habszivacs hengerrel végezhető gyakorlatokkal harcol. Hiszi és hirdeti is, hogy a sport igenis lehet a mindennapi élet része, ennek megfelelően trambulinon, szörfdeszkán, edzőteremben ugyanúgy láthatjuk, mint jógaszőnyegen vagy pilates órán. Újhullámos életmódszakértőként a fascia tréningre esküszik.

Tania Dalton

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tania Dalton (@taniadalton) által megosztott bejegyzés

Az 53 éves ausztrál személyi edző küldetése, hogy a fitnesszel segítsen a nőknek erőssé, feszessé és boldoggá válni úgy, hogy élvezzék is az egészséges életmódot. Mindehhez őszintén és mismásolás nélkül mutatja meg nemcsak a mozgás iránti szenvedélyét, de saját magát is. Ízig-vérig igazi nő, aki nem akarja hibátlannak feltüntetni magát, így takargatás nélkül láthatjuk ráncait, velük együtt pedig azt is, hogy igenis lehet szépen, méltósággal és egészségesen öregedni. Ahelyett viszont, hogy a nyugdíjas éveire várna, inkább Ironman viadalokon vesz részt. Közösségi oldalán inkább szépségtippjeiről posztol, az inspirációt pedig túrázás, futás, úszás közben készült képeivel igyekszik elültetni követőiben. 

Chris Freytag

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Chris Freytag (@chrisfreytag) által megosztott bejegyzés

Már az ötvenen is túl van az amerikai fitneszedző, aki oldalán, a gethealthy.com-on kifejezetten nőknek készült gyakorlatsorokkal és edzéstervekkel várja azokat, akik szeretnének jobb formába kerülni. Azt mondja, már fiatalon az aktív életmód elkötelezett híve lett, az évek múlásával pedig igyekezett minden életkorban megtalálni a szépséget. A legfontosabbnak azt tartja, hogy a vele dolgozók elérjék testüknek azt az állapotát, amelyben boldogok, de úgy, hogy ehhez ne töltsék fél életüket a különböző kardio gépeken. Étkezési tanácsa egyszerű, gyakorlatias útmutató. Együnk 80 százalékban jót és jól, a maradék húsz százalékban pedig amit csak megkívánunk, de nulla százalékban érezzük magunkat bűnösnek – szerinte ez a jó forma titka. 

Kira Stokes

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kira Stokes – kirastokes.com (@kirastokesfit) által megosztott bejegyzés

Majdnem 50 évesen huszonéveseket megszégyenítő formában motiválja több százezer követőjét az Instagramon, és ki tudja, hány száz ügyfelét személyesen. Az egyénre, személyre és testre szabott metodikában hisz, programjában ugyanúgy megtalálhatók súlyzós edzések, mint a kardio, a barre, a jóga és a pilates. Fontosnak tartja, hogy a test működését is megismerjék azok, akik vele edzenek, és hogy játékosságot is vigyenek a testépítésbe. Rövid videóiban az unalomig ismételt gyakorlatok helyett új mozdulatokat mutat be egy-egy testrész erősítéséhez, de edzőtermi és otthon végezhető trükköket is rendszeresen posztol. Teszi mindezt – még egyszer mondjuk – olyan elképesztő testtel, hogy az ember azonnal kedvet kap a mozgáshoz, ahogy nézi. 

Szerző: Kőváry Anett

További cikkek

Fitnesz trendek 2024-ben 2024.01.10
Ahogy belépünk az év 2024-be, a fitnesz világa ismételten új irányok felé halad, reagálva a legfrissebb egészségügyi és wellness trendekre. A folyamatosan fejlődő technológia, az egészségtudatos életstílus iránti növekvő érdeklődés és a személyre szabott edzésprogramok terjedése jelentős mértékben átalakítják a fitnesz iparágát. Lássuk, milyen új fitnesz trendek és edzésmódszerek kerülnek előtérbe az idei évben.
A 3 legjobb sport a stressz levezetésre 2023.12.15
A mindennapi élet modern kihívásai és a fokozott stressz szintek miatt egyre fontosabbá válik a hatékony stresszkezelés. Az egyik leghatékonyabb módja ennek a testmozgás, ami nem csak a fizikai egészségünkre, hanem a lelki egyensúlyunkra is pozitív hatással van. Ebben a cikkben három olyan sportágat vesszük sorra, amelyek kifejezetten hatékonyak a stressz levezetésére.
A DASH Diéta 2023.12.14
Az egészséges táplálkozás és a magas vérnyomás kezelése mindig is kulcsfontosságú téma volt, és a DASH diéta (Dietary Approaches to Stop Hypertension) egy olyan étrend, ami ezt a két célt ötvözi. Nem csak a vérnyomás szabályozásában segít, hanem az egészséges életmódot is támogatja.

Ajánló

Rajtol az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2024.07.17
Közel 600 hajóval és 3 ezer versenyzővel rajtol 2024. július 18-án az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. ...
Kékszalag: a táv 2024.07.17
A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő versenye, ami nem is annyira meglepő, hiszen a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. A táv 155 kilométer. Ehhez képest a ...
Neki se indulj technikai napszemüveg nélkül! 2024.07.16
A napszemüveg egész évben fontos kiegészítő. Az csak egy dolog, hogy stílusossá teszik a megjelenést, de a megfelelő modellek védenek az UV-sugarak ellen is. Továbbá ... (X)
Lavina vetett véget az expedíciónak 2024.07.15
A két magyar alpinista – Klein Dávid és Nagy Marci – ép bőrrel megúszták az incidenst, miután lavina vetett véget a Johnnie Walker Hindukus Expedíció 2024-nek
Foci EB döntő és folytatódik a GardenFest2024 2024.07.12
GardenFest2024 – folytatódik júliusban a foci Eb után is (X)

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.