betöltés folyamatban...

Öt elképesztő 40 feletti fitneszlady 

2022.07.26.

A fitnesz, a testépítés, az egészséges és tudatos életmód valahogy a 20-as, 30-as korosztály kiváltságává és szimbólumává vált az elmúlt években, pedig jó néhány elképesztő teljesítmény bizonyítja, hogy 40 felett sem lehetetlen formába kerülni és ott is maradni, sőt! Habár a nőknél ebben a korban az anyagcsere szinte törvényszerűen lelassul, a hormonháztartás sokaknál az addiginál is nehezebbé teszi a megszabadulást a felesleges kilóktól, mégis rengeteg 40+-os fitneszcsoda bizonyítja, hogy közel sincs vége az edzéseknek a negyedik ikszen túl.

Összegyűjtöttünk öt fantasztikus szakembert, akiknek mindegyike tökéletes motiváció és inspiráció lehet azoknak, akik félnek az öregedéstől. 

Aki csúcsra járatta az időskori edzést: Joan McDonald

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés


Az akaraterő, az elszántság és a fitnesz kortalanságának tökéletes képviselője. Joan néhány éve, 70 évesen kezdett életmódváltásba, amikor meglátogatta a saját anyukáját, és ráeszmélt, hogy nem akarja az ő példáját követve kerekesszékben, betegen tölteni hátralévő éveit. Saját lánya segítségével vágott bele az edzésekbe, amihez természetesen új étrend is párosult, az eredmény pedig több döbbenetesnél. 70 évesen vérnyomásproblémákkal, magas koleszterinszinttel, savas reflux-szal küzdött, most pedig, túl a 75-ön is, egy csupa izom, egészségtől kicsattanó, gyönyörű, életerős nőt látunk. Bejegyzései szerint a sztorija nemcsak a mozgásról és az izomépítésről szól, hanem arról is, hogy sosem késő perspektívát váltani.

Lauren Roxburgh

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lauren Roxburgh|Body Whisperer (@loroxburgh) által megosztott bejegyzés

A kétgyermekes amerikai anyuka pontos életkorát igyekszik titkolni, annyit azonban tudni ‘A test suttogója’-ként is ismert életmódszakértőről és edzőről, hogy messze maga mögött hagyta már harmincas éveit. Népszerű könyvében, a “The Power Source” című kiadványban életszervezési és önfejlesztő gyakorlatokról, valamint a stresszkezelésről is írt. Az ülőmunkát tartja az egészséges életmód legveszélyesebb ellenfelének, ami ellen speciális, habszivacs hengerrel végezhető gyakorlatokkal harcol. Hiszi és hirdeti is, hogy a sport igenis lehet a mindennapi élet része, ennek megfelelően trambulinon, szörfdeszkán, edzőteremben ugyanúgy láthatjuk, mint jógaszőnyegen vagy pilates órán. Újhullámos életmódszakértőként a fascia tréningre esküszik.

Tania Dalton

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tania Dalton (@taniadalton) által megosztott bejegyzés

Az 53 éves ausztrál személyi edző küldetése, hogy a fitnesszel segítsen a nőknek erőssé, feszessé és boldoggá válni úgy, hogy élvezzék is az egészséges életmódot. Mindehhez őszintén és mismásolás nélkül mutatja meg nemcsak a mozgás iránti szenvedélyét, de saját magát is. Ízig-vérig igazi nő, aki nem akarja hibátlannak feltüntetni magát, így takargatás nélkül láthatjuk ráncait, velük együtt pedig azt is, hogy igenis lehet szépen, méltósággal és egészségesen öregedni. Ahelyett viszont, hogy a nyugdíjas éveire várna, inkább Ironman viadalokon vesz részt. Közösségi oldalán inkább szépségtippjeiről posztol, az inspirációt pedig túrázás, futás, úszás közben készült képeivel igyekszik elültetni követőiben. 

Chris Freytag

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Chris Freytag (@chrisfreytag) által megosztott bejegyzés

Már az ötvenen is túl van az amerikai fitneszedző, aki oldalán, a gethealthy.com-on kifejezetten nőknek készült gyakorlatsorokkal és edzéstervekkel várja azokat, akik szeretnének jobb formába kerülni. Azt mondja, már fiatalon az aktív életmód elkötelezett híve lett, az évek múlásával pedig igyekezett minden életkorban megtalálni a szépséget. A legfontosabbnak azt tartja, hogy a vele dolgozók elérjék testüknek azt az állapotát, amelyben boldogok, de úgy, hogy ehhez ne töltsék fél életüket a különböző kardio gépeken. Étkezési tanácsa egyszerű, gyakorlatias útmutató. Együnk 80 százalékban jót és jól, a maradék húsz százalékban pedig amit csak megkívánunk, de nulla százalékban érezzük magunkat bűnösnek – szerinte ez a jó forma titka. 

Kira Stokes

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kira Stokes – kirastokes.com (@kirastokesfit) által megosztott bejegyzés

Majdnem 50 évesen huszonéveseket megszégyenítő formában motiválja több százezer követőjét az Instagramon, és ki tudja, hány száz ügyfelét személyesen. Az egyénre, személyre és testre szabott metodikában hisz, programjában ugyanúgy megtalálhatók súlyzós edzések, mint a kardio, a barre, a jóga és a pilates. Fontosnak tartja, hogy a test működését is megismerjék azok, akik vele edzenek, és hogy játékosságot is vigyenek a testépítésbe. Rövid videóiban az unalomig ismételt gyakorlatok helyett új mozdulatokat mutat be egy-egy testrész erősítéséhez, de edzőtermi és otthon végezhető trükköket is rendszeresen posztol. Teszi mindezt – még egyszer mondjuk – olyan elképesztő testtel, hogy az ember azonnal kedvet kap a mozgáshoz, ahogy nézi. 

Szerző: Kőváry Anett

További cikkek

5 dolog, amit tudnod kell a Zumbáról 2022.10.14
Izzadt tömeg, hangos latin zene és szórványos ujjongás – nem, ez nem egy Pitbull-koncert, hanem a népszerű Zumba. Az 1990-es években kezdődött fitneszőrület még mindig erősen tart, miközben világszerte emberek milliói táncolnak a fogyás felé.
Fitparade 2022. október 15-16. 2022.10.14
Izmos lesz a hétvége Csepelen, hiszen a KIMBA sportcsarnokban kerül megrendezésre az edzőtermi sportok csúcseseménye a FITPARADE. Versenyzői létszámrekord és óriási izgalmak várhatók, hiszen 9 IFBB Pro Card a tét. 20 éves a Fitparádén – 3 IFBB Pro verseny is szerepel a programban.
Bemelegítés időhiányban 2022.09.18
A bemelegítés fontosságát minden edző unos untig ismételgeti a tanítványainak. Személy szerint, mint edzőnek, nekem is az egyik legrégebbi dilemmáim közé tartozik, hogy mennyire bízzam a tanítványokra edzésidőn kívül, mennyire építsem bele az edzésükbe a bemelegítést. Ha edzésre járó vagy, valószínűleg testközelből találkoztál már az élménnyel, milyen utolsó pillanatban, edzés kezdésre beesni órára. Ezzel a problémás jelenséggel szeretnék foglalkozni. Sokszor ismételgetett pontok az alábbiak, de úgy érzem van még hova fejleszteni az edzéstlátogatók ehhez való hozzáállását.

Ajánló

Szezonális táplálkozás -TÉL 2022.11.25
Szezonálisan étkezni azt jelenti, hogy étrendünk összhangban van az évszakokkal, tehát a zöldségeket, gyümölcsöket akkor kell enni, amikor érnek, illetve télen ...
Városligeti műjégpálya: tömeg nincs, jó hangulat van! 2022.11.22
Csütörtök óta ismét impozáns környezetben korcsolyázhatnak a téli jeges sportág rajongói a város szívében, mivel ismét megnyitotta kapuit a Városligeti ...
Őszi impregnálás 2022.11.22
Most vetted az eső- vagy softshelldzsekidet, és máris beázik? Vagy a Gore-Tex cipőd állítólag lélegzik, mégis beleizzad a lábad? Semmi nincs veszve: impregnálás ...
Együtt minden sikerül! 2022.11.20
2022. november 12-én második alkalommal került sor az Esély Sportnap sportprogram megrendezésére Budapest II. kerületében, amely a fogyatékossággal élők ... (X)
A méz 6 egyedülálló, jótékony tulajdonsága 2022.11.17
Itt a hidegebb idő, ilyenkor az ember jóval több időt tölt a négy fal között, előkerülnek a teafőzők és természetesen a méz. Megfázás, nátha, köhögés…az ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.