betöltés folyamatban...

Balaton Trophy ’23 beharangozó

2023.05.09.

A Balaton Trophy idén második alkalommal kerül megrendezésre, az utánpótlás korosztályokat szinte teljes mértékben lefedi és a helyszín is minden igényt kielégít.

Minőségi utánpótlás

Minden futballdrukker fel tud sorolni kapásból 10-15 nagy nevet a mai nemzetközi felhozatalból. Mások kifejezetten a kedvenc klubjuk vagy válogatottjuk játékosait sztárolják, nagyapáink pedig az Aranycsapatra esküsznek. Ugyanakkor ez a sztárkavalkád csak egy apró szelete a futballnak és annak a közegnek, ami a világ legnépszerűbb sportágának vonzáskörébe tartozik. Ide is el kell jutni és bizony napjaink sztárjai is végigjárták a szamárlétrát. Nem célunk a profivá válás rögös útjának boncolgatása, ahogy az sem, hogy ki, mikor és pontosan mitől robban be úgy igazán, de abban mindenképp megegyezhetünk, hogy minden a minőségi utánpótlásnál kezdődik. Itt el is érkeztünk egy sarkalatos ponthoz, hiszen az edzéseken elsajátított ismereteket „élesben” a legjobb viszontlátni, ehhez pedig egy rangos utánpótlás-torna megfelelő helyszín. Meggyőződésünk, hogy ilyen bajnokság a szóban forgó Balaton Trophy is.

Balaton Trophy 2023-ban is

A Balaton Trophy idén második alkalommal kerül megrendezésre, az utánpótlás korosztályokat szinte teljes mértékben lefedi és a helyszín is minden igényt kielégít. Tavaly közel 1000 résztvevő volt, több, mint 60 csapat tette tiszteletét a Balaton partján. A magyarországi és a határon túli magyar klubok és akadémiák mellett, osztrák, lengyel, ukrajnai, romániai, szlovákiai csapatok is jelen voltak a tavalyi megmérettetésen és többségük idén is visszatér. A szervezők elmondása szerint már sikerült túlszárnyalni a tavalyi létszámot, így minden bizonnyal ismét komoly párharcok és kiemelkedő meccsek várhatóak. Természetesen a legfőbb cél a játék és a szórakozás, erre pedig a helyszín teljességgel megfelelő. Idén is minőségi pályákon, szakszerű játékvezetés mellett mérhetik össze tudásukat a többségében Közép- és Kelet-Európai térségből érkező csapatok. A minőségi időtöltés mellett a barátságok, sportszakmai kapcsolatok kialakulása valamint ápolása is hasonlóan fontos a május 27-28 között megrendezendő Balaton Trophy 2023-as kiírásában. 

Ami a korosztályokat illeti a fiúk mezőnyében U9-ben, U10-ben, U11-ben, U12-ben, U13-ban, U15-ben és U17-ben csapnak össze a benevezett együttesek, a lányok pedig U13-ban és U15-ben mérhetik össze tudásukat a vetélytársakkal.

Balaton Trophy 2023 is
Balaton Trophy 2023-ban is

Bízunk benne, hogy hagyományos utánpótlás tornává és rendezvénnyé növi ki magát ez az esemény és, hogy évről-évre egyre több gyerek és leendő focista rúgja majd a bőrt és felhőtlen szórakozás közepette csillogtatja meg technikai tudását megannyi lelkes fiatal. Hajrá foci!

Tudtad? A Balaton Trophy egy igazi Közép- és Kelet-Európai projekt ugyanis a lengyel Around the Sport és a magyarországi The Path Management közös ötlete alapján kerül megszervezésre. A lengyel partner több sportban is szervez utánpótlás bajnokságokat a környező országokban, ami a futballt illeti jobb társszervező partnert nem is találhatott volna a Path-nél. 

Időpont: 2023. május 27-28.

  • A nézők számára a belépés ingyenes
  • Helyszínek: Révész Géza utcai stadion (Siófok), Bozsik József focipálya (Siófok-Kiliti) valamint a Siófoki Vasas pálya

Elérhetőségek:

 

Média partner: Sport&Move magazin – https://sportandmove.hu/ 

  • Facebook: @sportandmove2015
  • Instagram: @sportandmove
  • +36 30 231 5308 – smoffice@sportandmove.hu

Szerző: Szabó Áron

További cikkek

Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter kormányozta Principessa nyerte meg 2 órán belüli idővel. A befutási arány meghaladta a 90 százalékot, ami rekord közeli a Balatonon.
Balatoni kikötők 2023.08.30
Az elmúlt néhány évben, köszönhetően a Kékszalag sikerének is, láthatóan fellendült a balatoni vitorlázás. Ez pedig magával hozza azt is, hogy egyre több és nagyobb kikötőre van szükség. Több régi kikötő pedig fejlesztésen, korszerűsítésen esett át. Bemutatunk néhányat közülük.
Címvédést hozott az idei Tour de France! 2023.07.26
A dán Jonas Vingegaard győzelmével zárult a 110. Tour de France, így zsinórban második elsőségét szerezte a Jumbo-Visma versenyzője. Vingegaard legnagyobb kihívója ezúttal is Tadej Pogacar volt. Ő májusban elszenvedett csuklótörése ellenére sokáig szorongatta a dánt, de végül teljesen elfogyott. A két klasszis összecsapása mellett kimondottan izgalmas versenyt hozott minden egyes szakasz – nézzük is miként zajlott az idei francia körverseny!

Ajánló

5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális ...
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok ...
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ...
Nagy levegőt! A légzés szerepe 2024.04.13
Bármennyire is úgy tűnik, hogy a helyes légzés csak a futók vagy a jógázók sajátja, valójában mindenkinek, aki él, helyesen kellene lélegeznie – különösen ...
Balatonfelvidék - felfedezésre váró eldugott kincsek! 2024.04.12
A Balatonfelvidék gazdag történelmi és természeti kincseket rejt, amik kiváló lehetőséget kínálnak a kirándulások és túrák szerelmeseinek. Számos eldugott ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.

Kékszalag 2022 Farkas Áron interjú

2022.09.12
##kékszalag2022
Farkas Áronnal készült az interjú a befutó után a Bajnokok vacsoráján. Összesen 516 hajó és több mint 2500 vitorlázó vágott augusztus 14-én csütörtök reggel az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj légvonalban több mint 150 kilométeres távjának.