Ausztráliában nincs kivételezés, még Djokovic-csal sem

2022.01.06.
Novak Djokovic

Az Australian Openre érkező világelső, nem mellesleg 9-szeres bajnok és címvédő, férfi teniszező, Novak Djokovic nem kapott végül beutazási engedélyt Ausztráliába, mert nem tudta a hatóságok számára elfogahatóan igazolni, miért nincs beoltva a koronavírus ellen.

Oltásellenes

Djokovic közismerten oltásellenes és talán emlékezhetünk arra az esetre még 2020-ból, amikor a koronavírus járvány tombolása közben Szerbiában teniszversenyt rendezett, és több játkos is, többek között Djokovic is fertőzött lett. A jelenlegi ausztráliai előírások és korlátozások az egyik legszigorúbbak a világon. Kizárólag oltottak léphetnek be az országba, különleges, egyedi esetekben orvosi papírokkal lehet kérelmezni a kivételes beutazási engedélyt.

Igen, aztán nem

A Australian Open szervezői először megadták ezt a kivételes engedélyt Djokovicnak, az ausztrál közvéleményt a kivételezés, ráadásul vitatható körülmények miatt, erősen felháborította, kifjezetten a sportolókat, ugyanis a szigetország az elmúlt másfél évben szigorú járványügyi szabályok alatt él.

Djokovic mehet haza

Végül a hatóságok megtagadták Djokovic-tól a belépé és felszólították, hogy hagyja el az országot, miután fél naon keresztül a Mmelburne reptéren elkülönítve folytak a tárgyalások.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

>>> SPORTOLÓK KARANTÉNBAN

>>> SPORTOLÓK KARANTÉNBAN 2.

 

Fotó: novakdjokovic.com

További cikkek

A túlevés akár veszélyes is lehet! 2022.03.20
Csak egy kis édességet eszem, hogy jobb kedvem legyen. Nem akarom telezabálni magam, de ezt a csipszet muszáj megennem, annnyira nehéz napom volt. Olyan mérges vagyok, hogy most biztosan megeszem az egész pizzát, az se érdekel, ha bálnára hízom. Ismerős valamelyik mondat? Gondoltál, éreztél, tettél már hasonlót?  Attól még nem biztos, hogy a túlevés áldozata lettél, de ha kontrollálatlanul folytatod, könnyen te is ennek az evési rendellenességnek a rabjává válhatsz.
Ésszel térj vissza a koronavírus után! 2022.02.23
Tudjuk, nagyon nehéz kivárni, hogy visszatérj a régi formádhoz és újra a megszokott erőben állj neki a mozgáshoz. Egy betegség, különösen Covid-19 (koronavírus) fertőzés után muszáj türelmesnek lenned, ha tartós jóllétre vágysz.
10 kérdés - 10 válasz: Szőnyi Feri 2022.02.22
10 kérdés 10 válasz rovatunkban ezúttal az ultra triatlonista Szőnyi Feri válaszolt a kérdéseinkre edzésről, versenyzésről, tervekről!

Ajánló

Esély Sportnap 2022. május 21. 2022.05.22
Budapest II. kerületében első alkalommal került sor 2022. május 21-én a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő Esély Sportnap sportrendezvényre. ...
Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.