betöltés folyamatban...

Szintet lép a padel Magyarországon

2024.06.08.
Padel cupra 4

A CUPRA is csatlakozott Magyarország legdinamikusabban fejlődő sportágához, eddigi rajongói: Juhász Roland, Kabát Péter és Szabó Győző mellé. A Cupra a 26 állomásos Hungarian Padel Tour névadó szponzora és a magyar válogatott szponzora lesz. A bemutatón legendás focisták beszéltek a padelhez fűződő viszonyukról (X)

A padel népszerűsége dinamikusan növekszik

A padel növekvő népszerűségét jelzi, hogy idén komoly támogató csatlakozott a sporthoz. A CUPRA a Magyar Padel Szövetség által szponzorált 26 állomásos Hungarian Padel Tour versenysorozatot támogatja, illetve az Országos Felnőtt, Szenior és Junior bajnokságokat és Csapatbajnokságokat is. Ezen felül feltűnik a nemzeti válogatottjaink mezén is majd.

Padel cupra 2

World Padel Tour

A CUPRA korábban a World Padel Tour kiemelt névadó szponzora volt, illetve számos európai bajnokság és nemzeti csapat sponzora jelenleg is. A márka értékjegyei, úgy mint teljesítmény, dinamizmus és egyediség úgyanígy jellemzőek a padel sportra is, valamint az a vágy, hogy újradefinálják a kategóriát, amiben versenyeznek.

Ezt is olvasd el!
Minden, amit a padelről tudni érdemes 2024.05.23
A padel a világ egyik leggyorsabban növekvő és fejlődő sportága. Jelenleg több mint ötven országban van jelen, a játékot aktívan űzők száma kb. 15 millióra tehető, de ez folyamatosan emelkedik. Kiváló sport mindenkinek korosztálytól és készségtől függetlenül, mivel gyorsan és egyszerűen elsajátítható. Tudj meg mindent a padelről!

A Budapest bevárosában újonnan nyílt CUPRA Garage in the City bemutatóteremben tartott, Berkesi Judit által moderált sajtótájékoztatón a padel szerelmesei Szabó Győző, Kabát Péter, és Juhász Roland is részt vettek.

„Tudjuk, hogy 2024 az EB miatt is a foci éve, de a padel népszerűsége is őrülten nő!  Számomra is óriási élmény ez a sport: hétről hétre nagyokat játszunk négyesben – hatalmas menetek és poénok vannak”

mondta Juhász Roland a magyar válogatott legendás hátvédje.

„Ahogy pályára léptem, rögtön éreztem, hogy ez az én játékom lesz. Ennek a sportnak lelke van szerintem! Könnyű megtanulni, mint a pingpongot, de van benne csomó újdonság és szépség, amit az üvegekkel való játék ad hozzá!”

mondta Szabó Győző, aki maga is rendszeresen lejár játszani.

Padel cupra 1

A focisták körében óriási népszerűségnek örvend a padel: nemrég Pesten padelezett például John Terry, Patrick Kluivert és a PSG elnöke, Nasser El-Khailifi is, akik a padelben találták meg a legújabb szenvedélyüket. Sőt, ahogy lemondott Jürgen Klopp a Liverpool éléről, máris egy padeles videóval jelentkezett, hogy most tud időt szakítani valódi szenvedélyének!

A padel sport az elmúlt években dinamikusan fejlődött nemzetközileg és Magyarországon is. Pár évvel ezelőtt még csak néhány pálya volt, míg ma már közel 70 pálya várja a játékosokat országszerte – a már létező közel 20 budapesti pálya mellé nemrég Debrecenben, Győrben, Mosonmagyaróváron és Veszprémben nyílt padel klub, és ham,ropsan Pécsen is megnyíilk a lehetőség.

25 millió

Világszerte 25 millióan űzik a sportot 60 országban, ami igy kiérdemelte a világ egyik legdinamikusabban növekvő sportja címet. A padelt párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán”, amit üvegfal és kerítés vesz körbe, melyeket érdemes, sőt fontos a játékba bevonni. Hatalmas népszerűsége egyszerűségének és más ütőjátékokhoz való hasonlóságának tudható be. Újabban Nagy Britanniában, Hollandiában és Olaszországban hódít, miután az észak-európai országokat már „letarolta”.

Ezt is olvasd el!
Hallottál már a PADELRŐL? 2022.08.17
A padel, bármilyen korosztálynak élvezetes játék, amely bár itthon még kevésbé ismert, Spanyolországban a futball után a második legnépszerűbb sport.

„A padel népszerűsége világszerte rohamosan emelkedik; nem véletlenül, hiszen nagyon könnyű elsajátítani az alapokat és a sikerélmény szinte azonnali. Óriási megtiszteltetés, hogy a CUPRA mellénk állt és  támogatja a versenysorozatot és a válogatottat. Nemzetközileg is már a legnagyobb sztárok mellett állnak és most már itthon is”

– mondta Aczél László, a Magyar Padel Szövetség alelnöke.

További cikkek

Az edzésterv megírásának munkafolyamatai 2024.06.18
A következőkben betekintés szeretnénk engedni azoknak, akiket érdekel, hogyan is készül nálunk egy edzésterv
56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 1 hónap múlva! 2024.06.14
A Kékszalag Fesztivál keretein belül a szervezők sokszínű vízi és vízparti programokkal, gyorsasági versennyel várják a Balatonfüredre látogató érdeklődőket! 1 hónaőp múlva rajtol az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj!
Szaud-Arábia - most fedezi fel a világ 2024.06.14
Szaud-Arábia: a Szaúd-arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hisz korábban kizárólag vallási turisták látogathatták az országot

Ajánló

Az edzésterv megírásának munkafolyamatai 2024.06.18
A következőkben betekintés szeretnénk engedni azoknak, akiket érdekel, hogyan is készül nálunk egy edzésterv
56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 1 hónap múlva! 2024.06.14
A Kékszalag Fesztivál keretein belül a szervezők sokszínű vízi és vízparti programokkal, gyorsasági versennyel várják a Balatonfüredre látogató érdeklődőket! 1 ...
Szaud-Arábia - most fedezi fel a világ 2024.06.14
Szaud-Arábia: a Szaúd-arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hisz korábban kizárólag vallási turisták látogathatták az országot
A futás hatásai a nőknél 2024.06.11
Női amatőr futóként mire figyeljünk, miben mások a nők, mint a férfiak? A futás kiváló testmozgás, amely számos egészségügyi előnyt kínál mind a ...
Rekorder függőhíd Sátoraljaújhelyen 2024.06.10
A sátoraljaújhelyi függőhíd – a Nemzeti Összetartozás Hídja nevet viseli hivatalosan – a Zempléni-hegységben található, és Európa leghosszabb gyalogos ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.