10 kérdés – 10 válasz: Drávucz Rita

2022.03.15.
Drávucz Rita

10 kérdés 10 válasz rovatunkban a világ- és Európa-bajnok vizilabdázó Drávucz Rita válaszolt a kérdéseinkre a sportról, a mindennapokról, munkáról és a tervekről!

1. Hogy vagy kedves Rita? (család, magánélet, kislányod, egészség … covid19)

Egészségesek vagyunk, és ez a legfontosabb. Naptárt vezetünk a programokról és a feladatokról, annyi van. Próbáljuk egyensúlyban tartani az életünket, és sokat együtt lenni.

2. Sportolsz mostanában?

A vízi edzésekre kevesebb időm jut, pólózni sem járok, pedig a vizet szeretem továbbra is (ha nem hideg!), otthon szoktam tornázni, sokféle otthoni eszközünk van, és egy virtuális klub edzésein szoktam néha részt venni. Illetve megfogadtam hogy idén többet futok, ezt a mozgásformát korábban nem kedveltem annyira, de tudom hogy mennyire fontos. Flórát erősítem, hogy együtt mehessünk kerékpározni, van egy speciális elektromos rásegítéses triciklije, csak hamar elfárad.

3. Ha sportolsz, akkor volt élsportolóként hogy veszed rá magad? Ha nem, akkor miért nem?

A belső énem mondja, hogy sportoljak, fontos számomra az egészségem, és hogy Flórát is erre ösztönözzem, valamint motivál, hogy igenis tehetünk azért, hogy a testünk, bőrünk később öregedjen el. Nehéz a mindennapokban időt találni rá, és nem az alvásidőmből szeretnék elvenni.

4. A WonderFlóra project eléggé pörög, min dolgoztok mostanában?

Idén a legfőbb feladat, hogy megműtsék mindkét lábfejét, hosszú nyomozást követően jutottunk el arra, hogy USA-ba kell mennünk ezért, a nagyobb esetszámok és a szakmai tapasztalatok miatt.

5. Flóra és az anyukája kitartása és elszántsága példaértékű! Flóra hányféle sportot próbált már ki? Vagy űz éppen?

Jelenleg falat mászik, ami nagyon erősíti a kézizmait, nagyon szereti, akrobatikus rokizik és úszni jár, amit ugyan szeret, de mondja hogy nagyon fárasztó. Teljesen megértem 🙂 Kipróbálta már a kajakot tavaly, a parasíelést épp pár hete, a vívás még tervben van. Mi szerencsések vagyunk, mert tudok kitől kérdezni, hová menjünk, jó lenne ha mások is megtapasztalnák ezeket az élményeket egy „sportág ismerkedős” napon.

6. Hol tart most az Alapítvány a céljai elérésében?

Vannak önkénteseink, akiknek nagyon hálás vagyok, követjük a külföldön folyó munkákat, kutatásokat, cikkeket, videókat fordítunk, ezeket megosztjuk a nagyközönséggel. Az Alapítvány honlapján – www.wonderfloraandcmt.hu – mindig új hírek, blogbejegyzések olvashatóak. Idén részt vettünk a Ritka betegségek Világnapján is Pécsett, és belépünk az Európai CMT szövetségbe is.Van egy zárt Facebook csoportunk, ahol a tagok és sorstársak egymásnak támaszt és sok információt osztanak meg egymással.

7. Melyik sport volt a kedvenced, amit kipróbáltál életedeben? A vizilabdán kívül 😊

Szeretem a kajakot, tollaslabdát, kerékpározást, SUP-ot, van sajátunk és kajaklapátot is vettem hozzá, nyáron az a kedvenc, Flórával most a falmászást is ki tudtam próbálni és megszerettem. A síelés bakancslistás sportág.

8. Egy amatőr (értsd szabadidős) sportolónak mi lenne az egyetlen tanácsod, ajánlásod amit mindenképp elmondanál?

Ha van lehetősége ne csak egyéni sportágat űzzön, próbáljon ki csapatsportágakat is, az más élményt kínál. Illetve a gyógytorna, a sérülések megelőzése nagyon fontos, ha nem figyelünk a szervezetünk jelzéseire, 1-1 sérülés elhúzódhat. Nem a mennyiség a legfontosabb, hanem az élmény, hogy elindulunk és sportolunk.

9. Kedvenc ételed? És sportételed? Kedvenc italod?

Nagyon szeretem az olasz (!) pizzát, a gazdag salátákat, a sushit, és persze a rántott husit, rántott zöldségeket. Sportétel?? Gyümölcsturmix, magvakkal, rostokkal. Limonádé, mentes víz és a finom száraz borokat is kedvelem. Ha megfeszülsz, tudj lazítani is!

10. Ha nem csinálod, melyik sportot szereted nézni vagy helyszínen szurkolni? A víizilabdán kívül 😊

Kajak, úszás, torna, szinkronúszás, jégkorcsolya, gyorskorcsolya, vívás, és mindegyik, ahol magyar versenyző van!

Rita

kép 1 / 5

Drávucz Rita BIO

  • életkor: 42
  • férjezett
  • Lakhely: Budapest
  • Eredmény, amire a legbüszkébb vagyok: Európa- és világbajnok, 3x olimpikon, ebbő 2x 4.hely

 

Ezeket a cikkeket is olvasd el

>>> 10 KÉRDÉS – 10 VÁLASZ: SZŐNYI FERI

>>> 10 KÉRDÉS – 10 VÁLASZ: SUHAJDA SZILÁRD

 

Címlapkép: Bach Máté

További cikkek

Élet szétnyílt hasizommal 2022.04.13
Elsőre bizarrnak hangzik, de szétnyílt hasizommal nemcsak teljes értékű életet lehet élni,  hanem akár élsportolóvá is válhat az ember. Az egyenes hasizom túlnyúlása ráadásul nem is csak frissen szült nőket, hanem sokszor férfiakat is érinthet. Kezelésére speciális gyógytorna javasolt, ami mellé idővel a hagyományos hasizomerősítő gyakorlatok is beilleszthetők.
FEGYENCEDZÉS VAGY ANTIGRAVITÁCIÓS JÓGA, EZ ITT A KÉRDÉS! 2022.01.21
El kéne kezdeni, de mit? Fegyencedzés, funkcionális tréning, saját testsúlyos edzés, jóga… Gyakori kérdés ez az életmódváltók előtt. Számukra készítettünk egy összeállítást a különböző edzésmódszerekről.
VILÁGBAJNOK EDZÉSTERV EGY VILÁGBAJNOKTÓL 2021.11.24
Ha már túl vagy a kezdő átmozgató edzésterveken és szeretnél fejlődni, ideje továbblépni! A sportmodell-világbajnok Bogár Jánost kértük meg, hogy állítson össze egy világbajnok edzéstervet azoknak a középhaladóknak, akik úgy érzik, megrekedtek a fejlődésben és tovább szeretnék növelni izomtömegüket.

Ajánló

Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...
6 tipp, ha allergiával sportolnál 2022.05.13
A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről évre nő. A tavasz, és ezzel együtt a pollenszezon kezdete, az allergiával, asztmával küzdők ...
Így válassz jógaszőnyeget! 2022.05.12
Tradícióból óriási üzlet lett mostanra a jóga, a bizniszbe beletartozik a jógamatracok gyártása és forgalmazása is. Ahogy egyre terjed a jógaéletmód, úgy dagad a ...
Unlocking GEN Z 2022.05.11
Május 19-én kerül megrendezésre a Bozsik Arénában az Unlocking GEN Z  című eseményünk, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! (x) (X)

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.