betöltés folyamatban...

SM versenyajánló: terep, aszfalt

2023.04.14.
Bécs maraton

Négy versenyt ajánlunk a mostani és a jövő hétvégére. SM versenyajánló mindenkinek: 2 terep + 2 városi futás!

Hello Pilis Trail

2023. április 15. szombat

A Pilis és a Visegrádi-hegység rejtett kincseit fedezheted fel a Hello Pilis Trail útvonalain. Gyönyörű és varázslatos erdőségek, szurdokok és kilátópontok várnak rád, miközben farkasszemet nézel a Hétvályús-forrás legendás emelkedőjével.

Versenyközpon: A Vörös-kő lábánál fekvő kiváló stranddal is rendelkező Leányfalu felújított faluháza.

Távok:

  • Kopasz-Sas: 12,3km, 440m szintemelkedéssel
  • Félmaraton 22,7km, 750m szintemelkedéssel
  • 8-Kilátás 53,3km, 1900m szintemelkedéssel

Mátrabérc Trails

2023. április 22.

A Mátrabérc Trail a hazai terepfutás egyik meghatározó tavaszi terepfutó eseménye, amely évről évre nagy kihívás elé állítja mind a hazai mind a külföldi futókat. A verseny útvonala, a Mátra főgerincét követve, kelet-nyugati irányban keresztülhalad az egész hegységen. A nyomvonal 99%-ban természetes talajú erdei utakon fut, aminek a 4/5-e tipikus, sok helyen egynyomos gerincút, pompás kilátásokkal. Ezen a lenyűgöző útvonalon emelkedik hazánk két legmagasabb csúcsa az 1014 méteres Kékes és a 965 méter magas Galyatető.

Mátrabérc
Fotó: www.mbtrail.hu

 

A rendezvény összefoglaló neve a Mátrabérc Trails, amely két különálló versenyből áll, ami idén egy napon kerül megrendezésre.

  • Mátrabérc Trail, táv: 54 km, szintemelkedés: 2750 m+, szintidő: 10 óra, 3 frissítőpont, 300 terepfutó
  • Muzsla Trai, táv: 27 km, Szintemelkedés: 1130 m+, szintidő: 5 óra, 1 frissítőpont, 200 terepfutó

Részletes infó itt!

Ezt is olvasd el!
Terepfutás kezdőknek! 2022.10.03
Manapság akkora népszerűsége lett terepfutásnak, hogy szinte egymást érik a kisebb-nagyobb erőpróbák, ahogyan terepakadáyl versenyből is majdnem minden hétre jut egy. Lakhelytől és edzettségtől függően választhatnak az amatőr, félprofi és profi terepakadályfutók is a megmérettetések között, sőt, a gyerektávoknak köszönhetően kifejezett családi program is lehet egy-egy versenyből. De vajon mi a terepfutás és a terepakadályfutás népszerűségének titka?

Bécs Maraton

2023. április 23. vasárnap

Idén az összetartozást, a maraton 40. évfordulóját és a Prater Hauptallee mítoszát ünneplik és egyben ez a 2023-as magyar maratoni országos bajnokság helyszíne is.

Táv: 42,195 km

Lesz félmaratoni versenyszám is, táv: 21,0975 km

Valamint szombaton április 22-én a résztvevők indulhatnak 5 km, 1,6 km és 800 m-es távokon is.

A hagyományos maraton mezőnye az ENSZ bécsi központjától, az Uno Citytől indul, majd az osztrák főváros látványosságai előtt elhaladva – Óriáskerék, Opera, Schönbrunn – a Burgtheaternél ér célba. Félmaratonon és váltófutásban is lehet indulni, a gyerekek pedig 4,2 valamint 2 kilométeren próbálhatják ki magukat.

Részletes infó itt!

Ezt is olvasd el!
AZ ELSŐ MARATON - CSINÁLD MEG! 2022.03.13
“Egyszer már elkezdtem, de munkát váltottam, a harmadik héten már nem tudtam tartani az edzéstervet.  Később már az is mozgásnak számított, ha nem a liftet használtam a másodikra menet, közben pedig bánatosan néztem a színes futócipőket és az izzadó, de elégedett futókat!” Ennek vess véget és jöjjön az első maraton!

Telekom Vivicitta félmaraton

2023. április 23. vasárnap

Margitsziget

Rajt: 9:00

egyéb vasárnapi távok:

  • Telekom Vivicittá Félmaraton Párban és Trió; Rajt: 9:00
  • Telekom Vivicittá 10 km; Rajt: 13:00

Az egyik legnagyobb budapesti tavaszi futóünnep útvonala: Schulek Frigyes sétány – Árpád híd – Népfürdő utcai lehajtó – Népfürdő utca – Dráva utcai rakparti lehajtó – Pesti alsó rakpart – Közraktár utcai felhajtó – Fővám tér – Szabadság híd – Szt. Gellért tér – Műegyetem rakpart – Pázmány Péter sétány – FORDÍTÓ (a Neumann János utca előtt) – Pázmány Péter sétány – Egry József utcai lehajtó – Budai alsó rakpart – Döbrentei téri felhajtó – Várkert rakpart – Ybl Miklós tér – Apród utca – Attila út – Alagút utca – Alagút – Clark Ádám tér – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart – Halász utcai leható – Budai alsó rakpart – Üstökös utcai felhajtó – Árpád fejedelem út – Tavasz utca – Árpád híd – Margitszigeti lehajtó – Schulek Frigyes sétány. A versenyzőket több tempóban iramfutók segítik.

Vivicitta
Fotó: Vivicitta

Részletes infó itt!

Szöveg: Michtiov Emese

További cikkek

Utcai sportok fesztiválja Budapesten - Olimpiai Kvalifikációs Sorozat 2024.04.29
Június 20-23. között a Ludovika Campuson mérik össze tudásukat a BMX freestyle, a breaking, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai az első Olimpiai Kvalifikációs Sorozat eseményein. Az esemény a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új, két fordulós kezdeményezése. A hazai állomás rendezésének jogát a NOB végrehajtó bizottsága ítélte oda Budapestnek. A versenyzők az eseményen megválthatják jegyüket a párizsi olimpiára. A budapesti esemény ingyenesen látogatható!
Saját testsúlyos edzés kislexikon 1. 2024.04.26
Van néhány szó a saját testsúlyos (és más) edzésforma világában, ami nehezen megjegyezhető. Részben nem annyira köznapi, de ha belegondolunk, valójában rájöhetünk, hogy a szavak eredete sokszor utal a test vagy testrész helyzetére. Ebben szeretnék a következőkben kis letisztázó kalauzolást tartani, hogy a jövőben a szavak körül, azoknak logikáját megismerve egy fogalmi kép alakuljon ki. Nézzük a Saját testsúlyos edzés kislexikon fogalmait.
A jégfürdőzés jótékony hatása 2024.04.22
A jégfürdőzés, azaz hideg vízbe merülés, évezredek óta része az emberek életének, legyen az finn szauna vagy orosz “bánya” (orosz gőzfürdő) része. Bár első hallásra kellemetlennek tűnhet, számos egészségügyi előnnyel jár.

Ajánló

Utcai sportok fesztiválja Budapesten - Olimpiai Kvalifikációs Sorozat 2024.04.29
Június 20-23. között a Ludovika Campuson mérik össze tudásukat a BMX freestyle, a breaking, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai az első Olimpiai Kvalifikációs ...
Saját testsúlyos edzés kislexikon 1. 2024.04.26
Van néhány szó a saját testsúlyos (és más) edzésforma világában, ami nehezen megjegyezhető. Részben nem annyira köznapi, de ha belegondolunk, valójában ...
A jégfürdőzés jótékony hatása 2024.04.22
A jégfürdőzés, azaz hideg vízbe merülés, évezredek óta része az emberek életének, legyen az finn szauna vagy orosz “bánya” (orosz gőzfürdő) része. ...
5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális ...
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.