ERDEI TORNAPÁLYÁK – MAJDNEM PIHENTETŐK…

2022.03.11.
erdei tornapálya

Irigykedve figyeljük a gyerekeket, ahogy a játszótéren végigcsimpaszkodnak a mászókán? Majdnem jelentkeztünk a Ninja Warriorra? Bár az útba eső kondiparkban is megállhatunk szusszanni futás közben, az erdei tornapályánál nincs jobb hely „pihegni”. Egy baj van: általában jól eldugják őket. Összegyűjtöttünk néhányat az erdei tornapályák közül, amelyek kiválóan beiktathatók egy terepfutó edzésbe.

Soproni romantika

A Lővér Hoteltől induló felújított erdei tornapálya valójában a klasszikus tornapályaelemeket és az új típusú kondiparkokat ötvözi, mindezt két kilométeres körpályán – új idők, új igények. Ha egy szuper kis futókörbe szeretnénk beiktatni, akkor a Kutya-hegy, Várhely-kilátó, Károly-kilátó érintésével könnyen össze lehet hozni egy kellemes tíz kilométert némi szinttel. A bátrak a Károly-kilátónál felvehetik a „mezítlábas” ösvényt is a kihívások közé, ha megy, akár futva. A tornapálya egy része este is látogatható, a Várisi sétaúttal közös szakaszán közvilágítás segíti az éjszakai tornázókat és a romantikus húzódzkodó parti résztvevőit. 

További info: https://taegrt.hu/

Kanizsai klasszikus

Nagykanizsán is a sopronihoz hasonló ideát követtek: a kondiparkokból ismert eszközök kerültek erdei környezetbe, rövid körön elszórva. Lehet, hogy a fa tornapályák ideje leáldozott? Akárhogy is, a Csónakázó-tónál (a futókör 4,5 km hosszú) tizenkét akadály várja az arra tévedő futót, többek között szökdelőállvány, párhuzamos korlát és kombinált bordásfal dobja fel az edzést. 

További info: https://www.zalaerdo.hu/hu/turizmus/termeszeti-kincseink/17/erdei-tornapalya-nagykanizsa

Velencei kihívás

Itt aztán tényleg kombinálhatjuk a mozgásformákat! Először egy kellemes erdei futással kezdünk Sukoróról, az Óvoda utcából indulva, és követjük a Szavanna Trail 11 km-es vagy 21 km-es útvonalát. Bármelyiket is választjuk, rendkívül változatos tájakon visz az utunk. Átszaladhatunk a Pákozd–Sukorói Arborétum tornapályájához, ahol az 1800 m-es távon kilenc állomás foglalkoztatja a bevállalósakat. És mi lehetne a sportos program méltóbb megkoronázása, ha nem egy jól megérdemelt csobbanás a tóban?

További info: https://www.freesportparks.hu/toldi-geza-sukoro-sportpark

Normafai kombinált

A Normafa nyerő lapja, hogy egyszerre futhatunk tempósan síkot, kemény kaptatót, lépcsőzhetünk a kilátónál, erősíthetünk a főváros talán legmenőbb kondiparkjában, és még egy igazi erdei tornapályán is végigszökdécselhetünk (szó szerint). Affinitáshoz mérten lefuthatunk a székelykaputól Makkosmáriára – vagy az Erzsébet-kilátóig és vissza, majd keressük föl a kissé megkopott tornapályát, ami fel-alá kígyózik a gyermekvasút sínpárja fölött. Apropó: a síháztól pár méterre új kondipark is vár még ránk! Ha valamennyit teljesítettük, jár a jól megérdemelt rétes is az ikonikus rétesezőnél! 

További info: https://normafapark.hu/sport/erdei-tornapalya

Erdei tornapályák 1

kép 1 / 4

Ezt a cikket is olvasd el >>> FELNŐTTEK JÁTSZÓTERE: A TEREPAKADÁLYFUTÁS

Szöveg: Baumann Viola

További cikkek

HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az is belefér, ha az elején inkább sétálsz felfelé, mint futsz.
A sokpúpú Mátrabérc Trails 2022.04.29
Úgy tartja a mondás: – Nem vagy igazi terepfutó, ha nem futottál még Bércet! Nézem a szombati élő közvetítést a versenyről Allaga Tomi színvonalas narrációjával és bizsereg a talpam. Felelevenednek a 2020-as őszi verseny képei. Odaképzelem magamat az ösvényekre, hiszen másnap én is ott fogok futni a Mátrabérc Trails rövidebbik távján, a Muzslán. Figyelem az élmezőny beszámolóit, beszippant a hangulat, szinte én is ott vagyok.
Hello Balaton 2022 versenybeszámoló 2022.04.11
Ha bemondja a rádió, hogy ma nincs túraajánló, mert mindenki maradjon szépen otthon a rossz idő miatt és Te éppen vezetsz a Balaton-felvidékre és tartasz a Hello Balaton 2022 terepfutó versenyre, akkor azért elmosolyodsz kicsit a szád szegletében.

Ajánló

Esély Sportnap 2022. május 21. 2022.05.22
Budapest II. kerületében első alkalommal került sor 2022. május 21-én a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő Esély Sportnap sportrendezvényre. ...
Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.