Június 3. World Bicycle Day

2021.06.03.
World Bicycle Day

World Bicycle Day – a mai napon, június 3-án ünnepeljük a Kerékpározás Világnapját. Az ENSZ által kijelölt nap arra hívja fel figyelmet, hogy a kerékpározás minden korosztály egészségének megőrzésében jelentős szerepet játszik. 

A COVID-19 járvány közepette és a Környezetvédelmi Világnap előtt fontos megemlíteni, hogy a kerékpározás még mindig az egyik leghatékonyabb közlekedési mód – olcsó, környezetbarát és egészséges. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint “biztonságos körülmények között a gyalogos és kerékpáros közlekedés egyúttal az egészséges életmódhoz vezető út is egyben”.

A kerékpárjukat rendszeresen használók egyetértenek abban, hogy a kerékpározással időt takaríthatunk meg és megúszhatjuk az idegesítő dúgókat.

Ezért ünnepljük a Kerékpározás Világnapját

  • A növekvő kerékpárhasználat hozzájárul az üvegházhatást elősegítő gázkibocsás csökkentéséhez >>> A kerékpározás hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséhez, mivel nulla emissziós értéket produkál
  • A kerékpározás része az egészséges életnek >>> A kerékpározás erősíti a szív- és érrendszert, fejleszti az izmokat. Jót tesz az ízületeknek, csökkenteni a stresszt.
  • A kerékpározással időt és pénzt takarítunk meg >>> Kerékpárral szabadon és üzemanyagköltség nélkül közlekedhetünk.
  • A kerékpározás környezettudatos: >>> Segíti a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés és fogyasztás népszerűsítését.

World Bicycle Day >>> https://www.un.org/en/observances/bicycle-day

 

 

További cikkek

TEKERÜNK, BÉBI? - BABAHORDÓS SPINNING 2021.07.08
Bike with Baby. A spinning eme sajátos formájának magyarországi meghonosítójával, Bálint Katicával beszélgettünk – és nem csupán a babával tekerésről.
Murau-Murtal üdülőrégió: élmények a hegycsúcstól a völgyig 2021.07.01
A Murau-Murtal üdülőrégió számtalan izgalmas kalandja garantálja a nyaralás sikerét, legyen szó családi kirándulásról, alpesi túrázásról vagy könnyed ...
Schladming-Dachstein: aktív kikapcsolódás a hegyekben 2021.06.30
A Stájerországban található Schladming-Dachstein régió kinálja a lehetőségeket a természet felfedezésére.

Ajánló

MEDDIG BÍRJA A CIPŐNK? 2021.07.29
Optimális esetben olyan futócipőt vásároltunk, amely lábtípusunk, alkatunk és a felhasználás szempontjából is megfelelő. De meddig bírja majd a cipő?
Véget ért az idei Kékszalag 2021.07.24
Az idei Kékszalag versenyre 556 hajó nevezett és vágül 343 teljesítette a tókerülést, a győztes RSM lett, Vándor Róbert vezetésével
Elrajtolt a 53. Kékszalag 2021.07.22
A Magyar Vitorlás Szövetség tájékoztatása szerint több mint ötszáz egység nevezett az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra – Európa egyik legnagyobb tókerülő ...
A Magyar Paralimpiai Csapat bemutatta a tokiói gála és sportruházatát 2021.07.17
2021. augusztus 25-én, Tokióban megkezdődnek a XVI. Paralimpiai Játékok, a héten a Magyar Paralimpiai Csapat bemutatta a tokiói gála és sportruházatát – NUBU ...
TEKERÜNK, BÉBI? - BABAHORDÓS SPINNING 2021.07.08
Bike with Baby. A spinning eme sajátos formájának magyarországi meghonosítójával, Bálint Katicával beszélgettünk – és nem csupán a babával tekerésről.