betöltés folyamatban...

BuBa Epic kerékpáros teljesítménytúra

2023.06.09.

Az idén másodszorra kerül megrendezésre a BuBa Epic nevű kerékpáros teljesítménytúra 2023. június 30-július 1 között. Tedd próbára magad és csatlakozz a szervezett túrához, amely keretében Budapesttől egészen a Balatonig tekerhetsz. A Balatonra érve pedig lehetőség nyílik egy nagyobb csobbanásra is a tóban, amely akkor már akár 24 °C  fok is lehet. 

A szervezők ötszáz résztvevőt várnak

Az idei BuBa Epic teljesítménytúra két napon át tart, és az Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósul meg. Az eseményre ötszáz résztvevőt várnak, akiknek az ingyenes Kerékpárosbarát alkalmazás segít majd a szállások, pihenőhelyek és éttermek, valamint a szervizpontok megtalálásában. Az esemény újdonsága az, hogy azok számára, akiknek nehéz lenne egyben teljesíteni az utat, lehetőségük van a kétnapos teljesítésre is, és egyénileg foglalt szálláson szakíthatják meg a távot. 

„Még mindig úgy érezzük, hogy sokak számára egy beteljesületlen álom, hogy letekerjenek a Balatonhoz, hiszen még mindig új ez az út és sokan még nem próbálták ki, főleg mert a tavaly augusztusi átadás már a szezon végére esett. Idén lehet majd először úgy végigmenni rajta, hogy az ember a végén csobbanhat egyet a Balatonban” – magyarázta Dominus Ákos ötletgazda. 

Nem időponthoz kötött

Nem szükséges csüggedni azoknak sem, akik szeretnék teljesíteni ezt a távot, de az időpont nem megfelelő számukra. A kerékpáros útvonalat bármikor kipróbálhatják jó idő esetén, és további csoportos kerékpározásokat is terveznek, amelyek kulturális programokhoz kapcsolódnak.

„Aki egy nap alatt teljesíti ezt a távot, azok számára egy igazi kihívást jelent, míg a kétnapos túra egy remek közösségi, csapatépítő programnak ígérkezik. Az útvonalon nagy segítség lehet az ingyenes Kerékpárosbarát alkalmazás, aminek a segítségével nem csak a szállásokat választhatjuk ki az útvonalon, de a pihenőhelyeket és az éttermeket is könnyűszerrel megtaláljuk ezen az útvonalon is, ráadásul bármi probléma adódna a kerékpárral, az applikáció a szerviz pontokat is jelzi” – tette hozzá Dominus Ákos.

Az esemény célja az is, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedési eszközök használatára: ezekkel is megközelíthetőek a nyári programok és fesztiválok. Éppen ezért a Bondoró Utcaszínház Fesztiválbejáratánál lesz a kerékpártúra vége.

„Akik az eseményen részt vesznek, mindenképpen érdemes a Bondoró fesztiválon is körülnézni, hiszen a BuBa Epic-en résztvevők kedvezményesen válthatnak jegyet a fesztiválra is. Mindenképpen érdemes kilátogatni majd ide, rengeteg nagyszerű program várja majd a résztvevőket” – fejtette ki az  ötletgazda.

Túra információ

Útirány: Budapest-Balaton

 • Rajt központ: Budapest, Újbuda-központ
 • Cél központ: Balatonalmádi 0-skilométerkő
 • Időpont: 2023. június 30-július 1 között.
 • Táv: 125 km
 • Részvevők száma: kb 500 fő

1 napos nevezés

Nevezési díj 1 napra felnőtteknek

 • Elővétel, június 15-ig: szombat – 5.500
 • Nevezés június 29-ig: szombat – 6.500

Nevezési díj 1 napra 18 év alatt 

 • Elővétel, június 15-ig: szombat – 1.000
 • Nevezés június 29-ig: szombat – 1.000

Rajt időpont: szombaton: 8.00 – 10.00 óra között egyénileg, szabadon választott időpontban

Frissítőállomások a szombati napon: Etyeken, Pákozdon és Polgárdiban

2 napos nevezés

Nevezési díj 2 napra felnőtteknek

 • Elővétel, június 15-ig: péntek, szombat – 6.000 Ft
 • Nevezés június 29-ig: péntek, szombat – 7.000 Ft

Nevezési díj 2 napra 18 év alatt 

 • Elővétel, június 15-ig: péntek, szombat – 1.500 Ft
 • Nevezés június 29-ig: péntek, szombat – 1.500 Ft

Rajt időpont: pénteken: 12.00 – 15.00 óra között

Frissítőállomások:

 • pénteken – Etyeken
 • szombaton – Etyeken, Pákozdon és Polgárdiban

További információ és nevezés: maketusz.hu/buba-epic/

Szerző:Polesz Anita

További cikkek

Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter kormányozta Principessa nyerte meg 2 órán belüli idővel. A befutási arány meghaladta a 90 százalékot, ami rekord közeli a Balatonon.
Balatoni kikötők 2023.08.30
Az elmúlt néhány évben, köszönhetően a Kékszalag sikerének is, láthatóan fellendült a balatoni vitorlázás. Ez pedig magával hozza azt is, hogy egyre több és nagyobb kikötőre van szükség. Több régi kikötő pedig fejlesztésen, korszerűsítésen esett át. Bemutatunk néhányat közülük.
Címvédést hozott az idei Tour de France! 2023.07.26
A dán Jonas Vingegaard győzelmével zárult a 110. Tour de France, így zsinórban második elsőségét szerezte a Jumbo-Visma versenyzője. Vingegaard legnagyobb kihívója ezúttal is Tadej Pogacar volt. Ő májusban elszenvedett csuklótörése ellenére sokáig szorongatta a dánt, de végül teljesen elfogyott. A két klasszis összecsapása mellett kimondottan izgalmas versenyt hozott minden egyes szakasz – nézzük is miként zajlott az idei francia körverseny!

Ajánló

Lovas terápia a mentális egészségért 2023.09.28
Az állatok elképesztő érzelmi támogatást képesek nyújtani, elég a sokunk által megtapasztalt kisállat-gazdi kapcsolatra és annak pozitív lélektani hatásaira ...
Sportegyesület választó 2. 2023.09.22
2. rész. Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük ...
Sportegyesület választó 1. 2023.09.19
Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A ...
Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter ...
Padel – a leggyorsabban terjedő ütős sport a világon 2023.09.15
Könnyebb, mint a tenisz, kevésbé megterhelő, mint a squash, remek kardiómozgás és társasjáték négy ember számára. Ez a padel! 

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.

Kékszalag 2022 Farkas Áron interjú

2022.09.12
##kékszalag2022
Farkas Áronnal készült az interjú a befutó után a Bajnokok vacsoráján. Összesen 516 hajó és több mint 2500 vitorlázó vágott augusztus 14-én csütörtök reggel az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj légvonalban több mint 150 kilométeres távjának.