NYÚJTÁS FUTÁS UTÁN!

2021.01.08.
Az edzés végén a nyújtás nem maradhat el, mely nem csak rugalmasabbá, lazábbá teszi izmaidat, hosszútávon javítva a teljesítményed.

Az edzés végén a nyújtás nem maradhat el, mely nem csak rugalmasabbá, lazábbá teszi izmaidat, hosszútávon javítva a teljesítményed, de a sérülések kockázatát és az izomlázat is csökkenti. A nyújtógyakorlatokat lassan, fokozatosan és mindig egyenletesen végezd, kapkodás és sietség nélkül, a pozíciót pedig igyekezz 10-20 mp-ig megtartani. Íme, négy egyszerű gyakorlat, melyek a segítségedre lehetnek a futás utáni nyújtás során.

Vádli nyújtása

Állj haránt terpeszállásban úgy, hogy előre dőlve a karoddal támaszkodj nyitott tenyérrel a falnak. Az első lábad hajlítsd be, a hátsó lábad tartasd nyújtva, a sarkadat szorítsd a földhöz, így nyúlik a vádli. Tartsd a pozíciót, majd cserélj lábat.

Combizom nyújtása

Állásban egyenes gerinccel, egyik kezeddel támaszkodj meg, majd a másik kezeddel hajlítsd hátra az alsó lábszárat: a bokánál húzd a lábad a farizom felé, hogy a combizom fájdalom nélkül feszüljön. Tartsd a pozíciót, majd cserélj lábat.

Hátsó comb nyújtása

Tedd fel a lábad nyújtott helyzetben egy térdmagasságnál nem magasabb székre. Nyújtva legyen mindkét láb, majd lassan egyenes derékkal dőlj előre, amíg nem érzed a comb hátsó részén a feszülést. Tartsd a pozíciót, majd cserélj lábat.

Nagy farizom nyújtása

Ülj le, lábaid nyújtsd ki, majd húzd fel a jobb térded és tedd keresztbe a nyújtva tartott bal lábadon, majd a bal kezeddel – elfordítva a testedet jobbra – kezd el tolni a bal térded. Tartsd meg a pozíciót, majd lassan cserélj lábat.

Foto: Pixabay/FabianoAdvertising

További cikkek

Ilyen volt az idei Ultra Trail Hungary  2022.06.15
A terepfutók számára a Pünkösd 2015 májusa óta az Ultra Trail Hungary versenyről szól. Részesei akarnak lenni futóként, önkéntes segítőként vagy szurkolóként.
Erőfejlesztés a szertornában 2022.06.06
Excentrikus izokinetikus és az állandó ellenállású módszerek összehasonlítása az alapja, hogy megértsük az erőfejlesztés lényegét a szertornában.  Mielőtt fejest ugranánk a mélyébe, egy könnyed bevezetővel kezdeném a szertorna pontozásának egy fejezetéből.
Miért jó a mezítlábas edzés? 2022.05.25
Habár a cipő- és sportszergyártók minden bizonnyal az ellenkezője mellett tesznek hitet – érthető és nyomós gazdasági okokból -, a valóság azonban az, hogy a mezítlábas edzés jó.

Ajánló

Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából ...
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – ...
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.