betöltés folyamatban...

Öt lenyűgöző férfi jógi

2021.07.28.

Létezik néhány alapvető tévhit a jógával kapcsolatban, hogy például hajlékonynak és vékonynak kell hozzá lenni, vagy az, hogy ez sport, vagy vallás. Hallani, hogy igazából ez csak nyújtás, nem is segíti az izomzat erősítését, ahogyan az is egy elterjedt félreértés, hogy a jógát csak vagy főleg nők gyakorolhatják. Ez nemhogy nincs így, de néhány évtizeddel ezelőttig nők nem is jógázhattak a tradicionális jógafilozófia szabályai alapján. Mostanra viszont a jóga már mindenkié. Íme öt lenyűgöző férfi jógi, akik ellentmondanak a fizika törvényeinek, miközben bizonyítják, hogy olyan mozgás- és életformáról van szó, ami mindenkinek ajánlott.

Dylan Werner

Az amerikai jógaoktató a vinyasa flow irányzat világhírű képviselője. Az egészséges élet iránti szenvedélynek és az aktív életmódnak szentelte az életét. Birkózással, sziklamászással, harcművészetekkel is foglalkozott, majd a jógában találta meg mindazt, amit szeret. 2011 óta oktatja a jógát, a világ minden pontjáról részt vesznek oktatói képzésein, workshopjain. Stílusát könnyedség és precizitás, mindezekkel együtt erő is jellemzi. Hitvallása, hogy a mozgás és az egyensúly révén egyre jobban áthathatja az embert a tudatosság. Tudását nem adja ingyen, videói nagyrészt fizetősek, de ingyenesen belenézhetünk egy-egy ízelítőbe a különböző csatornáin. Dylan Werner a kartámaszos pózok mestere, az őserő, a kifinomultság.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dylan Werner (@dylanwerneryoga) által megosztott bejegyzés

Patrick Beach

Az amerikai jógaoktató a vinyasa flow jóga speciális, továbbfejlesztett stílusát képviseli: erőteljes, mégis áramló mozdulatok jellemzik az óráit és a gyakorlását. Igazi jógaceleb – a szó jó értelmében -, ugyanis a világ minden pontjára, minden szinten próbálja elvinni üzenetét. Vezető magazinokkal, újságokkal dolgozik együtt, hogy diákokhoz is eljuttassa a jógát. Az Awakening Yoga Academy megalapítója. Rengeteget utazik, könnyen elcsíphető Európában, de a közösségi médiában is megtalálod. Harmónia, erő, hajlékonyság, ez Patrick Beach. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

patrick beach (@patrickbeach) által megosztott bejegyzés

Derrick DJ Townsel

Az NFL-játékosból lett jógaoktató eleinte nem mert nyilvánosan gyakorolni, úgy érezte, elvesz a felépített “kemény amerikaifutball-játékos” imázsból, ha kettes harcosba vágja magát. Nem ment stúdiókba, nem járt képzésre, hanem online videókon keresztül szerzett tapasztalatokat, saját bevallása szerint a nappalija közepén. Mostanra ő a “Rasta Yogi”, végzett és hitelesített jógoaktató, aki naponta ezreket inspirál. Rendszeresen szervez képzéseket, workshopokat, táborokat, és főleg Bob Marley-ra gyakorol. 

Az erő és a rugalmasság különleges kettőse mellett egyfajta játékosság is megjelenik a stílusában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DJ Townsel (@dade2shelby) által megosztott bejegyzés

Jared Fu

Az Ausztráliában élő és alkotó, ázsiai származású Jared a letisztultságot képviseli. Egyszerű, de nem unalmas. Gyönyörű képeken és videókon mutatja meg erejét, rugalmasságát, amihez keveredik valamilyen megmagyarázhatatlan attitűd, amit leginkább a napsütéses szóval jellemezhetnénk. Vancouverben oktat, a letisztultság, egyszerűség áll hozzá legközelebb, miközben kicsit azért influenszerként is tevékenykedik. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jared (@jared.fu) által megosztott bejegyzés

Jonah Kest

Jógacsaládba született, azt mondja, nem ő talált a jógára, hanem a jóga talált rá. Édesapja és nagybátyja is jógaoktató volt, így már kisgyerekként természetes volt számára ez az életmód. Úgy emlékszik, elalvás előtt mindig meditáltak a bátyjával. Majd ahogy nőtt, úgy ismerte fel a meditáció és a jóga fontosságát, ezért 17 évesen elkezdte az ashtanga jógaoktató képzést az apukájával, néhány évvel később pedig már oktatott is. Igazi áldásnak és megtiszteltetésnek tartja, hogy a jóga lett az élete, nagyon fontos számára, hogy minél többekkel megismertesse a jóga csodáját.

Lenyűgöző fotókon mutatja meg gyakorlása egy-egy pillanatát, könnyen el lehet veszni az Insta-profiljában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

JONAH KEST (@kestyoga) által megosztott bejegyzés

+TIPP

Nyugodtan szánj rá időt, hogy átbogarászod a felsorolt jógik felületeit, mindegyiküknél találsz kedvcsináló, bemutató videókat. Gyakorolj velük online, merülj el akár más, itt nem említett oktatók anyagaiban is, hogy megtaláld azt, akinek a stílusa legközelebb áll hozzád. Fontos azonban, hogy minél előbb gyakorolj tanárral is, hogy segítsen a kiigazításokban, és mindenben, amiben esetleg bizonytalan vagy. Érdemes ezért figyelni az összeállításban szereplők oldalát, hogy elkapd őket, amikor a közelben járnak, vagy esetleg kiutazz hozzájuk. Ha erre nincs lehetőség, itthon is megtalálod azokat a képzett és megbízható oktatókat, akik segítenek a fejlődésedben.

Szerző: Kőváry Anett

További cikkek

Mit jelent a kalóriadeficit? 2023.03.14
Ha valaha is megpróbáltál fogyni, biztosan hallottad, hogy a sikeres fogyáshoz kalóriadeficitre azaz kalória hiányra van szükség. De mit is jelent kalóriadeficit?
Horváth Éva jógatábort szervez a festői Balin  2023.02.28
Az egykori modell családjával tavaly januárban költözött Balira, ahol két kisfia nevelése mellett Horváth Éva jógatáborok szervezésével tölti az idejét.
Bungee fitnesz -repülj velünk! 2023.02.13
Ha unod a rutint és szívesen kipróbálnál valami újat, a bungee fitet imádni fogod! A „bungee” kifejezés hallatán mindenkinek a magasból mélybe történő merész ugrások jutnak eszébe, ám ilyen elemekkel biztosan nem találkozunk egy bungee fit edzésen. (Kedves bevállalós barátaink, az izgalmakat máshol kell megszereznetek!)

Ajánló

Okos izomrostok - az ideális izomtömeg I. 2023.03.20
Amikor versenyző voltam 73 kg körüli testsúllyal versenyeztem a 178-180 cm körüli testmagasságommal. Akkor még nem voltak súlycsoportok, de hamar látványossá vált, ...
Hosszú Katinka új karriert kezd, édesanya lesz 2023.03.18
Hosszú Katinka az Instagram-oldalán, egy kedves videóban jelentette be hivatalosan, amit már egy ideje pletykáltak róla: anyai örömök elé néz. 33 évesen élete új ...
Bíztató Valter Attila Jumbo-Vismás kezdése 2023.03.17
Ahogy arról tavaly nyár végén beszámoltunk, Valter Attila a világ jelenlegi legerősebb sorába igazolt az idei szezon kezdetétől. Március elején pedig már a ...
Szatmári András - Magyar Parasport Napja 2023.03.16
Az olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok kardvívót kérték fel a 2023-as Magyar Parasport Napjának egyik nagykövetének. Szatmári András a Sport&Movenak adott ...
Triál- játszótér a világ 2023.03.15
Az elmúlt évtizedekben új technológiák jelentek meg a kerékpáriparban, a szakágak bringái minden eddiginél jobban specializálódtak, hiszen a legtöbb versenyszám ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.