betöltés folyamatban...

Öt lenyűgöző férfi jógi

2021.07.28.

Létezik néhány alapvető tévhit a jógával kapcsolatban, hogy például hajlékonynak és vékonynak kell hozzá lenni, vagy az, hogy ez sport, vagy vallás. Hallani, hogy igazából ez csak nyújtás, nem is segíti az izomzat erősítését, ahogyan az is egy elterjedt félreértés, hogy a jógát csak vagy főleg nők gyakorolhatják. Ez nemhogy nincs így, de néhány évtizeddel ezelőttig nők nem is jógázhattak a tradicionális jógafilozófia szabályai alapján. Mostanra viszont a jóga már mindenkié. Íme öt lenyűgöző férfi jógi, akik ellentmondanak a fizika törvényeinek, miközben bizonyítják, hogy olyan mozgás- és életformáról van szó, ami mindenkinek ajánlott.

Dylan Werner

Az amerikai jógaoktató a vinyasa flow irányzat világhírű képviselője. Az egészséges élet iránti szenvedélynek és az aktív életmódnak szentelte az életét. Birkózással, sziklamászással, harcművészetekkel is foglalkozott, majd a jógában találta meg mindazt, amit szeret. 2011 óta oktatja a jógát, a világ minden pontjáról részt vesznek oktatói képzésein, workshopjain. Stílusát könnyedség és precizitás, mindezekkel együtt erő is jellemzi. Hitvallása, hogy a mozgás és az egyensúly révén egyre jobban áthathatja az embert a tudatosság. Tudását nem adja ingyen, videói nagyrészt fizetősek, de ingyenesen belenézhetünk egy-egy ízelítőbe a különböző csatornáin. Dylan Werner a kartámaszos pózok mestere, az őserő, a kifinomultság.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dylan Werner (@dylanwerneryoga) által megosztott bejegyzés

Patrick Beach

Az amerikai jógaoktató a vinyasa flow jóga speciális, továbbfejlesztett stílusát képviseli: erőteljes, mégis áramló mozdulatok jellemzik az óráit és a gyakorlását. Igazi jógaceleb – a szó jó értelmében -, ugyanis a világ minden pontjára, minden szinten próbálja elvinni üzenetét. Vezető magazinokkal, újságokkal dolgozik együtt, hogy diákokhoz is eljuttassa a jógát. Az Awakening Yoga Academy megalapítója. Rengeteget utazik, könnyen elcsíphető Európában, de a közösségi médiában is megtalálod. Harmónia, erő, hajlékonyság, ez Patrick Beach. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

patrick beach (@patrickbeach) által megosztott bejegyzés

Derrick DJ Townsel

Az NFL-játékosból lett jógaoktató eleinte nem mert nyilvánosan gyakorolni, úgy érezte, elvesz a felépített “kemény amerikaifutball-játékos” imázsból, ha kettes harcosba vágja magát. Nem ment stúdiókba, nem járt képzésre, hanem online videókon keresztül szerzett tapasztalatokat, saját bevallása szerint a nappalija közepén. Mostanra ő a “Rasta Yogi”, végzett és hitelesített jógoaktató, aki naponta ezreket inspirál. Rendszeresen szervez képzéseket, workshopokat, táborokat, és főleg Bob Marley-ra gyakorol. 

Az erő és a rugalmasság különleges kettőse mellett egyfajta játékosság is megjelenik a stílusában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DJ Townsel (@dade2shelby) által megosztott bejegyzés

Jared Fu

Az Ausztráliában élő és alkotó, ázsiai származású Jared a letisztultságot képviseli. Egyszerű, de nem unalmas. Gyönyörű képeken és videókon mutatja meg erejét, rugalmasságát, amihez keveredik valamilyen megmagyarázhatatlan attitűd, amit leginkább a napsütéses szóval jellemezhetnénk. Vancouverben oktat, a letisztultság, egyszerűség áll hozzá legközelebb, miközben kicsit azért influenszerként is tevékenykedik. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jared (@jared.fu) által megosztott bejegyzés

Jonah Kest

Jógacsaládba született, azt mondja, nem ő talált a jógára, hanem a jóga talált rá. Édesapja és nagybátyja is jógaoktató volt, így már kisgyerekként természetes volt számára ez az életmód. Úgy emlékszik, elalvás előtt mindig meditáltak a bátyjával. Majd ahogy nőtt, úgy ismerte fel a meditáció és a jóga fontosságát, ezért 17 évesen elkezdte az ashtanga jógaoktató képzést az apukájával, néhány évvel később pedig már oktatott is. Igazi áldásnak és megtiszteltetésnek tartja, hogy a jóga lett az élete, nagyon fontos számára, hogy minél többekkel megismertesse a jóga csodáját.

Lenyűgöző fotókon mutatja meg gyakorlása egy-egy pillanatát, könnyen el lehet veszni az Insta-profiljában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

JONAH KEST (@kestyoga) által megosztott bejegyzés

+TIPP

Nyugodtan szánj rá időt, hogy átbogarászod a felsorolt jógik felületeit, mindegyiküknél találsz kedvcsináló, bemutató videókat. Gyakorolj velük online, merülj el akár más, itt nem említett oktatók anyagaiban is, hogy megtaláld azt, akinek a stílusa legközelebb áll hozzád. Fontos azonban, hogy minél előbb gyakorolj tanárral is, hogy segítsen a kiigazításokban, és mindenben, amiben esetleg bizonytalan vagy. Érdemes ezért figyelni az összeállításban szereplők oldalát, hogy elkapd őket, amikor a közelben járnak, vagy esetleg kiutazz hozzájuk. Ha erre nincs lehetőség, itthon is megtalálod azokat a képzett és megbízható oktatókat, akik segítenek a fejlődésedben.

Szerző: Kőváry Anett

További cikkek

A kora reggeli futás előnyei 2023.09.11
A reggeli futás sokak számára kihívást jelent, különösen a hűvösebb reggeleken, amikor az ágy melegéből kell kimászni. Azonban rengeteg olyan előnye van, ami kellő motiváció lehet az ébresztőóra előrébb állításához.
Street workout versenyek- gyakori kérdések 2023.09.03
A street workout versenyek sokak számára érdekesek, attól függetlenül, hogy komolyabb sportági céljaik lennének. Viszont gyakran felmerül a kérdés, hogy mit nézünk, hogyan értékeljük az ilyen versenyeken a sportolók teljesítményét bíróként.
Szótár kezdőknek: 10 fitnesz kifejezés amit illik ismerni a teremben 2023.08.21
A fitnesz és testépítés világa tele van szakzsargonnal és specifikus kifejezésekkel, amelyek a lelkes kezdők számára rejtélyesnek tűnhetnek. Ha most ismerkedsz a fitnesz világával, vagy csak szeretnéd kibővíteni tudásodat, nézd át ezt a magyarázó szótárat, ami bemutat tíz olyan kifejezést, amelyeket minden fitneszrajongónak érdemes ismernie.

Ajánló

Lovas terápia a mentális egészségért 2023.09.28
Az állatok elképesztő érzelmi támogatást képesek nyújtani, elég a sokunk által megtapasztalt kisállat-gazdi kapcsolatra és annak pozitív lélektani hatásaira ...
Sportegyesület választó 2. 2023.09.22
2. rész. Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük ...
Sportegyesület választó 1. 2023.09.19
Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A ...
Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter ...
Padel – a leggyorsabban terjedő ütős sport a világon 2023.09.15
Könnyebb, mint a tenisz, kevésbé megterhelő, mint a squash, remek kardiómozgás és társasjáték négy ember számára. Ez a padel! 

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.