betöltés folyamatban...

Öt lenyűgöző férfi jógi

2021.07.28.

Létezik néhány alapvető tévhit a jógával kapcsolatban, hogy például hajlékonynak és vékonynak kell hozzá lenni, vagy az, hogy ez sport, vagy vallás. Hallani, hogy igazából ez csak nyújtás, nem is segíti az izomzat erősítését, ahogyan az is egy elterjedt félreértés, hogy a jógát csak vagy főleg nők gyakorolhatják. Ez nemhogy nincs így, de néhány évtizeddel ezelőttig nők nem is jógázhattak a tradicionális jógafilozófia szabályai alapján. Mostanra viszont a jóga már mindenkié. Íme öt lenyűgöző férfi jógi, akik ellentmondanak a fizika törvényeinek, miközben bizonyítják, hogy olyan mozgás- és életformáról van szó, ami mindenkinek ajánlott.

Dylan Werner

Az amerikai jógaoktató a vinyasa flow irányzat világhírű képviselője. Az egészséges élet iránti szenvedélynek és az aktív életmódnak szentelte az életét. Birkózással, sziklamászással, harcművészetekkel is foglalkozott, majd a jógában találta meg mindazt, amit szeret. 2011 óta oktatja a jógát, a világ minden pontjáról részt vesznek oktatói képzésein, workshopjain. Stílusát könnyedség és precizitás, mindezekkel együtt erő is jellemzi. Hitvallása, hogy a mozgás és az egyensúly révén egyre jobban áthathatja az embert a tudatosság. Tudását nem adja ingyen, videói nagyrészt fizetősek, de ingyenesen belenézhetünk egy-egy ízelítőbe a különböző csatornáin. Dylan Werner a kartámaszos pózok mestere, az őserő, a kifinomultság.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dylan Werner (@dylanwerneryoga) által megosztott bejegyzés

Patrick Beach

Az amerikai jógaoktató a vinyasa flow jóga speciális, továbbfejlesztett stílusát képviseli: erőteljes, mégis áramló mozdulatok jellemzik az óráit és a gyakorlását. Igazi jógaceleb – a szó jó értelmében -, ugyanis a világ minden pontjára, minden szinten próbálja elvinni üzenetét. Vezető magazinokkal, újságokkal dolgozik együtt, hogy diákokhoz is eljuttassa a jógát. Az Awakening Yoga Academy megalapítója. Rengeteget utazik, könnyen elcsíphető Európában, de a közösségi médiában is megtalálod. Harmónia, erő, hajlékonyság, ez Patrick Beach. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

patrick beach (@patrickbeach) által megosztott bejegyzés

Derrick DJ Townsel

Az NFL-játékosból lett jógaoktató eleinte nem mert nyilvánosan gyakorolni, úgy érezte, elvesz a felépített “kemény amerikaifutball-játékos” imázsból, ha kettes harcosba vágja magát. Nem ment stúdiókba, nem járt képzésre, hanem online videókon keresztül szerzett tapasztalatokat, saját bevallása szerint a nappalija közepén. Mostanra ő a “Rasta Yogi”, végzett és hitelesített jógoaktató, aki naponta ezreket inspirál. Rendszeresen szervez képzéseket, workshopokat, táborokat, és főleg Bob Marley-ra gyakorol. 

Az erő és a rugalmasság különleges kettőse mellett egyfajta játékosság is megjelenik a stílusában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DJ Townsel (@dade2shelby) által megosztott bejegyzés

Jared Fu

Az Ausztráliában élő és alkotó, ázsiai származású Jared a letisztultságot képviseli. Egyszerű, de nem unalmas. Gyönyörű képeken és videókon mutatja meg erejét, rugalmasságát, amihez keveredik valamilyen megmagyarázhatatlan attitűd, amit leginkább a napsütéses szóval jellemezhetnénk. Vancouverben oktat, a letisztultság, egyszerűség áll hozzá legközelebb, miközben kicsit azért influenszerként is tevékenykedik. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jared (@jared.fu) által megosztott bejegyzés

Jonah Kest

Jógacsaládba született, azt mondja, nem ő talált a jógára, hanem a jóga talált rá. Édesapja és nagybátyja is jógaoktató volt, így már kisgyerekként természetes volt számára ez az életmód. Úgy emlékszik, elalvás előtt mindig meditáltak a bátyjával. Majd ahogy nőtt, úgy ismerte fel a meditáció és a jóga fontosságát, ezért 17 évesen elkezdte az ashtanga jógaoktató képzést az apukájával, néhány évvel később pedig már oktatott is. Igazi áldásnak és megtiszteltetésnek tartja, hogy a jóga lett az élete, nagyon fontos számára, hogy minél többekkel megismertesse a jóga csodáját.

Lenyűgöző fotókon mutatja meg gyakorlása egy-egy pillanatát, könnyen el lehet veszni az Insta-profiljában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

JONAH KEST (@kestyoga) által megosztott bejegyzés

+TIPP

Nyugodtan szánj rá időt, hogy átbogarászod a felsorolt jógik felületeit, mindegyiküknél találsz kedvcsináló, bemutató videókat. Gyakorolj velük online, merülj el akár más, itt nem említett oktatók anyagaiban is, hogy megtaláld azt, akinek a stílusa legközelebb áll hozzád. Fontos azonban, hogy minél előbb gyakorolj tanárral is, hogy segítsen a kiigazításokban, és mindenben, amiben esetleg bizonytalan vagy. Érdemes ezért figyelni az összeállításban szereplők oldalát, hogy elkapd őket, amikor a közelben járnak, vagy esetleg kiutazz hozzájuk. Ha erre nincs lehetőség, itthon is megtalálod azokat a képzett és megbízható oktatókat, akik segítenek a fejlődésedben.

Szerző: Kőváry Anett

További cikkek

5 dolog, amit tudnod kell a Zumbáról 2022.10.14
Izzadt tömeg, hangos latin zene és szórványos ujjongás – nem, ez nem egy Pitbull-koncert, hanem a népszerű Zumba. Az 1990-es években kezdődött fitneszőrület még mindig erősen tart, miközben világszerte emberek milliói táncolnak a fogyás felé.
Fitparade 2022. október 15-16. 2022.10.14
Izmos lesz a hétvége Csepelen, hiszen a KIMBA sportcsarnokban kerül megrendezésre az edzőtermi sportok csúcseseménye a FITPARADE. Versenyzői létszámrekord és óriási izgalmak várhatók, hiszen 9 IFBB Pro Card a tét. 20 éves a Fitparádén – 3 IFBB Pro verseny is szerepel a programban.
Bemelegítés időhiányban 2022.09.18
A bemelegítés fontosságát minden edző unos untig ismételgeti a tanítványainak. Személy szerint, mint edzőnek, nekem is az egyik legrégebbi dilemmáim közé tartozik, hogy mennyire bízzam a tanítványokra edzésidőn kívül, mennyire építsem bele az edzésükbe a bemelegítést. Ha edzésre járó vagy, valószínűleg testközelből találkoztál már az élménnyel, milyen utolsó pillanatban, edzés kezdésre beesni órára. Ezzel a problémás jelenséggel szeretnék foglalkozni. Sokszor ismételgetett pontok az alábbiak, de úgy érzem van még hova fejleszteni az edzéstlátogatók ehhez való hozzáállását.

Ajánló

Szezonális táplálkozás -TÉL 2022.11.25
Szezonálisan étkezni azt jelenti, hogy étrendünk összhangban van az évszakokkal, tehát a zöldségeket, gyümölcsöket akkor kell enni, amikor érnek, illetve télen ...
Városligeti műjégpálya: tömeg nincs, jó hangulat van! 2022.11.22
Csütörtök óta ismét impozáns környezetben korcsolyázhatnak a téli jeges sportág rajongói a város szívében, mivel ismét megnyitotta kapuit a Városligeti ...
Őszi impregnálás 2022.11.22
Most vetted az eső- vagy softshelldzsekidet, és máris beázik? Vagy a Gore-Tex cipőd állítólag lélegzik, mégis beleizzad a lábad? Semmi nincs veszve: impregnálás ...
Együtt minden sikerül! 2022.11.20
2022. november 12-én második alkalommal került sor az Esély Sportnap sportprogram megrendezésére Budapest II. kerületében, amely a fogyatékossággal élők ... (X)
A méz 6 egyedülálló, jótékony tulajdonsága 2022.11.17
Itt a hidegebb idő, ilyenkor az ember jóval több időt tölt a négy fal között, előkerülnek a teafőzők és természetesen a méz. Megfázás, nátha, köhögés…az ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.