betöltés folyamatban...

Bungee fitnesz -repülj velünk!

2023.02.13.

Ha unod a rutint és szívesen kipróbálnál valami újat, a bungee fitet imádni fogod! A „bungee” kifejezés hallatán mindenkinek a magasból mélybe történő merész ugrások jutnak eszébe, ám ilyen elemekkel biztosan nem találkozunk egy bungee fit edzésen. (Kedves bevállalós barátaink, az izgalmakat máshol kell megszereznetek!)

Na, de akkor mi is az a bungee fit?

A bungee fit során egy gumikötél segítségével mozgunk, amely úgy fejleszti izmainkat, hogy észre sem vesszük. Fárasztó edzés helyett tehát egy könnyen végezhető és kifejezetten szórakoztató mozgásforma. További előnye, hogy könnyen végezhető és nem terheli az ízületeket sem! Olyan érzés ez, mintha egy felhőn ugrálnánk.

 

Mik a bungee fit előnyei?

  • jótékony hatással van a mély izmainkra
  • fejleszti a főbb és stabilizáló izmokat is
  • növeli az állóképességet
  • szuper hatékony zsírégető mozgásforma! 
  • a gyakorlatok száma végtelen, akár 600 kalóriát is elégethetünk alkalmanként
  • a mozdulatok széles választéka teljes testedzést biztosít
  • alacsony terhelésű edzés, amely egyesíti a szív- és érrendszeri és az erőnléti mozdulatokat, intenzitásbeli engedmény nélkül
  • nagyszerű módja annak, hogy újra fellángoljon az edzés iránti lelkesedésed

Egy standard óra 70% kardio és 30% erősítő edzés. Ez magában foglalja a kitöréseket, guggolásokat, fekvőtámaszokat és sok ugrást.

Ki végezhet bungee fitnesz edzést?

Ez az edzésmódszer minden korosztályú, testalkatú és felkészültségű embernek ajánlott. A korábbi sportsérülésből lábadozók, a térd-, csípő- vagy egyéb testproblémákkal küzdő emberek is sok előnyét megtapasztalhatják. Ezenkívül csodálatos alternatíva lehet azoknak, akik több kardióra vágynak fitneszrutinjuk során, de nem szimpatizálnak a futópaddal, a kocogással vagy más hasonló tevékenységekkel.

Felszerelés

Az edzéshez csupán egy kényelmes, zip-zár és egyéb kiegészítő mentes ruházatot kell magunkkal vinni.

Kedvet kaptál?

Ha megjött a kedved érdekéődhetsz a Légjóga & légtorna Stúdió, sportegyesület honlapján.

További cikkek

PRAMA edzésmódszer 2024.01.18
Egy teljesen új, innovatív edzésmódszer, melynek alapja az egyéni állapot folyamatos mérése és kijelzése a kivetítőkön, továbbá szuper technikával a mozgáshoz és dinamikához igazított fény és zene kombinációja. Komplex hatás, ami minden eddigi termi edzésről alkotott elképzelésünket felülmúlja. Budapesten elsőként a V.30-ban épült edzőterem ahol a PRAMA edzésmódszer alkalmazható! (X)
Életed legjobb edzése - Cardio dobfit 2023.11.17
Az edzés világa folyamatosan fejlődik, és új, hatékony módszerek jelennek meg a fitnesz területén. Az egyik ilyen újdonság a Cardio dobfit, ami egy olyan mozgásforma, ami nemcsak az állóképességet fejleszti, hanem szórakoztató és dinamikus edzésélményt is nyújt. A Cardio dobfit egy olyan edzésprogram, ami a dobok és a ritmusos ütések kombinációját alkalmazza a kardió edzés során.
Street workout versenyek- gyakori kérdések 2023.09.03
A street workout versenyek sokak számára érdekesek, attól függetlenül, hogy komolyabb sportági céljaik lennének. Viszont gyakran felmerül a kérdés, hogy mit nézünk, hogyan értékeljük az ilyen versenyeken a sportolók teljesítményét bíróként.

Ajánló

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, ...
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. ...
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, ...
Sportos vezetők portré - Door Tamás 2024.02.16
Részben játék, részben szociális együttlét és legnagyobb részben kihívás, versengés. A Sportos vezetők portré sorozatunkban Door Tamással beszélgettünk.
Különleges túra célpontok 2024.02.15
Föld alá, sőt, a Duna alá, tengerszemhez, „ördögi körbe” és az ország legjobban felszerelt csillagvizsgálójához is eljuthatunk: „túramenünkben” különleges ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.