betöltés folyamatban...

Tekerj el a 11. Paloznaki Jazzpiknikre

2023.06.14.

Az idén kényelmesen, biciklivel is érkezhetsz az augusztus 3-5 között megrendezésre kerülő Paloznaki Jazzpiknikre, ahol három nap jazz, funk, pop és soul, utánozhatatlan piknik-élmény vár. Végre lesz hol kényelmesen tárolni a bringádat, amíg te szórakozol.

Ha nincs, hát kölcsönözz!

Ha nincs saját bringád, kölcsönzött elektromos kerékpárral is odakerekezhetsz, és bele sem kell halni a domboldalra való feltekerésbe. Négy színpadon, több mint 40 koncerttel a festői szépségű balatoni településen, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a 11. Paloznaki Jazzpikniken. Az idei év egyik újdonsága, hogy a BalatonBike365 is csatlakozott a bulihoz. A fesztivál alatt vezetett e-bike túrákat tartanak, és kerékpáros megközelítésre ösztönzik a piknikezőket.

Balatonfüreden, a Kisfaludy strand mellett nyílt kerékpáros központban a legújabb prémium kategóriás eBike-okat és hagyományos kerékpárokat lehet kölcsönözni, vagy vezetett élmény túrákon lehet részt venni. Három bringás központ segíti a balatoni kerékpározókat, Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron.

„Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen érkezzenek biciklivel a piknikre. Ez nemcsak egészséges, hanem a környezetet, a település infrastruktúráját sem terheli. Balatonfüredről a BalatonBike 365 kerékpáros központtól lehet bringát kölcsönözni, amivel el lehet tekerni a piknik helyszínére. Gondoskodni fogunk arról is, hogy biztonságos, kulturált módon legyenek tárolva és őrizve a kerékpárok. A focipályán tervezünk kialakítani egy védett részt, ahonnan egyedi azonosítással lehet majd kivenni a beadott biciklit. Nem csak ezt újítottuk. 2-3 alkalommal szeretnénk túravezetőkkel kerékpáros túrákat is tartani a fesztiválozóknak, hogy a térséggel is megismerkedhessenek. Ezek a programok a fesztivál hivatalos oldalán lesznek majd feltüntetve, és egy jelképes részvételi díjat kérünk majd a másfél, két órás útért. 300 bicikli áll a fesztiválozók rendelkezésére” – magyarázta lapunknak Princzinger Péter a BalatonBike 365  ügyvezetője.

Balatonfüredről a BalatonBike 365 kerékpáros központtól lehet bringát kölcsönözni
Balatonfüredről a BalatonBike 365 kerékpáros központtól lehet bringát kölcsönözni

Zöldül a fesztivál

A szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. A fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az Zöldövezet Társulás Egyesülettel közösen valósul meg. Az elmúlt 5 év együttműködése során több mint 170 m3 hulladékot szelektáltak, ezzel a több mint 18 tonna CO2 kibocsátás csökkentést eredményezett a fesztiválnak. A Jazzpikniken nincsen eldobható pohár. Mind a boros, mind pedig a további poharak zárt betétdíjas rendszerben működnek, visszavételi lehetőséggel a pohárgyűjtő pontokon, melyek újratölthetők.  A Társulás sárga polós hulladékmentő csapatának tagjai edukációs programmal és Zero-Emisszió standdal készülnek, mely a hulladékgazdálkodás kérdéseit a körforgásos gazdálkodás lehetőségeit mutatja be interaktív játékokkal a fesztiválozóknak.

Az idei Jazzpikniken  a kisebbek számára a Gyermekudvarban a Jane Goodall Intézet Magyarország tart játékos workshopokat az állatvédelemre és a környezeti nevelésre fókuszálva.

További cikkek

Nyári eBike-újdonságok 2023.08.16
Nagyobb biztonság, könnyebb és csendesebb meghajtások, kisebb akkumulátorok – ez csak néhány a számos nyári eBike-újdonságok sorában, amelyet a Bosch a Smart System rendszerrel ellátott eBike kerékpárokhoz nemrég bemutatott. (X) (X)
Utazz és sportolj! 5 tuti úticél ha a sportturizmus motivál 2023.08.07
Ha sportolással szeretnénk tölteni a nyaralásunkat, és olyan helyeket keresünk, amelyek kifejezetten sportolási lehetőségeik miatt vonzzák az embereket, akkor számos fantasztikus desztináció közül választhatunk.
7 különleges kerékpárút – nemzetközi kitekintés 2023.08.02
Készen állsz arra, hogy nyeregbe pattanj, elengedd a féket, és olyan élményekben legyen részed, amelyeket máshol nem tudsz átélni? Akkor készítsd össze a bicódat, és fedezd fel az általunk összegyűjtött 7 kerékpárút valamelyikét!

Ajánló

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, ...
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. ...
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, ...
Sportos vezetők portré - Door Tamás 2024.02.16
Részben játék, részben szociális együttlét és legnagyobb részben kihívás, versengés. A Sportos vezetők portré sorozatunkban Door Tamással beszélgettünk.
Különleges túra célpontok 2024.02.15
Föld alá, sőt, a Duna alá, tengerszemhez, „ördögi körbe” és az ország legjobban felszerelt csillagvizsgálójához is eljuthatunk: „túramenünkben” különleges ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.