Indulhat a síszezon Ausztria tartományaiban!

2021.10.22.
Steiermark

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal 17 városban egyszerre jelentette be Ausztria téli szezon újdonságait, az osztrák tartományi idegenforgalmi szakemberek élő bejelentkezésekkel mutatták be az idei fejlesztéseket.

Mivel 2020-ban gyakorlatilag elmaradt a teljes szezon, idén a legfontosabb cél, hogy 2021/22 téli szezonban visszatérjenek a turisták Ausztriába.

Téli szezon

Ausztria vendégéjszakáinak alakulása az utóbbi évek tendenciáit mutatja, azaz 60-40% a tél javára, azzal együtt, hogy a téli hónapok száma kevesebb.
Minden tartomány felkészülve várja a vendégeket, Ausztria mint mindig, most is készen áll, a magyar vendégek igényeit kielégítő szolgáltatásokkal és attrakciókkal várja a pihenni vágyókat. Az alpesi síelésen kívül a sífutás, sítúrázás, hótalpazás, szánkózás, a wellness szolgáltatások és az adventi és karácsonyi vásárok jelentik a fő vonzerőt.

Az idén ideális körülmények és szolgáltatások mellett elsőszámú szempont biztonság az üdülővendégek számára mind a 9 tartományban.

Winter-in-St-Johann-in-Salzburg_TVB-St-Johann-in-Salzburg_Art-of-Sights

 

#Winterlove #Winterliebe

Óriási marketing kampány indul 13 piacon, 10 millió euró értékben.

A #Winterlove kampányban a téli élményeket bemutatva csábítják vissza a turistákat a téli szezonban Ausztriába.

Biztonság

A biztonságot a 3G szabály szigorú betartatása biztosítja, a tesztek és védettségi igazolások előírásával a potenciális beutazók körében az átoltottság eléri a 80%-ot.

A ‘G’ a három német szó (geimpfte, genesene és getestete Personen – beoltott, gyógyult vagy tesztelt személyek) első betűit jelöli. Tehát 3G-s védettségi igazolás azt jelenti, hogy az illetőt vagy beoltották, vagy átesett a betegségen, vagy negatív tesztet produkált. A szezonban 3G-igazolás szükséges a síbérletek vásárlásához. Gyerekeknek, 12 év alatt, nem kötelező a 3G-igazolás.

Flutlichtpiste-Hochkar_Hochkar-Bergbahnen
Flutlichtpiste-Hochkar_Hochkar-Bergbahnen

Ausztria Európában elsőként tette közzé a téli szezonra vonatkozó biztonsági szabályokat, melynek hatására az eddigi foglalások alapján bizakodó az ország.

Összeszedtük a legfontosabb szabályokat:

  • az oltottaknak és a betegségen átesetteknek erről szóló igazolást állandóan tartsák maguknál, mert jegyvásárláskor minden alkalommal, a lifteknél pedig szúrópróbaszerűen kérhetik.
  • zárt helyeken és a zárt liftekben (pl. kabinos lift, vagy ülőlift lehajtott “buborékkal”) kötelező az FFP2-es maszk viselete. Ez a szabály minden 14 éven felüli utasra vonatkozik. A 7 és 14 év közötti gyerekeknek nem kötelező a szabványos maszk, elég eltakarniuk valamivel a szájukat és az orrukat. Hét év alatt semmilyen ilyen jellegű kötelezettség nincs.
  • csak védettségi igazolással rendelkezők síelhetnek, így megszűnik a távolságtartás szabálya, nem kell 1,5-2 métert betartani, a sílifteken sem lesz korlátozás

Ez a cikkek is érdekelhetnek

>>> KARINTIA – 11 JÓ OK, HOGY TÉLEN IS ELLÁTOGASSSUNK

>>> A SZÁNKÓZÁS MENŐ

Címlapkép: Winter-am-Schoeckl-in-der-Steiermark_Oesterreich-Werbung_Harald-Eisenberger

További cikkek

SÍFUTÁS - MÁSHOL TÖBB… 2022.01.12
A kevés fektetett nyom és az ad hoc hóviszonyok miatt Magyarországon egyelőre nem tömegsport a sífutás, ezért többnyire a környező országokba járunk e sport ...
Ideiglenes zárlat Ausztriában 2021.11.21
A legtöbb európai országhoz hasonlóan Ausztriában is emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, ezért 2021. november 22-én országos zárlat lép életbe.
„Az én munkám akkor ér véget, amikor nem lesznek balesetek az utakon” 2021.10.25
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és ... (X)

Ajánló

Djokovic vesztett a bíróságon 2022.01.16
Visszavonják Novak Djokovic vizumát az ausztrál szövetségi bíróság döntése alapján, így a világelső és címvédő szerb klasszis nem indulhat az Australian Openen, ...
TÍZEZER LÉPÉS - SINGAPORE-I MINTA 2022.01.15
Szingapúrban megszámlálhatatlan mennyiségű közösségi sporteseményt szerveznek kisebb-nagyobb csoportoknak, ingyenesen vagy fizetés fejében, a jókedvért vagy a verseny ...
CALISTHENIC - TESTSÚLYRA SZABOTTAN 2022.01.13
Izmos testet szeretnél, fogyni akarsz és fittebbé válni,de nem tudod elképzelni magad az edzőteremben? A saját testsúlyos edzés a megoldás! Íme a calisthenic alapjai.
SÍFUTÁS - MÁSHOL TÖBB… 2022.01.12
A kevés fektetett nyom és az ad hoc hóviszonyok miatt Magyarországon egyelőre nem tömegsport a sífutás, ezért többnyire a környező országokba járunk e sport ...
Djokovic maradhat Ausztráliában, egyelőre 2022.01.10
A bíróság döntése alapján Novak Djokovic elhagyhatja a kijelölt melburne-i karantén szállodát és az útlevelét is visszakapja UPDATE: A BBC szerint az ausztrál ...