betöltés folyamatban...

Horváth Éva jógatábort szervez a festői Balin 

2023.02.28.
Horváth Éva

Az egykori modell családjával tavaly januárban költözött Balira, ahol két kisfia nevelése mellett Horváth Éva jógatáborok szervezésével tölti az idejét.

Kiváló helyismerettel egy olyan exkluzív, 10-12 napos programot állított össze, amelyben nem csak turistás felfedezéseket tehetnek a látogatók, hanem belemerülhetnek az indonéz világ és a jóga rejtelmeibe.

„Már egy éve szervezünk táborokat Balira. Azért fogtam bele, hogy csináljak valami izgalmas dolgot, és ne csak a gyerekeket neveljem. Eleinte a külföldieket céloztunk meg, majd magyaroknak kezdtünk táborokat szervezni, hisz szeretjük a honfitársainkat, a hazánkat, ezer szállal kötődünk  Magyarországhoz. Úgy gondoltuk, hogy hozzá tudunk tenni a táborhoz valami különlegeset és egyedit azzal, hogy jól ismerjük a környezetünket, olyan lehetőségeket mutatunk be, amiket más nem tud biztosítani” – kezdte Éva, aki továbbra is a gyereknevelést tartja az elsődleges feladatának. A kisebbik fia, a mozgékony Alex miatt esténként holtfáradtan dől be  már korán az ágyba, így főleg a párja foglalkozik a tábor szervezésével. 

Éva Magyarországon kezdett el jógázni, majd Balin folytatta, ahol számos órát kipróbált. Szeretett volna fizikálisan és mentálisan is megtisztulni.

„Egyszer elkeveredtem egy olyan órára, amelyen még soha nem vettem részt. Ekkor ismerkedtem meg az astanga jógával, ami teljesen más volt, mint a többi.  Azonnal beleszerettem. Az összes jógánál mozgunk, relaxálunk, jól érezzük magunkat, de ez a fajta fizikálisan is kimerít, izomzatot épít, leveszi az energiáimat. Mellette simán nassolhatok, nem látszik meg rajtam, annyira égeti a kalóriákat. Ilyen jógaórákat biztosítok a csoportomnak, Iyan, a gurum tartja majd, aki a központi mentor lesz, én meg segítem majd a résztvevőket. Astanga jógaoktató képzés nincs, ezt kizárólag a gyakorlatban lehet megtanulni. Minél többet jársz ilyen órára, annál többet tudsz róla” – magyarázta Éva, aki nem csak a jógaórákon követi majd a csoportját.

Az Ubudban elszállásolt csapat vele együtt fedezheti fel a környezetet, a látnivalókat, ismerheti meg a különféle ceremóniákat. A tábor a csoport igényeihez igazodik, amit csinálni szeretnének, azt szervezik meg.

„Maximalista vagyok, azt szeretném, ha mindenki jól érezné magát. Már tanulok szanszkritül is, mert a jógát ezen a nyelven tartják, le kell tudnom fordítani, amit a mester mond”

– tette hozzá Éva, aki szerint Balira 10-12 napra érdemes jönni, hogy legyen idő felvenni a hangulatot és átszellemülni.

És, hogy mi vár a résztvevőkre?

„Tervezünk még méregtelenítést, tisztítóceremóniát, és helyi gyógyító is a rendelkezésünkre áll, akihez  nagyon sokan járnak, olyan fantasztikus energia veszi körül. Az biztos, hogy itt senki sem fog diétázni, hisz minden finomságot meg kell majd kóstolni. Egy kis helyi szállodában, a dzsungel közepén fogjuk elszállásolni a csoportot, olyan helyen, ahol a majmok reggel beugrálnak az ablakon. A következő csoport áprilisban érkezik, majd októberre  szervezzük a következőt. Ezekről az instagram oldalamon lehet  tájékozódni”

További cikkek

Március, a barlangok hónapja! 2023.03.12
Ahogy a korábbi években, úgy idén is meghirdették a hazai nemzetipark-igazgatóságok a Barlangok hónapját, hogy ráirányítsák a figyelmet hazánk különleges föld alatti képződményeire. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok jelentős kedvezményekkel és különleges barlangi programokkal várják a látogatókat. Ezek közül ajánlunk most három izgalmas túrát.
Amiért érdemes Ausztriában tölteni a telet 2022.12.13
Ausztria a hegyek országa, a hegyek mindig is kihívást jelentettek a szakavatott hegymászók, extrém sízők vagy éppen az egyszeri túrázók számára is. Ugyanakkor létfontosságú, hogy évszaktól függetlenül kellően felkészülten vágjunk neki akár a rövidebb, kevéssé megterhelő túráknak, akár a profi edzettséget igénylő, komoly kihívásnak ígérkező expedícióknak. Fontos a jártasság, a felkészültség, de legalább ennyire a biztonság is (védőfelszerelés, különféle eszközök és tartozékok), valamint a létező szabályok és az etikett betartása. Jelen cikkben elsősorban a túrázáshoz és a mélyhavas sízéshez (freeride) adunk tippeket és ötleteket.
Így válassz jógaszőnyeget! 2022.05.12
Tradícióból óriási üzlet lett mostanra a jóga, a bizniszbe beletartozik a jógamatracok gyártása és forgalmazása is. Ahogy egyre terjed a jógaéletmód, úgy dagad a jógaszőnyegek választéka: szín, anyag, felület, vastagság és méret alapján is választhatsz. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni, mielőtt megveszel egy saját jógaszőnyeget.

Ajánló

Okos izomrostok - az ideális izomtömeg I. 2023.03.20
Amikor versenyző voltam 73 kg körüli testsúllyal versenyeztem a 178-180 cm körüli testmagasságommal. Akkor még nem voltak súlycsoportok, de hamar látványossá vált, ...
Hosszú Katinka új karriert kezd, édesanya lesz 2023.03.18
Hosszú Katinka az Instagram-oldalán, egy kedves videóban jelentette be hivatalosan, amit már egy ideje pletykáltak róla: anyai örömök elé néz. 33 évesen élete új ...
Bíztató Valter Attila Jumbo-Vismás kezdése 2023.03.17
Ahogy arról tavaly nyár végén beszámoltunk, Valter Attila a világ jelenlegi legerősebb sorába igazolt az idei szezon kezdetétől. Március elején pedig már a ...
Szatmári András - Magyar Parasport Napja 2023.03.16
Az olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok kardvívót kérték fel a 2023-as Magyar Parasport Napjának egyik nagykövetének. Szatmári András a Sport&Movenak adott ...
Triál- játszótér a világ 2023.03.15
Az elmúlt évtizedekben új technológiák jelentek meg a kerékpáriparban, a szakágak bringái minden eddiginél jobban specializálódtak, hiszen a legtöbb versenyszám ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.