betöltés folyamatban...

Horváth Éva jógatábort szervez a festői Balin 

2023.02.28.
Horváth Éva

Az egykori modell családjával tavaly januárban költözött Balira, ahol két kisfia nevelése mellett Horváth Éva jógatáborok szervezésével tölti az idejét.

Kiváló helyismerettel egy olyan exkluzív, 10-12 napos programot állított össze, amelyben nem csak turistás felfedezéseket tehetnek a látogatók, hanem belemerülhetnek az indonéz világ és a jóga rejtelmeibe.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Horváth Éva (@evahorvathofficial)

„Már egy éve szervezünk táborokat Balira. Azért fogtam bele, hogy csináljak valami izgalmas dolgot, és ne csak a gyerekeket neveljem. Eleinte a külföldieket céloztunk meg, majd magyaroknak kezdtünk táborokat szervezni, hisz szeretjük a honfitársainkat, a hazánkat, ezer szállal kötődünk  Magyarországhoz. Úgy gondoltuk, hogy hozzá tudunk tenni a táborhoz valami különlegeset és egyedit azzal, hogy jól ismerjük a környezetünket, olyan lehetőségeket mutatunk be, amiket más nem tud biztosítani” – kezdte Éva, aki továbbra is a gyereknevelést tartja az elsődleges feladatának. A kisebbik fia, a mozgékony Alex miatt esténként holtfáradtan dől be  már korán az ágyba, így főleg a párja foglalkozik a tábor szervezésével. 

Éva Magyarországon kezdett el jógázni, majd Balin folytatta, ahol számos órát kipróbált. Szeretett volna fizikálisan és mentálisan is megtisztulni.

„Egyszer elkeveredtem egy olyan órára, amelyen még soha nem vettem részt. Ekkor ismerkedtem meg az astanga jógával, ami teljesen más volt, mint a többi.  Azonnal beleszerettem. Az összes jógánál mozgunk, relaxálunk, jól érezzük magunkat, de ez a fajta fizikálisan is kimerít, izomzatot épít, leveszi az energiáimat. Mellette simán nassolhatok, nem látszik meg rajtam, annyira égeti a kalóriákat. Ilyen jógaórákat biztosítok a csoportomnak, Iyan, a gurum tartja majd, aki a központi mentor lesz, én meg segítem majd a résztvevőket. Astanga jógaoktató képzés nincs, ezt kizárólag a gyakorlatban lehet megtanulni. Minél többet jársz ilyen órára, annál többet tudsz róla” – magyarázta Éva, aki nem csak a jógaórákon követi majd a csoportját.

Az Ubudban elszállásolt csapat vele együtt fedezheti fel a környezetet, a látnivalókat, ismerheti meg a különféle ceremóniákat. A tábor a csoport igényeihez igazodik, amit csinálni szeretnének, azt szervezik meg.

„Maximalista vagyok, azt szeretném, ha mindenki jól érezné magát. Már tanulok szanszkritül is, mert a jógát ezen a nyelven tartják, le kell tudnom fordítani, amit a mester mond”

– tette hozzá Éva, aki szerint Balira 10-12 napra érdemes jönni, hogy legyen idő felvenni a hangulatot és átszellemülni.

És, hogy mi vár a résztvevőkre?

„Tervezünk még méregtelenítést, tisztítóceremóniát, és helyi gyógyító is a rendelkezésünkre áll, akihez  nagyon sokan járnak, olyan fantasztikus energia veszi körül. Az biztos, hogy itt senki sem fog diétázni, hisz minden finomságot meg kell majd kóstolni. Egy kis helyi szállodában, a dzsungel közepén fogjuk elszállásolni a csoportot, olyan helyen, ahol a majmok reggel beugrálnak az ablakon. A következő csoport áprilisban érkezik, majd októberre  szervezzük a következőt. Ezekről az instagram oldalamon lehet  tájékozódni”

További cikkek

Istria300 Poreč - kerékpárverseny 2024.03.11
A 2024-es Istria300 Poreč országúti kerékpárverseny már izgalmasan közeleg, és a résztvevők már alig várják, hogy teszteljék kitartásukat és erejüket ebben az egyedülálló kihívásban. Az Istria300 az egyik legnépszerűbb nemzetközi kerékpárverseny, ami a résztvevőknek lehetőséget ad arra, hogy felfedezzék Horvátország egyik legszebb régióját, Isztriát, miközben magukat a fizikai határaikban és kitartásukban teszik próbára.
Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja a neki leginkább megfelelő túraútvonalat. Ha szeretnéd felfedezni Olaszország gyönyörű tájait, itt van néhány túra javaslat, megmutatva merre indulj, milyen nehézségekre számíts, és hogyan szervezd meg az utazást.
Gerincjóga: az egészséges hátért és testtartásért 2023.12.30
A gerincjóga egy speciális jógaforma, ami a gerinc egészségét és rugalmasságát célozza meg. A modern életmód gyakran hozzájárul a rossz testtartáshoz és a hátproblémákhoz, így a gerincjóga egy hatékony eszköz lehet ennek megelőzésére és a rehabilitációra. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, kinek ajánlott a gerincjóga, milyen előképzettséget igényel, és milyen előnyei lehetnek rendszeres gyakorlásának.

Ajánló

5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális ...
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok ...
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ...
Nagy levegőt! A légzés szerepe 2024.04.13
Bármennyire is úgy tűnik, hogy a helyes légzés csak a futók vagy a jógázók sajátja, valójában mindenkinek, aki él, helyesen kellene lélegeznie – különösen ...
Balatonfelvidék - felfedezésre váró eldugott kincsek! 2024.04.12
A Balatonfelvidék gazdag történelmi és természeti kincseket rejt, amik kiváló lehetőséget kínálnak a kirándulások és túrák szerelmeseinek. Számos eldugott ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.