betöltés folyamatban...

Parti András visszahódította a bajnoki mezt

2020.08.18.

Vasárnap rendezték a mountain bike olimpiai szakágának országos bajnokságát Zalaegerszeg mellett. A hétvégi verseny izgalmait nemcsak a sár és az eső hozta meg, hanem hogy az elit kategória válogató versenynek számított a jövő évi tokiói nyári játékokra, hogy ki képviseli majd hazánkat.

Nagyon gyors, ugyanakkor igen nehéz saras pálya várta az indulókat

A verseny alatt kiderült, hogy mekkora szerepe van a rutinnak és az akaratnak. A háromszoros olimpikon, Parti András (37) magabiztos fölénnyel nyerte az idei Restart XCO Országos Bajnokságot és ezzel hódította vissza a tavaly elvesztett bajnoki mezt is Dina Mártontól.

“Még a hatása alatt vagyok a versenynapnak, hogy megnyertem a Magyar XCO Bajnokságot! Elképesztően boldog vagyok! Persze, lehet az mondani, hogy “nem egy VB-t nyertem”, de az nekem most majdnem akkora érték! Nagyon készültem a bajnokságra.”

– mondta Parti András, aki kemény hónapokon és heteken van túl.

Tavasszal őt sem kímélte a járvány

Később kiderült ő is átesett a korona víruson, ami akkor igencsak megviselte a szervezetét. A felépülés nem volt gyors és, ahogy ő szokta mondai – “A wattok sem jöttek könnyen.” – nyár elején. A karatén ideje alatt otthon is edzett. Ráadásul három hete egy kisebb betegség döntötte le a sportolót, ami miatt igaz, hogy csak két napig fogta vissza és nem ült bringára, de az erőnléte most is visszaesett.  Így egy küzdelmes felkészülési időszak van olimpikonunk mögött.

Soha ne add fel, még a legnagyobb sárdagonyában sem.

“Július elején már nagyon jó formában éreztem magam, de most pár héttel a verseny előtt mind fizikailag, mind mentálisan is szétestem. Kezdetét vette egy napi szintű “mental game” saját magammal. Minden edzésen meg kellett küzdenem az egészségi állapotommal. Az utóbbi három hétben többször adtam fel, majd raktam össze magam újra. De nagyon akartam, és a nemzeti bajnoki mez viselése mindig is nagyon fontos volt nekem. Plusz ez a verseny most válogató is volt az olimpiára.”

A tavalyi versenyek alapján is Parti András vezette a válogatóverseny sorozatot, de ezzel az országos bajnoki cím megnyerésével számára biztosra vált, hogy ő képviselheti hazánkat a tokiói olimpián, ha az ország kvóta is biztossá válik a jövő évi két kvótafutó verseny után. “Most az utóbbi versenyek alapján nem én voltam a legesélyesebb.” – folytatta a bajnok.

“Tudom sokan le is írtak, ami nekem csak még több erőt adott és azt hiszem saját magamat is sikerült legyőzni a futamon. Soha nem voltam egy feladós típus, de az elmúlt hetekből még én is sokat tanultam! Soha nem szabad feladni és semmi sem lehetetlen!”

– foglalta össze a háromszoros olimpikon.

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen rendezték a 2020-as Restart XCO Országos Bajnokságot. Az esőzés és a sár miatt a pályaszakaszok nyomvonalát módosítani kényszerültek a szervezők. A verseny egy igazi sárdagonyás kihívássá vált. A férfiaknál Parti András (UTE) magabiztosan szerezte meg a bajnoki aranyat Dina Márton (Kometa-Xstra) és Palumby Zsombor (SVS Pro Team) kettősét maga mögé utasítva.

Fotocredit: Parti Team és www.facebook.com/VanikZoltanFoto

További cikkek

A túlevés akár veszélyes is lehet! 2022.03.20
Csak egy kis édességet eszem, hogy jobb kedvem legyen. Nem akarom telezabálni magam, de ezt a csipszet muszáj megennem, annnyira nehéz napom volt. Olyan mérges vagyok, hogy most biztosan megeszem az egész pizzát, az se érdekel, ha bálnára hízom. Ismerős valamelyik mondat? Gondoltál, éreztél, tettél már hasonlót?  Attól még nem biztos, hogy a túlevés áldozata lettél, de ha kontrollálatlanul folytatod, könnyen te is ennek az evési rendellenességnek a rabjává válhatsz.
Ésszel térj vissza a koronavírus után! 2022.02.23
Tudjuk, nagyon nehéz kivárni, hogy visszatérj a régi formádhoz és újra a megszokott erőben állj neki a mozgáshoz. Egy betegség, különösen Covid-19 (koronavírus) fertőzés után muszáj türelmesnek lenned, ha tartós jóllétre vágysz.
10 kérdés - 10 válasz: Szőnyi Feri 2022.02.22
10 kérdés 10 válasz rovatunkban ezúttal az ultra triatlonista Szőnyi Feri válaszolt a kérdéseinkre edzésről, versenyzésről, tervekről!

Ajánló

Elérhetetlen? A húzódzkodás iskolája  2023.01.27
Amikor a street workoutról, általánosabban a saját testsúlyos edzésről érdeklődnek nálam, gyakran félve kérdeznek rá, mi történik egy ilyen edzésen. Sokszor ...
Hidegben vagy melegben jobb edzeni? 2023.01.26
A nagyon hideg vagy rendkívül meleg hőmérsékleten végzett edzés biztonsági kockázatot jelent a sportolók számára. Míg az edzési hőmérséklet preferenciája ...
Mit kíván a túrakutya? 2023.01.25
Azt már megtanultuk, hogy autóban nem hagyjuk nyáron a kutyát, még tíz percre sem. Azt is tudjuk, hogy tűző napon és forró aszfalton nem szeretnek sétálni az ebeink. ...
A futás élvezet is lehet! 2023.01.23
A maratoni futásnak nincs tíz olyan törvénye, amelyet ha betartasz, biztosan beérsz, sérülés nélkül és a kívánt idővel. Viszont olyan szabályai akadnak, amelyeket ...
Törölköző diéta?? 2023.01.22
Tíz évvel ezelőtt egy japán orvos, Fukutsudzi rájött, hogy az elhízás hátterében sok esetben a rossz testtartás áll. Fukutsudzi szerint, a medence és a ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.