betöltés folyamatban...

Nyári eBike-újdonságok

2023.08.16.
Nyári eBike-újdonságok a Boschtól

Nagyobb biztonság, könnyebb és csendesebb meghajtások, kisebb akkumulátorok – ez csak néhány a számos nyári eBike-újdonságok sorában, amelyet a Bosch a Smart System rendszerrel ellátott eBike kerékpárokhoz nemrég bemutatott. (X)

eBike ABS: a balesetek 29 százaléka megelőzhető vagy enyhíthető lenne

A tavaly bevezetett Bosch eBike ABS rendszer biztonságosabbá teszi a fékezést bármilyen útfelületen, így jelentősen csökkenti az elesés vagy a kormányon való átesés kockázatát. Az eBike-okkal kapcsolatos balesetek akár 29 százalékának súlyosságát csökkenteni lehetne vagy teljesen megelőzhetők lennének, ha minden eBike-on az autóiparból ismert blokkolásgátló ABS rendszer működne – derül ki a Bosch baleseti kutatórészlegének adataiból.

Bosch eBike ABS
Bosch eBike ABS

„A Bosch Smart System az eBiking digitális jövőjét jelképezi, fejlesztéseinkkel friss inspirációt szeretnénk adni az eBike-osok számára, ezért a moduláris Smart System elemeit idén is új hardverek és digitális funkciók hozzáadásával bővítettük” – hangsúlyozta Claus Fleischer, a Bosch eBike Systems igazgatója.

A Bosch idén bejelentette legújabb együttműködését a Magyarországon is jól ismert tajvani Tektro fékspecialistával az elektromos kerékpárokhoz készülő ABS fékrendszerek gyártása területén. A Magura mellett a Tektro a második neves fékgyártó, amellyel az eBike ABS-ek gyártásában a Bosch együttműködik.

„Szilárd meggyőződésünk, hogy az ABS hosszú távon minden eBike-típuson meghonosodik, és a minőségi eBike-okon alapfelszereltséggé válik” – értékelte a piaci trendeket Claus Fleischer.

Sok jó teljesítmény kis helyen is elfér: bemutatták a Bosch új kompakt hajtásrendszerét

Az új Performance Line SX hajtásrendszert kifejezetten a könnyű eMTB, eGravel és eUrban kerékpárokhoz fejlesztette ki a Bosch. A meghajtóegység a nagy teljesítményt alacsony súllyal és kis terjedelemmel kombinálja, melyből a városban kerekezők ugyanúgy profitálhatnak, mint a gravel vagy akár a keményebb terepbringázás szerelmesei. A Performance Line SX hajtást elsősorban a sportos kerékpározás kedvelőinek szánják, akik számára a dinamikus haladáshoz – akár városban, akár terepen – fontos az alacsony összsúly.

A kompakt eBike hajtás maximális nyomatéka 55 Nm, teljesítmény/tömeg aránya elérheti a 300 W/kg-ot. Magas pedálfordulatszámon 600 W-os csúcsteljesítményt is le tud adni, ami akár meredek emelkedőkön is segíti a feljutást. Sík terepen vagy lejtős szakaszokon a könnyű kialakításnak köszönhetően a rendszer agilitásával, valamint rendkívül hatékony és energiatakarékos működésével tűnik ki. A teljes elektromos hajtáslánc súlya, akkumulátorral együtt mindössze 4 kg körüli.

A rendszer lényegéhez tartozik az innovatív, nagyon alacsony zajszintű motor- és sebességváltó-koncepció, valamint az alig észrevehető pedálellenállás, ami még kellemesebbé teszi az eBike-élményt 25 km/h sebesség felett is.

Láthatatlan akkumulátor a vázcsőbe integrálva

Az energiát a Performance Line SX rendszer számára a szintén új CompactTube 400 akkumulátor biztosítja, amely a váz alsócsövébe integrálható. Ez a Bosch eBike portfóliójának legkönnyebb akkumulátora, amely az innovatív cellatechnológiának köszönhetően a Bosch legnagyobb energiasűrűségű eBike-akkumegoldása. Kapacitása 400 Wh, ami több mint elegendő a sportos stílust kedvelő kerékpárosok számára is.

eShift: egyszerű és kényelmes sebességváltás agyváltós rendszerekhez is

A vezetési kényelmet az elektromos eShift sebességváltó is növeli, amely mostantól egyes agyváltóval és Smart System rendszerrel ellátott eBike-okhoz is elérhető lesz. Az eShift egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a sebességváltást. Nem kell mást tenni csak menet közben kiválasztani a kívánt fokozatot, az intelligens rendszer pedig biztosítja a mindenkor optimális sebességváltást.

Bosch eShift: egyszerű és kényelmes sebességváltás
Bosch eShift: egyszerű és kényelmes sebességváltás

Új eBike-töltő, ami bárhová befér

A Bosch új kompakt töltője, a 2A Charger mintegy 25 százalékkal könnyebb és 40 százalékkal kisebb, mint az eddigi 4A Charger. A kényelmesen hordozható, könnyen magunkkal vihetjük akár hosszabb túrákra vagy a munkahelyre történő ingázás során.

Forrás: www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, http://www.twitter.com/BoschPress.

További cikkek

Téli öltözet - a hőmérséklet (is) csak egy szám 2024.01.22
Beköszöntött a hűvösebb idő, de ez nem jelenti, hogy nem lehet bringázni. Sőt! Ilyenkor a levegő tisztább, így a legtöbbször sokkal szebb fényviszonyoknál csodálhatjuk a tájat. Azonban ahhoz, hogy ezt gondtalanul élvezhessük, gondos tervezéssel készüljünk a túrára, a megfelelő téli öltözet a kulcsa!
Tekerj el a 11. Paloznaki Jazzpiknikre 2023.06.14
Az idén kényelmesen, biciklivel is érkezhetsz az augusztus 3-5 között megrendezésre kerülő Paloznaki Jazzpiknikre, ahol három nap jazz, funk, pop és soul, utánozhatatlan piknik-élmény vár. Végre lesz hol kényelmesen tárolni a bringádat, amíg te szórakozol.
Az e-bike csodái – ne ítélj elsőre 2022.09.08
E-bike vagy ebájk – kitolja a határainkat Az ebájkot (e-bike) ma már talán senkinek sem kell bemutatni, egyre többen használják, és egyre kevesebben lepődnek meg, amikor a mellettük elhaladó bringából némi (elektro)motorhang is jön. Azonban még mindig sokan hangoztatják, hogy az ebájk csalás.

Ajánló

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, ...
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. ...
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, ...
Sportos vezetők portré - Door Tamás 2024.02.16
Részben játék, részben szociális együttlét és legnagyobb részben kihívás, versengés. A Sportos vezetők portré sorozatunkban Door Tamással beszélgettünk.
Különleges túra célpontok 2024.02.15
Föld alá, sőt, a Duna alá, tengerszemhez, „ördögi körbe” és az ország legjobban felszerelt csillagvizsgálójához is eljuthatunk: „túramenünkben” különleges ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.