betöltés folyamatban...

Funkcionális futónadrágok

2022.07.11.
futónadrágok

Alkalomhoz, testalkathoz és preferenciához mérten sokan sokféle futónadrágot hordunk, sőt sokszor egyedül is felvonultatjuk a termékskála egy részét a ruhásszekrényben. Kiválasztottunk néhányat tavaszi–nyári futónadrágok közül pályaedzéshez, terepultrához, akadályfutáshoz és városi kocogáshoz

Kritériumok

Kezdjük az elején: minek kell megfelelnie az adott nadrágnak?

Szellőzés és izzadságelvezetés
Hiába van tavasszal néha hideg, benne van a pakliban, hogy egy rendes edzés során intenzíven izzadunk. Legyen hosszú vagy rövid a fazon, a nadrágnak kezelnie kell a szellőzést és a párologtatást.

A mozgás szabadsága
Bizonyos anyagok valahogy több mozgásteret hagynak, míg mások (akár a szabás révén) korlátozzák a szabadságérzetünket. A futóruhaipar fejlődik: ma már alig találni márkás nehézkes nadrágot, de még mindig vannak jobbak – és legjobbak. 

Zsebek
Sokan telefonnal és kulccsal futnak, tavasszal és nyáron pedig sokan vízzel, géllel is. Ha ezeket nem a kezünkben akarjuk hordani, nem baj, ha a nadrágunk képes némi tárolásra anélkül, hogy lecsúszna, vagy zavarna a mozgásban. 

Női szakasz

Kiprun Support kapri

A Decathlon saját márkás térdnadrágja jól tartja az izmokat, kompressziós tulajdonságával fokozza a vérkeringést, és nagyon jól szellőzik. Zsebeiben jut hely telefonnak, zselének, kulcsnak is, miközben a hossza tavasztól ősz végéig ideális. A hátsó telefonzseb vízálló, ami akadályfutó versenyen vagy kiadós esőben is nagyon jól jön! Mivel a Decathlon futócuccai hoznak minden fontos tulajdonságot, versenyekhez és hosszú távokra is ajánljuk őket. 

SM-tipp: érdemes próbálni, mert kicsit ingadozik a méretezés!

Nike Pro 

A Pro-kollekció régóta megérdemli a figyelmet: könnyű, jól szellőzik, nagyon kényelmes a dereka, vagyis gyakorlatilag észrevehetetlen futás közben. Hátul hálós anyagával a levegőzés legegyszerűbb módját alkalmazza, miközben a varrások megbízhatók: a végtelenségig lehet nyűni. Mivel hosszú nadrágról van szó, alkalmasabb tavaszi és nyáresti futásokra, kánikulában meleg lehet. 

SM-tipp: a nadrágon nincsenek zsebek, inkább edzésre és rövid versenyre jó.

Saucony Bullet Capri

A 70%-ban újrafeldolgozott poliészterből készült nadrág úgy simul ránk, mintha a második bőrünk lenne: enyhén kompressziós és nagyon könnyű anyaga jól lélegzik és gyorsan szárad. Az antibakteriális réteg segít megelőzni a büdösödést, a fényvisszaverő elemek jól jöhetnek az utcai edzéseken.

SM-tipp: Nézd meg, tapintsd meg és próbáld fel!

Under Armour Fly-By 2.0

A funkcionalitás és a praktikum mellett a szépség sem utolsó szempont. Hosszabb futásokra vagy versenyre csak vékonyabb lányoknak ajánljuk a fly-by sortokat, mert könnyen kidörzsölődhet a belső comb. Akinek az alkata megfelelő hozzá, annak szuper választás a nagyon könnyű, szellőző, hálós, gyorsan száradó, beépített bugyis (és nem forrónaci-stílusú) futónadrág, amelyet fényvisszaverő logóval és egy kis zsebbel is elláttak.

SM-tipp:  itt csekkolhatod!

Férfiszakasz

Under Armour Launch SW

Pályára, városba és terepre is jó választás ez a kaprival kombinált sort, amely a hűvösebb tavaszi és őszi futásokon is ideális. A külső réteg oldalán hálós betét biztosítja a szellőzést, és fényvisszaverés a biztonságot. Az alsó réteg kompressziós szabása fokozza a vérkeringést, miközben mindkét réteg jól elvezeti az izzadságot, és gyorsan szárad, míg a szagmentes technológia a társadalmi elvárásoknak segít megfelelni. A két sima oldalzseb mellett belső, hálós zseb rejti a telefont.

SM-tipp:  itt csekkolhatod!

Kalenji Run dry+

Sokan nem szeretik a feszülős nadrágokat, pedig egy versenyre vagy vizes időben jóval praktikusabb lengedező társainál. Ez a modell nagyon jól szellőzik és villámgyorsan szárad, miközben elvezeti az izzadságot: tavaszi–nyári akadályfutó versenyekre, pl. Spartanra nagyon jó választás. Kánikulában felesleges dupla rétegekkel és hosszabb nadrágokkal bajlódni. Oldalsó zsebében elfér a telefon vagy gél, elöl pedig egy kocsikulcs. 

SM-tipp:  itt csekkolhatod!

Saucony Endorphin Split

A nagyon könnyű és elég rövid sort olyan, mintha ott se lenne futás közben… A szabása laza, gyorsan szárad, vízhatlan cipzáros zsebbel védi a kisebb értékeidet. Fényvisszaverő részletek is kerültek rá. 

SM-tipp: allrounder edzőnaci, azaz ősszel a teremben is kellemes társ

Nike AeroSwift

Bár a kenyai maratonistákon kívül nem sokan részesítik előnyben az igazán rövid futónadrágokat, nyáron nagyon kényelmes tud lenni a gyorsan száradó és szuper jól szellőző sort. A Nike nagyrészt újrahasznosított poliészterből készült darabja a derékrészen is teljes mértékben lélegzik, a fazon pedig a legnagyobb mozgási szabadságot biztosítja. 

SM-tipp: elsősorban versenyre vagy rövidebb edzésre ajánlott, nem arra való, hogy nagy telefonokat tároljunk benne.

Szöveg: Baumann Viola

További cikkek

Intim higiénia nőknél 2. rész: A melltartó sem mindegy! 2022.03.08
Az intim higiénia nőknél az edzőteremben is fontos, de bármit is viselj az edzőruha alatt, nagyon fontos, hogy a mozgás végeztével lehetőleg azonnal zuhanyozz le! 
Intim higiénia nőknél 1. rész: Nem mindegy, milyen bugyi van rajtad! 2022.03.07
Az intim higiénia nőknél az edzőteremben is fontos, de bármit is viselj az edzőruha alatt, nagyon fontos, hogy a mozgás végeztével lehetőleg azonnal zuhanyozz le! 

Ajánló

Így gyalogolj, hogy fogyj! 2022.08.12
Gyaloglással fogyni? Igen lehetséges! Persze nem az andalgós, városnézős sétára gondolunk, hanem egy tudatos, intenzív testmozgásra, mely során legalább 40 percig, ...
CrossKids - crossfit 2022.08.11
A CrossFit változatos, magas intenzitású, funkcionális edzésforma, amely egyszerre fejleszti az erőt, az állóképességet és az ügyességet. A Magyarországon is egyre ...
Street workout világbajnoki elhivatottság 2022.08.09
2020-ban a koronavírus járvány ezt a sportágat is erősen sújtotta. Sorra kerültek lemondásra a versenyek, bezártak a termek és amikor már azt hittük a street workout ...
2022. évi Európai Egyetemi Játékok 2022.08.08
Idén júliusban a lengyelországi Lodz városában zajlott le a 2022. évi Európai Egyetemi Játékok, ahova az egész kontinensről érkeztek hallgatók. Rengeteg izgalmat és ...
Egy bogyó és kész vagy! 2022.08.06
El tudod azt képzelni, hogy csak lenyelsz egy icipici kapszulát – csak egy bogyó – és máris olyan eredményeket érhetsz el, mint amit csak kínkeserves edzések ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.