Intim higiénia nőknél 2. rész: A melltartó sem mindegy!

2022.03.08.
Intim higiénia

Az intim higiénia nőknél az edzőteremben is fontos, de bármit is viselj az edzőruha alatt, nagyon fontos, hogy a mozgás végeztével lehetőleg azonnal zuhanyozz le! 

Ha nem szeretsz a teremben tisztálkodni, akkor is tegyél meg annyit, hogy a kezedet és az arcodat leöblíted, majd hazaérve az első dolgod legyen, hogy alaposan megtisztálkodsz és átöltözöl!

A melltartó sem mindegy

Ahogy cikkünk első részében olvashattad, a bugyi leginkább higiéniai okok miatt fontos, míg a melltartó kényelmi és esztétikai okok miatt nem mindegy, hogy milyen. Csipkés, vastag szivacsos push-upos csodában nyilván nem szívesen izzadnál a futópadon, ezért mindenképp kimondottan sportmelltartót válassz. Olyat, ami nem is túl szűk, nem is túl nagy és nem is túlságosan mélyen kivágott. Amikor ilyen fehérneműt vásárolsz, ne csak azt nézd, hogy mennyire jól mutat rajtad, hanem azt is, hogy nem esik-e ki belőle a cicid mondjuk ugrálás vagy fekvőtámaszozás közben. Igen, ez azt jelenti, hogy ajánlatos a próbafülkében lemodellezni ezeket a mozgásformákat, hacsak nem akarsz emlékezeteset villantani a teremben.

Nagy mellek esetén

Ha az átlagosnál nagyobb kebleid vannak, a legjobb, ha duplán tartod őket, főleg, ha futni szeretnél. Vagyis a sportmelltartó fölé ajánlott egy testhez álló topot is felvenned, így megakadályozhatod a cicik rázkódását.

Olvasd el a cikk első részét is >>> INTIM HIGIÉNIA NŐKNÉL 1. RÉSZ

Amire még figyelj

A megfelelő fehérnemű és edzőruha kiválasztása, az alapos edzés utáni tisztálkodás mellett azonban van még bőven tennivaló annak érdekében, hogy elmondhasd: mindent megtettél a fertőzések, betegségek elkerülése érdekében.

Alapos sminklemosás

Nincs az a körülmény, az a flört, az a helyes srác, ami vagy aki miatt érdemes lenne sminkben edzeni. El sem tudjuk képzelni, mennyi baktérium telepedhet meg az arcunkon, és hogy mennyire fulladozhat a verejtékező bőrünk a több rétegnyi smink alatt. Szánd rá az időt, hogy sminklemosó kendővel, krémes lemosóval és mélytisztítóval is átmosd az arcodat, mielőtt nekikezdesz az edzésnek. Hidd el, akinek tetszel, annak céklavörös fejjel, izzadtan is tetszeni fogsz, nincs értelme gyulladásos pattanásokat kockáztatni.

Saját törölkö

Ugye mondani sem kell, hogy mindig legyen nálad egy tiszta törölköző! A saját alatt most nem a saját tulajdonodat értjük, hiszen tökéletes az edzőtermi is, a lényeg, hogy egyedül te használd! Terítsd magad alá, ha fekvő gyakorlatokat csinálsz, és a pólód helyett abba töröld az arcodat a gyakorlatok között!

Zokni nélkül soha

Eszedbe se jusson zokni nélkül felvenni az edzőcipőt! Legjobb, ha kifejezetten mozgáshoz ajánlott zoknit húzol. Zuhanyzáshoz egy könnyű, műanyag flipflopot vegyél fel, nehogy összeszedj valamilyen gombás fertőzést a tus alatt!

Kulacs és fülhallgató

Az edzés után a kulacsodban felejtett fehérjeturmixod elképesztő műsort tud csinálni, úgyhogy amilyen gyorsan csak lehet, öblítsd át, majd alaposan mosogasd el a műanyagot. A fülhallgatód is kőkemény bacilusforrás lehet, úgyhogy a legjobb, ha az edzés végeztével egy antimikrobiális kendővel áttörlöd.

További cikkek

Intim higiénia nőknél 1. rész: Nem mindegy, milyen bugyi van rajtad! 2022.03.07
Az intim higiénia nőknél az edzőteremben is fontos, de bármit is viselj az edzőruha alatt, nagyon fontos, hogy a mozgás végeztével lehetőleg azonnal zuhanyozz le! 

Ajánló

Esély Sportnap 2022. május 21. 2022.05.22
Budapest II. kerületében első alkalommal került sor 2022. május 21-én a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő Esély Sportnap sportrendezvényre. ...
Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.