betöltés folyamatban...

Ashton Kutcher lefutja a New York maratont

2022.08.04.

A 2022-es New York-i maraton lesz az 51. kiírása a versenynek, amin a hollywoodi filmsztár és producer Ashton Kutcher is rajthoz áll. A new yorki seregszemle az egyik legnépszerűbb a World Marathon Majors sorozaton belül, ami nem is csoda, hiszen 2019-ben több mint 53 000-en teljesítették az ikonikus távot és hasonlóra készül most Ashton Kutcher sztárszínész is!

Elsőre 

A 44 éves Kutchernek ez lesz az első próbálkozása és erre is gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban szánta rá magát. Az alig több, mint 100 nap persze soknak hangozhat, de semmiképpen sem egy marathon esetében. A döntő többség éveket készül egy ilyen megmérettetésre, ami nem is csoda – gondoljunk csak bele, hogy a nagy átlagnak közel 4 és fél óra kell a táv abszolválásához.

Szerencsére manapság temérdek edzésterv elérhető akár ingyen is az interneten, rengeteg egyéni edző van a piacon, aki tudja vállalni a felkészítést és persze ott vannak a professzionálisan felépített, kifejezetten hobbifutókkal foglalkozó szervezetek is. Egy ehhez hasonló céget keresett fel Kutcher is, ami a Peloton névre hallgat. A sztár az ő edzésprogramjukat követi, edzője pedig Becs Gentry lesz.  

Ashton Kutcher edzései

Gentry 2:32-es egyéni csúccsal rendelkezik, továbbá kvalifikálta magát a britek olimpiai válogatójára is. A felkészülés során Gentry igyekszik minden tudását átadni és motiválni nem csak Ashtont, hanem a többi futót is, aki a Peloton alkalmazást használja. A program lejátszási listákat, edzési tippeket és edzéseket tartalmaz, mint például kültéri futóedzéseket, illetve erőnléti tréningeket. A Peloton azt tervezi, hogy további módokat is megoszt, amelyekkel Kutcher maratoni edzéseit lehet követni.

A futás kapcsán Ashton egy videóinterjúban azt mondta:

“Még soha nem futottam maratont. Rettegek”

Tekintettel a hírnevére, a verseny számos híres embert és személyiséget vonzott az évek során, köztük Katie Holmes-t, Ryan Reynoldsot, Will Ferrellt és Sean Love Combsot. Utóbbit egyébként Kutcher inspirálta a 2003-as verseny teljesítésére, ahol 4:14:54 alatt ért célba. Az egész akkor kezdődött, amikor Kutcher és Combs elmentek együtt egy spontán futásra, ahol körülbelül a táv felénél Combs elkezdett küszködni és kapkodni a levegőt. Ez az eset annyira letaglózta, hogy a fejébe vette a New York Marathon teljesítését. Combs végül abszolválta is a 42 kilométert, sőt több mint 2 millió dollárt gyűjtött össze a Children’s Hope Alapítvány, a Daddy’s House szociális programok és a New York-i állami iskolarendszer számára.

New York maraton
New York Maraton

Thorn

Kutcher reméli, hogy novemberben Combs nyomdokaiba léphet. Emellett szeretné felhívni az emberek figyelmét a Thorn nevű nonprofit szervezetre, amelyet 10 évvel ezelőtt alapított akkori feleségével, Demi Moore-ral. A szervezet létrehozását egy dokumentumfilm ihlette, ami a Kambodzsában zajló gyermekszexkereskedelemről szól. Arról is értesültek, hogy a probléma az Egyesült Államokban is jelen van és igyekeztek megoldást találni erre a jelenségre. A Thornon keresztül remélik, hogy a gyermekek kizsákmányolása ellen harcolhatnak azáltal, hogy felszámolják a gyermekek szexuális zaklatását az internetről.

További cikkek

Így gyalogolj, hogy fogyj! 2022.08.12
Gyaloglással fogyni? Igen lehetséges! Persze nem az andalgós, városnézős sétára gondolunk, hanem egy tudatos, intenzív testmozgásra, mely során legalább 40 percig, megfelelő sebességgel gyalogolunk.
Tájfutás és túra Madeirán 2022.07.25
A fantasztikus tájakkal csalogató Madeirán nem csobbanni, hanem kirándulni jó. A nagy szintkülönbségek miatt futni nehéz – de érdemes, így javaslatunk a tájfutás és a túra. Még hidegebb évszakban, februrában is. Jó ebben a kánikulában egy hűvősebb útibeszámolót olvasni!
Ismered a Tabata edzésmódszert? 2022.07.16
„Nincs időm edzeni!” „Nincs edzőtermi tagságom” „Nem tudok edzőgépekre beruházni” Néhány gyakran hangoztatott ok, amiért az emberek nem tudnak edzeni. Íme a megoldás: Tabata intervallum edzés!

Ajánló

Így gyalogolj, hogy fogyj! 2022.08.12
Gyaloglással fogyni? Igen lehetséges! Persze nem az andalgós, városnézős sétára gondolunk, hanem egy tudatos, intenzív testmozgásra, mely során legalább 40 percig, ...
CrossKids - crossfit 2022.08.11
A CrossFit változatos, magas intenzitású, funkcionális edzésforma, amely egyszerre fejleszti az erőt, az állóképességet és az ügyességet. A Magyarországon is egyre ...
Street workout világbajnoki elhivatottság 2022.08.09
2020-ban a koronavírus járvány ezt a sportágat is erősen sújtotta. Sorra kerültek lemondásra a versenyek, bezártak a termek és amikor már azt hittük a street workout ...
2022. évi Európai Egyetemi Játékok 2022.08.08
Idén júliusban a lengyelországi Lodz városában zajlott le a 2022. évi Európai Egyetemi Játékok, ahova az egész kontinensről érkeztek hallgatók. Rengeteg izgalmat és ...
Egy bogyó és kész vagy! 2022.08.06
El tudod azt képzelni, hogy csak lenyelsz egy icipici kapszulát – csak egy bogyó – és máris olyan eredményeket érhetsz el, mint amit csak kínkeserves edzések ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.