betöltés folyamatban...

Ashton Kutcher lefutja a New York maratont

2022.08.04.

A 2022-es New York-i maraton lesz az 51. kiírása a versenynek, amin a hollywoodi filmsztár és producer Ashton Kutcher is rajthoz áll. A new yorki seregszemle az egyik legnépszerűbb a World Marathon Majors sorozaton belül, ami nem is csoda, hiszen 2019-ben több mint 53 000-en teljesítették az ikonikus távot és hasonlóra készül most Ashton Kutcher sztárszínész is!

Elsőre 

A 44 éves Kutchernek ez lesz az első próbálkozása és erre is gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban szánta rá magát. Az alig több, mint 100 nap persze soknak hangozhat, de semmiképpen sem egy marathon esetében. A döntő többség éveket készül egy ilyen megmérettetésre, ami nem is csoda – gondoljunk csak bele, hogy a nagy átlagnak közel 4 és fél óra kell a táv abszolválásához.

Szerencsére manapság temérdek edzésterv elérhető akár ingyen is az interneten, rengeteg egyéni edző van a piacon, aki tudja vállalni a felkészítést és persze ott vannak a professzionálisan felépített, kifejezetten hobbifutókkal foglalkozó szervezetek is. Egy ehhez hasonló céget keresett fel Kutcher is, ami a Peloton névre hallgat. A sztár az ő edzésprogramjukat követi, edzője pedig Becs Gentry lesz.  

Ashton Kutcher edzései

Gentry 2:32-es egyéni csúccsal rendelkezik, továbbá kvalifikálta magát a britek olimpiai válogatójára is. A felkészülés során Gentry igyekszik minden tudását átadni és motiválni nem csak Ashtont, hanem a többi futót is, aki a Peloton alkalmazást használja. A program lejátszási listákat, edzési tippeket és edzéseket tartalmaz, mint például kültéri futóedzéseket, illetve erőnléti tréningeket. A Peloton azt tervezi, hogy további módokat is megoszt, amelyekkel Kutcher maratoni edzéseit lehet követni.

A futás kapcsán Ashton egy videóinterjúban azt mondta:

“Még soha nem futottam maratont. Rettegek”

Tekintettel a hírnevére, a verseny számos híres embert és személyiséget vonzott az évek során, köztük Katie Holmes-t, Ryan Reynoldsot, Will Ferrellt és Sean Love Combsot. Utóbbit egyébként Kutcher inspirálta a 2003-as verseny teljesítésére, ahol 4:14:54 alatt ért célba. Az egész akkor kezdődött, amikor Kutcher és Combs elmentek együtt egy spontán futásra, ahol körülbelül a táv felénél Combs elkezdett küszködni és kapkodni a levegőt. Ez az eset annyira letaglózta, hogy a fejébe vette a New York Marathon teljesítését. Combs végül abszolválta is a 42 kilométert, sőt több mint 2 millió dollárt gyűjtött össze a Children’s Hope Alapítvány, a Daddy’s House szociális programok és a New York-i állami iskolarendszer számára.

New York maraton
New York Maraton

Thorn

Kutcher reméli, hogy novemberben Combs nyomdokaiba léphet. Emellett szeretné felhívni az emberek figyelmét a Thorn nevű nonprofit szervezetre, amelyet 10 évvel ezelőtt alapított akkori feleségével, Demi Moore-ral. A szervezet létrehozását egy dokumentumfilm ihlette, ami a Kambodzsában zajló gyermekszexkereskedelemről szól. Arról is értesültek, hogy a probléma az Egyesült Államokban is jelen van és igyekeztek megoldást találni erre a jelenségre. A Thornon keresztül remélik, hogy a gyermekek kizsákmányolása ellen harcolhatnak azáltal, hogy felszámolják a gyermekek szexuális zaklatását az internetről.

További cikkek

Kelvin Kiptum tragédiája 2024.02.12
Meghalt Kelvin Kiptum – 24 éves korában tragikus autóbalesetben életét vesztette a kenyai Kelvin Kiptum hosszútáv futó, a maratoni futás világcsúcstartója. Kelvin Kiptum tragédiája megrendítette a futóvilágot!
A NEW BALANCE BEMUTATJA AZ ÚJ FUELCELL SC ELITE V4 VERSENYCIPŐJÉT 2024.01.30
A új szezonra a New Balance elkészítette a SuperComp vonal vezető versenycipőjének egy teljesen új változatát. A FuelCell SC Elite v4-et kifejezetten a versenynapokra tervezték, azokat a pillanatokat tartva szem előtt, amikor a másodpercek tényleg számítanak. A legújabb verzióban rejlő lehetőségek lehetővé teszik a bostoni székhelyű márka számára, hogy a félmaratoni és maratoni távokon is bekapcsolódjon a csúcseredményekért folyó versenybe. (X)
A maratonfutás története - nem is olyan ősi, mint gondolnád 2024.01.19
A maratonfutás történetéről, a legtöbben úgy tudják, hogy a versenyt egy ókori görög hírnök ihlette, aki 42 km-t futott, hogy kihirdesse a perzsák felett aratott győzelmet. Tévednek?

Ajánló

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, ...
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. ...
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, ...
Sportos vezetők portré - Door Tamás 2024.02.16
Részben játék, részben szociális együttlét és legnagyobb részben kihívás, versengés. A Sportos vezetők portré sorozatunkban Door Tamással beszélgettünk.
Különleges túra célpontok 2024.02.15
Föld alá, sőt, a Duna alá, tengerszemhez, „ördögi körbe” és az ország legjobban felszerelt csillagvizsgálójához is eljuthatunk: „túramenünkben” különleges ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.