NAPI 5 PERCES GYAKORLATOK, AMELYEK CSODÁT TESZNEK!

2021.03.22.

Bár a jó idő majd csak most jön meg és a koronavírus miatt korlátozottak a lehetőségek, lassan elhagyhatjuk a kabátokat, pulóvereket. Ha esetleg a télen rád rakódott pár felesleges kilóból még mindig van, de nincs túl sok szabadidőd vagy nem tudsz terembe menni, akkor most mutatunk néhány otthon is végezhető gyakorlatot!

Laposabb has

A sima felülés mellett számos gyakorlat jó a has feszesítésére – ezek közül most a hasprést ajánljuk. Feküdj hanyatt és a lábadat tedd fel az ágyra, székre. A karjaidat tedd a tarkódra, vagy fond össze magad előtt. Lassan hajlítsd a válladat a térded felé, hogy a lapockád néhány centire eltávolodjon a szőnyegtől. Ezt tartsd meg pár másodpercig, majd ereszkedj vissza, ismételd. Figyelj arra, hogy a hátad alsó része a talajon maradjon.

Feszesebb fenék és comb

A guggolás, a fenékemelés, hátrarúgás mind jó módszer a farizmok feszesítésére. Most a két részes guggolást mutatjuk be. Helyezkedj terpeszállásba, lábfejek picit szélesebben, mint a csípő és kifelé néznek. Ereszkedj guggolásba, combok párhuzamosak a talajjal. Maradj így pár másodpercig, majd ereszkedj lejjebb kb. 5 cm-et és maradj úgy pár másodpercig. Állj fel és ismételd.  

A combot is erősítheted guggolással, de remek a kitörés is. Álló helyzetben lépj egy nagyot előre, amíg a combod szinte párhuzamos a talajjal. Fontos, hogy a térded maradjon a bokád fölött és a hát maradjon egyenes. Engedd le a testsúlyodat, és tartsd magad pár másodpercig, majd lépj vissza. Váltott lábbal ismételgesd.

 5 perces gyakorlatok az izmosabb karokért és lábakért

A fekvőtámasz is remek módszer a karok erősítésére, de a hátsó fekvőtámasz még hatékonyabb a tricepsz formázásban. Ehhez helyezkedj ülő helyzetbe, húzd fel a térdeidet, majdnem telitalpra. Támaszd magad mögé a karjaidat, ujjak a boka felé néznek. 

A könnyített változatban engedd le a felsőtested lassan hátra, szinte a földig, majd vissza. Ügyelj rá, hogy a könyök ne menjen ki oldalra és a hátad egyenes maradjon! 

A nehezített verzióban emeld fel a csípőd, a könyököket pedig lassan hajlítsd és nyújtsd!

Itt további 5 db 5 perces gyakorlatot mutatunk be!

 

Ajánló

Öt hónap és kezdődik a paralimpia: így áll a magyar csapat 2021.04.09
150 nap és rajtolnak a XVI. Nyári Paralimpiai Játékok Tokióban. A koronavírus miatt egy évvel elhalasztott eseményre a magyar paralimpiai csapat tagjai már 19 kvótát ...
Garmin Enduro - Mindent is bír 2021.04.01
Egy okos kütyű esetén fontos a megbízhatóság és a tervezhető működés, általában gyenge pontjuk az üzemidő és mivel az “életünket” is rábízzuk, ha ... (X)
Europe's Best Promoter - Buranits Ildikó 2021.03.12
A legjobb európai promóternek választották Buranits Ildikót, aki hosszú évek óta meghatározó alakja a magyarországi és a nemzetközi fitness és body bulding életnek. ...
Hóra váltotta a homokot a Szombathelyi - Villám strandröplabda páros 2021.03.02
Szombathelyi Szandra és Villám Lilla strandröplabda páros február közepén kipróbálta magát havon is,  gyönyörű tavaszias időben kezdődött a 2021-es Snow ...
Még lehet regisztrálni a Magyar Parasport Napja programjaira! 2021.02.18
A Magyar Parasport Napján a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a ...