NAPI 5 PERCES GYAKORLATOK, AMELYEK CSODÁT TESZNEK!

2021.03.22.

Bár a jó idő majd csak most jön meg és a koronavírus miatt korlátozottak a lehetőségek, lassan elhagyhatjuk a kabátokat, pulóvereket. Ha esetleg a télen rád rakódott pár felesleges kilóból még mindig van, de nincs túl sok szabadidőd vagy nem tudsz terembe menni, akkor most mutatunk néhány otthon is végezhető gyakorlatot!

Laposabb has

A sima felülés mellett számos gyakorlat jó a has feszesítésére – ezek közül most a hasprést ajánljuk. Feküdj hanyatt és a lábadat tedd fel az ágyra, székre. A karjaidat tedd a tarkódra, vagy fond össze magad előtt. Lassan hajlítsd a válladat a térded felé, hogy a lapockád néhány centire eltávolodjon a szőnyegtől. Ezt tartsd meg pár másodpercig, majd ereszkedj vissza, ismételd. Figyelj arra, hogy a hátad alsó része a talajon maradjon.

Feszesebb fenék és comb

A guggolás, a fenékemelés, hátrarúgás mind jó módszer a farizmok feszesítésére. Most a két részes guggolást mutatjuk be. Helyezkedj terpeszállásba, lábfejek picit szélesebben, mint a csípő és kifelé néznek. Ereszkedj guggolásba, combok párhuzamosak a talajjal. Maradj így pár másodpercig, majd ereszkedj lejjebb kb. 5 cm-et és maradj úgy pár másodpercig. Állj fel és ismételd.

A combot is erősítheted guggolással, de remek a kitörés is. Álló helyzetben lépj egy nagyot előre, amíg a combod szinte párhuzamos a talajjal. Fontos, hogy a térded maradjon a bokád fölött és a hát maradjon egyenes. Engedd le a testsúlyodat, és tartsd magad pár másodpercig, majd lépj vissza. Váltott lábbal ismételgesd.

 5 perces gyakorlatok az izmosabb karokért és lábakért

A fekvőtámasz is remek módszer a karok erősítésére, de a hátsó fekvőtámasz még hatékonyabb a tricepsz formázásban. Ehhez helyezkedj ülő helyzetbe, húzd fel a térdeidet, majdnem telitalpra. Támaszd magad mögé a karjaidat, ujjak a boka felé néznek.

A könnyített változatban engedd le a felsőtested lassan hátra, szinte a földig, majd vissza. Ügyelj rá, hogy a könyök ne menjen ki oldalra és a hátad egyenes maradjon!

A nehezített verzióban emeld fel a csípőd, a könyököket pedig lassan hajlítsd és nyújtsd!

Itt további 5 db 5 perces gyakorlatot mutatunk be!

 

Ajánló

Esély Sportnap 2022. május 21. 2022.05.22
Budapest II. kerületében első alkalommal került sor 2022. május 21-én a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő Esély Sportnap sportrendezvényre. ...
Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.