Gurisatti Gréta és Toky

2021.05.13.
Gurisatti Gréta

Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó a tavalyi nagysikerű felhívása után idén is az állatok védelmére hívja fel a figyelmet a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán. Május 15-én este 19:00-kor egy Facebook ÉLŐ bejelentkezés formájában várja az érdeklődőket egy interaktív beszélgetésre Toky nevű nyuszijával együtt.

Állat- és növényszeretet napja

Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó nemcsak a medencében törekszik arra, hogy teljesítményével példát mutasson az emberek számára, hanem a sporton kívül is. Immáron második éve indítja útjára kezdeményezését a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán. A kezdeményezésben arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak ma, de egész évben figyeljünk oda az állatok védelmére és szeretetére. Arra buzdít, hogy minden csatlakozó osszon meg saját felületén egy-egy olyan képet, amelyen a kedvencükkel láthatóak. Mindenképp jelöljék a bejegyzéseket a #begr8 #véddazállatokat #szeresdazállatokat #állatésnövényszeretetnapja hastagekkel.

Gréta nagy állatbarát, van egy Toky névre hallgató nyuszija.

„Toky különleges szerepet tölt be az életemben, ugyanis őt az egyik nagy álmomról, a tokiói olimpiáról neveztem el. Az ötkarikás játékokon való szereplés azóta már nemcsak álom, mert év elején a csapattal sikerült kvalifikálnunk magunkat a tokiói olimpiára. A válogatottal már elkezdtük a felkészülést az idei év legnagyobb megmérettetésére, de természetesen eközben sem felejtkezhetünk el az olyan fontos ügyekről, mint az állatok védeleme.  Toky az évek alatt a mindennapjaim része lett: együtt reggelizünk, játsszunk és néha még a jógában is besegít” – mesélte Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó

A válogatott játékos maga is elkötelezett a felelősségteljes állattartás mellett, elmondta.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok szerető gazdik mellett élhessenek. Hiszen nemcsak ők, mi is sokat kaphatunk az Ő társaságuktól, és erre azt gondolom, az elmúlt egy évben a pandémia időszaka, a bezártság talán még jobban rávilágított. Ennek ellenére sajnos évről évre rengeteg kisállat kerül az utcára, vagy tartják őket embertelen körülmények között. Hazánkban például több százezer kutyus él rossz tartási körülmények között, és akkor még a többi kisállatról és háziállatról nem is beszéltünk. Ezért igen is fontosnak tartom, hogy évről évre legalább egy nap erejéig beszéljünk erről a témáról. Hívjuk fel az emberek figyelmét a felelős állattartásra!”

Nm titkolt célja példát is mutatni a fiatalok számára, hogy az állatok nem játékok, ők is érző lények, akikkel felelősségteljesen és tisztelettel kell bánni.

Idén május 15-én este 19:00-kor egy Facebook ÉLŐ bejelentkezés formájában várja a téma iránt érdeklődőket egy interaktív beszélgetésre.

Az Állat- és növényszeretet napját 1994 óta ünnepeljük hazánkban, amelynek célja, hogy az emberek – főleg a fiatalok – elkötelezetté váljanak a növények, az állatok megóvásában és védelmében.

Gurisatti Gréta közösségi média oldalai:

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta/

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__/?hl=hu

 

További cikkek

Apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben az olimpián 2020.12.08
1928. évi Olimpiai Játékok után újra apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben idén Tokióban. Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott ...
Mi újság Boronkay Péter? 2020.10.17
10 kérdés 10 válasz rovatunkban ezúttal a kiváló sokszoros világbajnok paratriatlonistát, Boronkay Péter kérdeztük edzésről, versenyzésről, tervekről!
Parti András visszahódította a bajnoki mezt 2020.08.18
Vasárnap rendezték a mountain bike olimpiai szakágának országos bajnokságát Zalaegerszeg mellett. A hétvégi verseny izgalmait nemcsak a sár és az eső hozta meg, hanem ...

Ajánló

MEDDIG BÍRJA A CIPŐNK? 2021.07.29
Optimális esetben olyan futócipőt vásároltunk, amely lábtípusunk, alkatunk és a felhasználás szempontjából is megfelelő. De meddig bírja majd a cipő?
Véget ért az idei Kékszalag 2021.07.24
Az idei Kékszalag versenyre 556 hajó nevezett és vágül 343 teljesítette a tókerülést, a győztes RSM lett, Vándor Róbert vezetésével
Elrajtolt a 53. Kékszalag 2021.07.22
A Magyar Vitorlás Szövetség tájékoztatása szerint több mint ötszáz egység nevezett az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra – Európa egyik legnagyobb tókerülő ...
A Magyar Paralimpiai Csapat bemutatta a tokiói gála és sportruházatát 2021.07.17
2021. augusztus 25-én, Tokióban megkezdődnek a XVI. Paralimpiai Játékok, a héten a Magyar Paralimpiai Csapat bemutatta a tokiói gála és sportruházatát – NUBU ...
TEKERÜNK, BÉBI? - BABAHORDÓS SPINNING 2021.07.08
Bike with Baby. A spinning eme sajátos formájának magyarországi meghonosítójával, Bálint Katicával beszélgettünk – és nem csupán a babával tekerésről.