Gurisatti Gréta és Toky

2021.05.13.
Gurisatti Gréta

Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó a tavalyi nagysikerű felhívása után idén is az állatok védelmére hívja fel a figyelmet a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán. Május 15-én este 19:00-kor egy Facebook ÉLŐ bejelentkezés formájában várja az érdeklődőket egy interaktív beszélgetésre Toky nevű nyuszijával együtt.

Állat- és növényszeretet napja

Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó nemcsak a medencében törekszik arra, hogy teljesítményével példát mutasson az emberek számára, hanem a sporton kívül is. Immáron második éve indítja útjára kezdeményezését a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán. A kezdeményezésben arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak ma, de egész évben figyeljünk oda az állatok védelmére és szeretetére. Arra buzdít, hogy minden csatlakozó osszon meg saját felületén egy-egy olyan képet, amelyen a kedvencükkel láthatóak. Mindenképp jelöljék a bejegyzéseket a #begr8 #véddazállatokat #szeresdazállatokat #állatésnövényszeretetnapja hastagekkel.

Gréta nagy állatbarát, van egy Toky névre hallgató nyuszija.

„Toky különleges szerepet tölt be az életemben, ugyanis őt az egyik nagy álmomról, a tokiói olimpiáról neveztem el. Az ötkarikás játékokon való szereplés azóta már nemcsak álom, mert év elején a csapattal sikerült kvalifikálnunk magunkat a tokiói olimpiára. A válogatottal már elkezdtük a felkészülést az idei év legnagyobb megmérettetésére, de természetesen eközben sem felejtkezhetünk el az olyan fontos ügyekről, mint az állatok védeleme.  Toky az évek alatt a mindennapjaim része lett: együtt reggelizünk, játsszunk és néha még a jógában is besegít” – mesélte Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó

A válogatott játékos maga is elkötelezett a felelősségteljes állattartás mellett, elmondta.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok szerető gazdik mellett élhessenek. Hiszen nemcsak ők, mi is sokat kaphatunk az Ő társaságuktól, és erre azt gondolom, az elmúlt egy évben a pandémia időszaka, a bezártság talán még jobban rávilágított. Ennek ellenére sajnos évről évre rengeteg kisállat kerül az utcára, vagy tartják őket embertelen körülmények között. Hazánkban például több százezer kutyus él rossz tartási körülmények között, és akkor még a többi kisállatról és háziállatról nem is beszéltünk. Ezért igen is fontosnak tartom, hogy évről évre legalább egy nap erejéig beszéljünk erről a témáról. Hívjuk fel az emberek figyelmét a felelős állattartásra!”

Nm titkolt célja példát is mutatni a fiatalok számára, hogy az állatok nem játékok, ők is érző lények, akikkel felelősségteljesen és tisztelettel kell bánni.

Idén május 15-én este 19:00-kor egy Facebook ÉLŐ bejelentkezés formájában várja a téma iránt érdeklődőket egy interaktív beszélgetésre.

Az Állat- és növényszeretet napját 1994 óta ünnepeljük hazánkban, amelynek célja, hogy az emberek – főleg a fiatalok – elkötelezetté váljanak a növények, az állatok megóvásában és védelmében.

Gurisatti Gréta közösségi média oldalai:

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta/

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__/?hl=hu

 

További cikkek

10 kérdés - 10 válasz: Drávucz Rita 2022.03.15
10 kérdés 10 válasz rovatunkban a világ- és Európa-bajnok vizilabdázó Drávucz Rita válaszolt a kérdéseinkre a sportról, a mindennapokról, munkáról és a tervekről!
Itt vannak az év sportolói 2022.01.07
Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála alkalmával díjazták az év legkiemelkedőbb sportolóit,  a koronavírus miatt egy év szünet után ismét élő gálával, nézők előtt rendezték meg a Nemzeti Színházban a díjátadót.
M4 Sport - Az Év Sportolója Gála 2021.12.28
Az Év Sportolója díjak idei nyerteseit 2022. január 6-án a Nemzeti Színházban tartandó M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán tudjuk majd meg, a kategóriák top3-as listáit azonban a sajtótájékoztatón kihirdette a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.