betöltés folyamatban...

Akadálymentes edzőhelyek

2022.04.08.

A MOZGÁS MINDENKIÉ!

A testedzés öröme nem csak az egészségesek kiváltsága, manapság már az edzőhelyek is fontosnak tartják, hogy a fogyatékkal élők is biztonságosan használhassák. Sőt kifejezetten számukra létesített akadálymentes edzőhelyek is vannak.

Suhanj Fitness

Az újlipótvárosi Tátra utcában nyílt meg az ország első integratív edzőterme, amelyet bár kifejezetten a mozgáskorlátozottak és látássérültek sport iránti igényének kiszolgálására alakítottak ki, célja mégis az épek és sérültek együtt edzésének megteremtése. A Suhanj Alapítvány által létrehozott és működtetett, korszerű és jól felszerelt helyen mindenki egyenlő, és mindenki személyre szabva építheti fel edzőprogramját, profik segítségével. 

Cím: 1136 Budapest, Tátra utca 6.

Info: suhanjfitness.hu

Down Alapítvány Rehabilitációs és Sportcentrum

akadálymentes edzőhelyek

A Kőbánya kertvárosi részén, az Óhegy park közelében működő komplexumban 270 négyzetméteren kínálnak rehabilitációs és sportszolgáltatásokat akadálymentesített, mindenki által megközelíthető környezetben. Jóga, gyógytorna, masszázs, konditerem és igény esetén jól képzett, a speciális igényekre is felkészült személyi edzők várják az egyéni vagy csoportos edzésekre érkező ép és fogyatékkal élő embereket. A sportcentrum az alapítvány tagjai és munkatársai számára ingyenes.

Cím: 1103 Budapest, Márga utca 28.

Info: downalapitvany.hu

Mozgássérültek Állami Intézete Sportegyesület

Ha valahol tudják, milyen fontos a sport, a mozgás a mozgásukban korlátozottak részére is, akkor az a MÁI SE. A közhasznú egyesület az asztalitenisz-sikerek után a boccia sportágat (a franciáknál igen kedvelt petanque golyójáték gyökereiből sarjadó sport) is felkarolta az utóbbi időben, de természetesen nem csupán versenyzőknek van lehetőségük a mozgásra, bárki által látogatható edzéseket is tartanak a Marczibányi téren, a Merek régi tornatermében. 

Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 3.

Info: mai-se.hu

Szabadtéri integrált tornapark

adálymentes edzőhelyek

Csepelen nyílt az országos viszonylatban is egyedülálló tornapark és játszótér, amelyet kifejezetten a mozgássérült gyermekek és felnőttek társadalmi integrációját szem előtt tartva terveztek és építettek meg. A játszótér mellett üzembe helyezett, több részből álló fitneszeszköz épek számára is használható, így a mozgásukban korlátozottakkal történő közös edzés élménye is adva van. 

Cím: 1214 Budapest, Simon Bolivar sétány 4–8.

 

Szöveg: Papp Sándor

Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról

Cliff Booth fotója a Pexels oldaláról

ShotPot fotója a Pexels oldaláról

További cikkek

Ezek a programok várnak a szabadban tavasszal! 2023.04.24
A MASPORT ismét mozgásba hozza az egész országot! Töltődjünk fel sporttal, legyen ez egy aktív tavasz! – üzeni a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). A következő hetekben számos olyan programmal készül a szervezet, ami mozgásra buzdít, egészséges életmódra ösztönöz, közösséget épít és motivációt ad arra, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok részét képezze. Az áprilistól június végéig tartó időszak fókuszában a nordic walking programok, a Kihívás Napja és a Szépkorúak Sportfesztiválja események lesznek.
Hidegben vagy melegben jobb edzeni? 2023.01.26
A nagyon hideg vagy rendkívül meleg hőmérsékleten végzett edzés biztonsági kockázatot jelent a sportolók számára. Míg az edzési hőmérséklet preferenciája személyenként változhat, a legtöbb sportoló akkor teljesít és érzi magát a legjobban, ha mérsékelt, 21 °C körüli levegőhőmérsékleten mozog.
Hangolódj a budapesti atlétikai VB eseményeire 2023.01.16
Már csak pár hónap választ el minket attól, hogy az atlétika legnagyobb sztárjai világbajnoki címekért küzdhessenek a budapesti atlétikai VB versenyein. A hazai érdeklődőknek elindult a szurkolói klub, amely mozgással megszerezhető kedvezményeket kínál.

Ajánló

BuBa Epic kerékpáros teljesítménytúra 2023.06.09
Az idén másodszorra kerül megrendezésre a BuBa Epic nevű kerékpáros teljesítménytúra 2023. június 30-július 1 között. Tedd próbára magad és csatlakozz a ...
Természetes hűsítőink - 4 kevésbé ismert, gyönyörű tó hazánkban 2023.06.07
Nyár. Meleg. Sőt hőség. Van, aki imádja, van, aki legszívesebben menekülne előle. A vízpartok természetes célpontokat kínálnak, ám nem mindenki rajong – például ...
Futás kezdőknek - Hogyan kezdj bele?  2023.06.06
A futás kezdőknek is az egyik leghatásosabb és legteljesebb élményt nyújtó sport. Nagyszerű módja annak, hogy fitt, egészséges és ami a legfontosabb, boldog és ...
Magas Tátra – ahol mindenki jól érzi magát 2023.06.05
Bár a Magas Tátra több pontján még havazik, lassan beköszönt az igazi túraszezon. Ahogy kúszunk a tavasz dereka felé, a síelőket felváltják a kirándulni vágyók. ...
Pilinszkázás, vitorlázás, hajózás, Kékszalag 2023.06.03
Vitorlázni nagyon sokféleképpen lehet. Lehet fejben, online, partról vágyakozva, vagy sehogy, a hajót a kikötőben lakásként vagy státusz szimbólumként tartva. A ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.