Akadálymentes edzőhelyek

2022.04.08.

A MOZGÁS MINDENKIÉ!

A testedzés öröme nem csak az egészségesek kiváltsága, manapság már az edzőhelyek is fontosnak tartják, hogy a fogyatékkal élők is biztonságosan használhassák. Sőt kifejezetten számukra létesített akadálymentes edzőhelyek is vannak.

Suhanj Fitness

Az újlipótvárosi Tátra utcában nyílt meg az ország első integratív edzőterme, amelyet bár kifejezetten a mozgáskorlátozottak és látássérültek sport iránti igényének kiszolgálására alakítottak ki, célja mégis az épek és sérültek együtt edzésének megteremtése. A Suhanj Alapítvány által létrehozott és működtetett, korszerű és jól felszerelt helyen mindenki egyenlő, és mindenki személyre szabva építheti fel edzőprogramját, profik segítségével. 

Cím: 1136 Budapest, Tátra utca 6.

Info: suhanjfitness.hu

Down Alapítvány Rehabilitációs és Sportcentrum

akadálymentes edzőhelyek

A Kőbánya kertvárosi részén, az Óhegy park közelében működő komplexumban 270 négyzetméteren kínálnak rehabilitációs és sportszolgáltatásokat akadálymentesített, mindenki által megközelíthető környezetben. Jóga, gyógytorna, masszázs, konditerem és igény esetén jól képzett, a speciális igényekre is felkészült személyi edzők várják az egyéni vagy csoportos edzésekre érkező ép és fogyatékkal élő embereket. A sportcentrum az alapítvány tagjai és munkatársai számára ingyenes.

Cím: 1103 Budapest, Márga utca 28.

Info: downalapitvany.hu

Mozgássérültek Állami Intézete Sportegyesület

Ha valahol tudják, milyen fontos a sport, a mozgás a mozgásukban korlátozottak részére is, akkor az a MÁI SE. A közhasznú egyesület az asztalitenisz-sikerek után a boccia sportágat (a franciáknál igen kedvelt petanque golyójáték gyökereiből sarjadó sport) is felkarolta az utóbbi időben, de természetesen nem csupán versenyzőknek van lehetőségük a mozgásra, bárki által látogatható edzéseket is tartanak a Marczibányi téren, a Merek régi tornatermében. 

Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 3.

Info: mai-se.hu

Szabadtéri integrált tornapark

adálymentes edzőhelyek

Csepelen nyílt az országos viszonylatban is egyedülálló tornapark és játszótér, amelyet kifejezetten a mozgássérült gyermekek és felnőttek társadalmi integrációját szem előtt tartva terveztek és építettek meg. A játszótér mellett üzembe helyezett, több részből álló fitneszeszköz épek számára is használható, így a mozgásukban korlátozottakkal történő közös edzés élménye is adva van. 

Cím: 1214 Budapest, Simon Bolivar sétány 4–8.

 

Szöveg: Papp Sándor

Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról

Cliff Booth fotója a Pexels oldaláról

ShotPot fotója a Pexels oldaláról

További cikkek

Sport munka mellett? 2022.05.04
A fizikai aktivitás, a munka és a társasági élet egyensúlyának megteremtése nem könnyű feladat. A helyzeten nem könnyít, hogy a rendelkezésünkre álló idő és mozgástér is többnyire korlátozott, illetve, hogy ennek a három „feladatnak” az összehangolása, már gondolati síkon is stresszforrást jelent.
ÉPÍTS KLASSZIKUS FIZIKUMOT! - HŐS A HŐSKORBÓL: STEVE REEVES 2020.10.27
Évek óta úgy edzel és közel annyi táplálékkiegészítőt fogyasztasz, mint a legjobb testépítők, mégsem fejlődsz? A hiba nem benned van! A jelenkor példaképeinek jelentős része szteroidok segítségével nőtt hatalmasra. Ha naturál vagy, és így szeretnél eredményt elérni, talán új példaképet kellene választanod! Hogy edzettek a doppingkorszak előtti erősportolók? Építs klasszikus fizikumot úgy, ahogy Steve Reeves és az 1940-es, 50-es évek testépítői tették!

Ajánló

Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...
6 tipp, ha allergiával sportolnál 2022.05.13
A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről évre nő. A tavasz, és ezzel együtt a pollenszezon kezdete, az allergiával, asztmával küzdők ...
Így válassz jógaszőnyeget! 2022.05.12
Tradícióból óriási üzlet lett mostanra a jóga, a bizniszbe beletartozik a jógamatracok gyártása és forgalmazása is. Ahogy egyre terjed a jógaéletmód, úgy dagad a ...
Unlocking GEN Z 2022.05.11
Május 19-én kerül megrendezésre a Bozsik Arénában az Unlocking GEN Z  című eseményünk, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! (x) (X)

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.