„Az én munkám akkor ér véget, amikor az autók biztonságos döntéseket hoznak, még a váratlan helyzetekben is”

2021.11.01.
csanad_continental_1920x1080_2

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. (X)

A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 58 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég -mely idén ünnepli 150 éves évfordulóját- 193.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

A mesterséges intelligencia elképesztő módon átalakítja az életünket minden területen. Már ma is érezzük, hogy milyen fantasztikus eredményeket érhetünk el vele. Ha eljutunk oda, hogy az autóvezetés egyre több részét rá tudjuk bízni egy számítógépre, akkor sokkal biztonságosabbá válik a közlekedés. A Continentalnál 2018-ban kezdtem el dolgozni, és a távlati cél természetesen nem kevesebb, mint a teljes önvezetés, és a teljesen balesetmentes közlekedés megvalósítása.

Mit csinál pontosan a munkája során?

A Continental budapesti ADAS központjában mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozunk, ami azt jelenti, hogy hatalmas mennyiségű adat felhasználásával és tanuló algoritmusokkal készítünk olyan modelleket, amik aztán a való életben is képesek megbirkózni azokkal a feladatokkal, amikre betanítottuk őket, pl. a sávok azonosítása az úttesten, vagy akár az útjelzőtáblák és jelzőlámpák detektálása. A projektek aktuális állapotától függően nagyon változatosak a csapaton belüli feladatok: szükség van új modellek tanítására; már betanított modellek tesztelésére és kiértékelésére; illetve a modell képességeinek bővítésére új funkcionalitások implementálásán keresztül.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapja?

Kötetlen munkaidőben dolgozunk, én személy szerint reggel 8 és 9 óra között kezdem el a munkát. Átnézem, hogy mik a prioritások a projekt szempontjából: hol tartunk jelenleg? Kitűzöm a napi személyes célokat, megnézem a todo listámat, és eldöntöm, hogy mik azok a feladatok, amiket mindenképp meg kell oldani aznap, majd hozzálátok a munkához.

Mi jelenti a legnagyobb motivációt a munkája során?

Úgy gondolom, hogy a munkám során személyesen is tudok fejlődni, a hard-skillek és soft-skillek szempontjából egyaránt. Fantasztikus érzés, hogy a legkiválóbb kollégák vesznek körül, akik maximálisan segítőkészek. Közös célunk a balesetmentes közlekedés, az úgynevezett „Vision Zero” elérése, ami nap mint nap inspiráló számunkra. A technológia pedig egyértelműen kulcsszereplő ebben, és véleményem szerint a Continentalnál minden adott, ami az élvonalbeli mesterséges intelligencia fejlesztéshez szükséges.

Ajánlaná ismerőseinek a Continentalt, mint munkahelyet?

Én anno azért választottam a Continentalt, mert mesterséges intelligenciával szerettem volna foglalkozni, azonban visszagondolva, egyáltalán nem tudtam mindent a cégről. Mindenképpen ajánlanám másoknak, ugyanis konkrétan felülmúlta elvárásaimat. Például néhány apróság: gyümölcsnapok, medicover, rugalmas munkaidő, kiváló munkakörnyezet, állítható asztalok, nyelvtanfolyamok, számítási kapacitás. Ezek mind olyan dolgok, amelyek közrejátszanak abban, hogy nap mint nap jól érezhessük magunkat a munkahelyünkön.

Ez is érdekelni fog >>> Horváth Ádám funkciófejlesztésért felelős projektvezetőként dolgozik a veszprémi Continentalnál.

További információ: www.continental-jobs.com

További cikkek

Luxus vagy megfizethető hobbi a lovaglás? 2. rész 2022.03.19
Vajon luxus hobbi a lovaglás, a lótartás? Mekkora egyszeri kiadással jár, ha valaki most szeretné elkezdeni, illetve milyen rendszeres költségre számíthat a későbbiekben?
„Az én munkám akkor ér véget, amikor az elégedett ügyfeleink újra Continental abroncsot választanak” 2021.11.22
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.
„Amit leginkább szeretek a munkámban, az az, hogy nincs átlagos nap” 2021.11.15
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.

Ajánló

miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...
10 kérdés - 10 válasz >>> Lőrincz Tamás 2022.06.19
Idén Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó lett a Múzeumok Éjszakája szóvivője
SZINTMÉRÉS - MENNYIRE VAGY ERŐS? 2022.06.18
Erős vagy? Mégis mennyire? Néhány év edzésmúlttal a háta mögött ez a kérdés foglalkoztatja a legtöbb hobbi testépítőt. Most megtudhatod, mennyivel kellene fekve ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.