„Amit leginkább szeretek a munkámban, az az, hogy nincs átlagos nap”

2021.11.15.
edit_continental_1920x1080_2

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.

A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 58 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég – mely idén ünnepli 150 éves évfordulóját – 193.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Dr. Farkas-Solymár Edit, vezető technológusként dolgozik a Continental szegedi gyárában.

Amit leginkább szeretek a munkámban, az az, hogy nincs átlagos nap. Akkor jó, ha csendesen telik a munkanap, mert az azt jelenti, hogy jól végeztük a munkánkat.

De mégis, hogyan néznek ki ezek az átlagosnak nem nevezhető munkanapok?

Az első feladat az előző napi gyártás ellenőrzése, minőségi ellenőrzés a laborral és fejlesztéssel, ezek során személyes visszajelzéseket is kaphatunk, ha valami nem működik jól. Segítünk a napi program megtervezésében, majd a program alapján a technológiák, bemérési utasítások ellenőrzése, kiadása és adott esetben kísérleti keverések személyes ellenőrzése következik.

Hogyan foglalná össze egy mondatban, hogy pontosan mit csinál a munkája során?

Problémamentes, lean gyártási folyamatok, technológiák kialakítása és nyomon követése.

Van bármi, ami a családja és a barátai szerint esetleg a gyengesége, ugyanakkor a mindennapi munkája során előnyére válik?

Szerintük nem tudok pihenni, folyamatosan valamilyen feladaton jár az agyam. Ez a kitartás, a lendület, az állandó pörgés fárasztó is lehet számukra, de úgy gondolom, hogy itt a napi szintű problémák megoldásában vagy a hosszú távú folyamatok optimalizálásában kifejezetten jól jön.

Mit tart a munkája legnagyobb előnyének?

Folyamatos fejlődést szakmailag és emberileg is. A saját kollégákkal vagy a társosztályokkal való együttműködés során sokat lehet tanulni minden téren.

Visszagondolva már akkor tudott mindent a Continentalról, amikor lekezdett itt dolgozni?

Közel sem. Az én generációm még nem volt fiatalon annyira tudatos, mint a mostani fiatalok, és az információs csatornák sem álltak így rendelkezésre. Jó lehetőségnek, stabil munkahelynek tűnt, ahol támogatják a dolgozókat, és szerencsére az idő pontosan ezeket a várakozásaimat igazolta.

Ez is érdekelni fog >>>

Horváth Ádám funkciófejlesztésért felelős projektvezetőként dolgozik a veszprémi Continentalnál.

Egervári Csanád Continental budapesti ADAS központjában mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozik

Gál István folyamatmérnökként dolgozik a budapesti Continentalnál.

További információ: www.continental-jobs.com

További cikkek

Luxus vagy megfizethető hobbi a lovaglás? 2. rész 2022.03.19
Vajon luxus hobbi a lovaglás, a lótartás? Mekkora egyszeri kiadással jár, ha valaki most szeretné elkezdeni, illetve milyen rendszeres költségre számíthat a későbbiekben?
„Az én munkám akkor ér véget, amikor az elégedett ügyfeleink újra Continental abroncsot választanak” 2021.11.22
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.
„Az én munkám akkor ér véget, amikor a jövőnk élhetőbb és tisztább, mint a jelenünk!” 2021.11.08
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. (X)

Ajánló

miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...
10 kérdés - 10 válasz >>> Lőrincz Tamás 2022.06.19
Idén Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó lett a Múzeumok Éjszakája szóvivője
SZINTMÉRÉS - MENNYIRE VAGY ERŐS? 2022.06.18
Erős vagy? Mégis mennyire? Néhány év edzésmúlttal a háta mögött ez a kérdés foglalkoztatja a legtöbb hobbi testépítőt. Most megtudhatod, mennyivel kellene fekve ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.