„Az én munkám akkor ér véget, amikor a jövőnk élhetőbb és tisztább, mint a jelenünk!”

2021.11.08.
istvan_continental_1920x1080_2

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. (X)

A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 58 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég -mely idén ünnepli 150 éves évfordulóját- 193.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Gál István folyamatmérnökként dolgozik a budapesti Continentalnál.

Amikor napi 24 órából 24 órában folyamatos a gyártás, nagyon a fontos a gyártósorok és a folyamatok stabilitása fenntarthatósága. Egy ilyen gyártás támogatása és fejlesztése rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli.

Mit csinál pontosan a munkája során?

Folyamatmérnökként dolgozom a budapesti Continentalnál a 48V BSG Mild Hybrid generátor projekten. Az én munkám a gyártósorok felkészítése és fejlesztése a folyamatos gyártásra.

A 48V BSG generátor projekt nürnbergi és a budapesti csapat együttműködésével valósult meg. Ezt a generátort a Mild hibrid hajtásrendszerekben alkalmazzák. A vízió a projekt mögött az autó károsanyag kibocsjtását csökkenteni az élhetőbb tisztább jövő érdekében.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapja?

A napom a gyártógépek ellenőrzésével kezdődik. A társosztályokkal közösen kiértékeljük a gyártósoraink teljesítményét. A legfőbb szempontok a minőség és a folyamatos gyártás fenntartása, fejlesztése. Ezt követően sorbejárást tartunk a technikusokkal és a sorvezetőkkel. A közvetlen visszajelzések rendkívül fontosak a számomra, ezért mindig megbeszéljük az esetleges nehézségeket és folyamatban lévő fejlesztések tapasztalatait. A nap további részében figyeljük a folyamatokat és keressük a további fejlesztési lehetőségeket.

Mi jelenti a legnagyobb motivációt a munkája során?

Nagyon izgalmas belegondolni, hogy az utcákon már a mi általunk gyártott indító generátorok csökkentik az autók károsanyag kibocsájtását. Nem csak Európában, hanem az USA-ban és Ázsiában egyaránt. Azon felül, hogy egy jó előrelépési lehetőség volt, én nagyon élveztem, hogy a projekt során rengeteg új technológiát ismerhettem meg. Sokat tanulhattunk egymástól mind a közvetlen, mind a külföldi kollégáktól. Egy nagyon összetartó csapat alakult ki, akikhez bármikor fordulhatok, ha nehézségekbe ütközök.

Ajánlaná ismerőseinek a Continentalt, mint munkahelyet?

Számomra a Continental folyamatos lehetőséget nyújt a fejlődésre emberileg és szakmailag egyaránt. Az ipar 4.0 leginnovatívabb technológiáit használva minden nap rejt valami kihívást magában, valami esetet, amit meg kell oldani és ha ez sikerül, akkor biztosított a sikerélmény, ami egy fontos tényező a szürke hétköznapokban. A Continental számomra egy nagyon jó közösséget jelent, így jó szívvel ajánlanám az ismerőseimnek!

Ez is érdekelni fog

Horváth Ádám funkciófejlesztésért felelős projektvezetőként dolgozik a veszprémi Continentalnál.

Egervári Csanád Continental budapesti ADAS központjában mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozik

További információ: www.continental-jobs.com

További cikkek

Luxus vagy megfizethető hobbi a lovaglás? 2. rész 2022.03.19
Vajon luxus hobbi a lovaglás, a lótartás? Mekkora egyszeri kiadással jár, ha valaki most szeretné elkezdeni, illetve milyen rendszeres költségre számíthat a későbbiekben?
„Az én munkám akkor ér véget, amikor az elégedett ügyfeleink újra Continental abroncsot választanak” 2021.11.22
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.
„Amit leginkább szeretek a munkámban, az az, hogy nincs átlagos nap” 2021.11.15
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.

Ajánló

A Balaton legújabb kikötője - Kékszalag PORT 2022.07.02
2022. július 1-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. A Marina a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu ...
Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából ...
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – ...
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.