A MÉLYBE TEKINTENI

2020.10.18.
Dachstein

A Stájerországban, a Ramsau-fennsík felett található Dachstein Skywalk kilátóról a bátor vállalkozók 250 méteres mélységbe tekinthetnek alá.

A Dachstein-en bárki ki tudja próbálni, hogy milyen érzés egy meredek sziklafalról a mélybe nézni. Az üvegezett padlóval ellátott platform az egész Alpok leglátványosabb kilátói közé tartozik. A Dachstein Skywalk kilátó a hegyállomás mellett, 2700 méteres magasságban fekszik. A 250 méteres mélységbe letekinteni ugyanúgy megéri, mint vízszintesen körbenézni: a szemlélődő számtalan hó- és jégborította hegycsúcsban gyönyörködhet.

Aki még több izgalomra vágyik, annak érdemes átkelnie a Dachstein-függőhídon, amely egy 400 méter mély szakadék fölött ível ál. A függőhídon átkelve juthatnak el a kirándulók a Semmibe vezető lépcsőhöz, amelynek 4 keskeny lépcsőfokán át érhető el a messze a sziklafalon túlra kinyúló üvegplatform. Innen is lélegzetelállító kilátás nyílik a hegyekre és völgyekre egyaránt.

Még több cikk ausztriai túrázásról itt!

Schladming-Dachstein Tourismusmarketing
E-mail: info@schladming-dachstein.at
Web: www.schladming-dachstein.at és www.derdachstein.at/de/dachstein-gletscherwelt/gletscher-erlebnis/sky-walk
Telefon: +43 3687 23310

További cikkek

SÍFUTÁS - MÁSHOL TÖBB… 2022.01.12
A kevés fektetett nyom és az ad hoc hóviszonyok miatt Magyarországon egyelőre nem tömegsport a sífutás, ezért többnyire a környező országokba járunk e sport kedvéért. De merre induljunk kezdőként, és milyen rejtett kincsek várnak ránk haladóként? Összeírtuk kedvenc pályáinkat.
Ideiglenes zárlat Ausztriában 2021.11.21
A legtöbb európai országhoz hasonlóan Ausztriában is emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, ezért 2021. november 22-én országos zárlat lép életbe.
Indulhat a síszezon Ausztria tartományaiban! 2021.10.22
Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal 17 városban egyszerre jelentette be Ausztria téli szezon újdonságait, az osztrák tartományi idegenforgalmi szakemberek élő bejelentkezésekkel mutatták be az idei fejlesztéseket.

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.