betöltés folyamatban...

Giro d’Italia Nagy Rajt 1. szakasz magyar szempontból

2022.05.07.
GIRO D’ITALIA NAGY RAJT 1. SZAKASZ

Valter Attila a 29. lett a Giro d’Italia Nagy Rajt 1. szakaszán, ezzel legjobb magyar lett a mezőnyben.

A holland Mathieu van der Poel nyerte a a Giro d’Italia Nagy Rajt pénteki 1. versenynapon, idén a Giró első három szakaszát Magyarország rendezi. A pénteki 195 kilométeres, 900 méter szintkülönbséget tartalmazó szakaszon Székesfehérváron és Esztergomban volt részhajrá, a legjobb magyar Valter Attila, a 29. helyen ért célba, Fetter Erik 112., Peák Barnabás a 167. lett.

Valter Attila

“Verseny közben mondtam is Fetter Eriknek, ha annyi ötszázast kapnék, ahányan a nevemet kiabálták az út mentén, akkor megvehetném a Vajdahunyadvárát. A mezőnyben is sokan kérdezték, hogy számítottam-e ilyen őrületes hangulatra, de ez minden képzeletemet felülmúlta” 

A szakasz a szökéstől eltekintve nyugalomban folyt le, igaz Esztergomtól felpörögtek a versenyzők, így addig Attila is tudta élvezni a hazai Giró fantasztikus hangulatát, onnantól viszont a befutóre koncentrált

“Kicsit vegyes érzéseim vannak, mert talán a legjobb tíz reális lehetett volna. Azt gondoltam, jó pozícióban vagyok, mert együtt jöttem Alejandro Valverdével, ami mindig nyugtatólag hat, de ezúttal ez mégsem volt kifizetődő. Lehettem volna előrébb is” – értékelte a helyezését a az 1. szakaszt követően.

Itt szeretnénk hozzátenni még sosem kezdett ilyen jól háromhetesen, az idei Giro d’Italia a Valternek már már a harmadik, így mindenképp ígéretes kezdés, mert még 19 szakasz vár a mezőnyre!

A 2020-ban a 27., tavaly 14. helyeen végzett az összetettben, 2021-as Girón három napon át viselte az összetett első helyezettjeként rózsaszín trikót.

Ezt is olvasd el!
Három magyarral rajtol ma a Giro d’Italia! 2022.05.06
Idén Magyarországról, Budapestről rajtol az Olasz Kerékpáros Körverseny, a Giro d’Italia. Az úgynevezett Grande Partenza-n – a sportág történetében először – három magyar versenyző is rajthoz állhat: Fetter Erik, Peák Barnabás és a tavalyi Girón a rózsaszín trikót is viselő Valter Attila.

Fetter Erik

Az EOLO-Kometa versenyzője a szakasz végén bukásba került, így 2:22 perc hátránnyal a 112. helyen gurult át a célkapun. Szerencésre csak apróbb vágások lettek az ujjain így mondhatjuk megúszta a balesetet.

“Elég sokszor történt már velem ilyen, hogy valami rosszul kezdődik. Általában ezekből a helyzetekből szeretek fordítani, és legtöbbször a szerencse is mellém áll, remélem, hogy holnap is minden össze fog állni”

Fetter Erik gondolta, hogy a Hősök terén és az Andrássy úton sokan lesznek, arra nem számított, hogy az útvonal mentén végig ennyien szurkolnak majd a mezőnynek.

“Nem számítottam erre, azt hittem, hogy mivel munkanap van, ezért kevesebben lesznek. Ezt a hatalmas élményt még fel kell dolgoznom”

Ezt is olvasd el!
Giro d'Italia Nagy Rajt 3. szakasz > május 8. 2022.05.07
Giro d’Italia Nagy Rajt 3. szakasz – 2022. május 6-án startolt Budapestről a 105. Giro három magyarországi szakasszal. Íme az 3. szakasz >>> Budapest

Fotó: GiroHungary2022

További cikkek

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja a neki leginkább megfelelő túraútvonalat. Ha szeretnéd felfedezni Olaszország gyönyörű tájait, itt van néhány túra javaslat, megmutatva merre indulj, milyen nehézségekre számíts, és hogyan szervezd meg az utazást.
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. Otthon vagy teremben, egyedül vagy társaságban, mindenképpen élvezetes és nem utolsósorban egészséges edzésmódról van szó.
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, koszorúzással emlékezik meg a Magyar Paralimpiai Bizottság az elhunyt bajnokainkról az Olimpia Parkban, illetve nemzetközi konferenciát szervezk Együtt erősebben, mint valaha! címmel. 

Ajánló

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, ...
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. ...
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, ...
Sportos vezetők portré - Door Tamás 2024.02.16
Részben játék, részben szociális együttlét és legnagyobb részben kihívás, versengés. A Sportos vezetők portré sorozatunkban Door Tamással beszélgettünk.
Különleges túra célpontok 2024.02.15
Föld alá, sőt, a Duna alá, tengerszemhez, „ördögi körbe” és az ország legjobban felszerelt csillagvizsgálójához is eljuthatunk: „túramenünkben” különleges ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.

Giro d'Italia Nagy Rajt - Giro falu

2022.05.24
#girohungary2022
Giro d’Italia Nagy Rajt – 2022. május 6-án startolt Budapestről a 105. Giro d’Italia három magyarországi szakasszal.