Giro d’Italia Nagy Rajt 1. szakasz magyar szempontból

2022.05.07.
GIRO D’ITALIA NAGY RAJT 1. SZAKASZ

Valter Attila a 29. lett a Giro d’Italia Nagy Rajt 1. szakaszán, ezzel legjobb magyar lett a mezőnyben.

A holland Mathieu van der Poel nyerte a a Giro d’Italia Nagy Rajt pénteki 1. versenynapon, idén a Giró első három szakaszát Magyarország rendezi. A pénteki 195 kilométeres, 900 méter szintkülönbséget tartalmazó szakaszon Székesfehérváron és Esztergomban volt részhajrá, a legjobb magyar Valter Attila, a 29. helyen ért célba, Fetter Erik 112., Peák Barnabás a 167. lett.

Valter Attila

“Verseny közben mondtam is Fetter Eriknek, ha annyi ötszázast kapnék, ahányan a nevemet kiabálták az út mentén, akkor megvehetném a Vajdahunyadvárát. A mezőnyben is sokan kérdezték, hogy számítottam-e ilyen őrületes hangulatra, de ez minden képzeletemet felülmúlta” 

A szakasz a szökéstől eltekintve nyugalomban folyt le, igaz Esztergomtól felpörögtek a versenyzők, így addig Attila is tudta élvezni a hazai Giró fantasztikus hangulatát, onnantól viszont a befutóre koncentrált

“Kicsit vegyes érzéseim vannak, mert talán a legjobb tíz reális lehetett volna. Azt gondoltam, jó pozícióban vagyok, mert együtt jöttem Alejandro Valverdével, ami mindig nyugtatólag hat, de ezúttal ez mégsem volt kifizetődő. Lehettem volna előrébb is” – értékelte a helyezését a az 1. szakaszt követően.

Itt szeretnénk hozzátenni még sosem kezdett ilyen jól háromhetesen, az idei Giro d’Italia a Valternek már már a harmadik, így mindenképp ígéretes kezdés, mert még 19 szakasz vár a mezőnyre!

A 2020-ban a 27., tavaly 14. helyeen végzett az összetettben, 2021-as Girón három napon át viselte az összetett első helyezettjeként rózsaszín trikót.

Ezt is olvasd el!
Három magyarral rajtol ma a Giro d’Italia! 2022.05.06
Idén Magyarországról, Budapestről rajtol az Olasz Kerékpáros Körverseny, a Giro d’Italia. Az úgynevezett Grande Partenza-n – a sportág történetében először – három magyar versenyző is rajthoz állhat: Fetter Erik, Peák Barnabás és a tavalyi Girón a rózsaszín trikót is viselő Valter Attila.

Fetter Erik

Az EOLO-Kometa versenyzője a szakasz végén bukásba került, így 2:22 perc hátránnyal a 112. helyen gurult át a célkapun. Szerencésre csak apróbb vágások lettek az ujjain így mondhatjuk megúszta a balesetet.

“Elég sokszor történt már velem ilyen, hogy valami rosszul kezdődik. Általában ezekből a helyzetekből szeretek fordítani, és legtöbbször a szerencse is mellém áll, remélem, hogy holnap is minden össze fog állni”

Fetter Erik gondolta, hogy a Hősök terén és az Andrássy úton sokan lesznek, arra nem számított, hogy az útvonal mentén végig ennyien szurkolnak majd a mezőnynek.

“Nem számítottam erre, azt hittem, hogy mivel munkanap van, ezért kevesebben lesznek. Ezt a hatalmas élményt még fel kell dolgoznom”

Ezt is olvasd el!
Giro d'Italia Nagy Rajt 3. szakasz > május 8. 2022.05.07
Giro d’Italia Nagy Rajt 3. szakasz – 2022. május 6-án startolt Budapestről a 105. Giro d’Italia három magyarországi szakasszal. Íme az 3. szakasz >>> Budapest

Fotó: GiroHungary2022

További cikkek

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős motivációra, kitartásra és vasakaratra van szükség. Ezek hiányában bármilyen módszer mellett döntünk is, az hosszú távon nem lesz működőképes. Sportolj!
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az is belefér, ha az elején inkább sétálsz felfelé, mint futsz.
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják végre leggyakrabban, de talajon is szerepel néhány tornász gyakorlatsorában, például Brandon Wynn-éban.

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Valter Attila a Giro d'Italia 2022 Nagy Rajt szakaszokról

2022.05.06
#girohungary2022
Valter Attila nyilatkozik a Sport&Move-nak az idei Giro d’Italia 2022 Nagy Rajt magyarországi szakaszairól.