Három magyarral rajtol ma a Giro d’Italia!

2022.05.06.
Valter Attila

Idén Magyarországról, Budapestről rajtol az Olasz Kerékpáros Körverseny, a Giro d’Italia. Az úgynevezett Grande Partenza-n – a sportág történetében először – három magyar versenyző is rajthoz állhat: Fetter Erik, Peák Barnabás és a tavalyi Girón a rózsaszín trikót is viselő Valter Attila.

A verseny kezdete előtt két nappal, május 4-én szerdán került sor a hagyományos csapatbemutatóra, egy látványos show keretein belül mutatkozott be a huszonkét csapat százhetvenhat kerekese. Ennek helyszínéül szolgált a Hősök Tere és az ott felállított nagyszínpad. Komoly tömeg gyűlt össze, hogy köszönthesse az összesen huszonkilenc országból érkező bringásokat. A legnépesebb kontingens természetesen az olaszoké, őket követik a hollandok, majd a belgák és persze ott vagyunk mi magyarok is három fővel, hasonlóan Eritreához, Portugáliához vagy az USA-hoz.

Fetter Erik és csapata az EOLO-KOMETA

Forrás: eurosport.hu

Peák Barnabás és az INTERMARCHÉ

Forrás: eurosport.hu

Valter Attila és az FDJ


Forrás: eurosport.hu

A magyar srácok céljaikat illetően eltérő, de olykor-olykor hasonló gondolatokat fogalmaztak meg. A két Grand Tour újonc Fetter és Peák elsősorban szeretné befejezni a háromhetes viadalt, de természetesen más-más mondatok is elhangzottak.

Barna: „Elégedett akkor leszek, ha el tudom végezni azt a munkát, amit a csapat kér tőlem” – ami a legtöbb esetben eritreai sprinterük, Biniam Girmay szakaszgyőzelmekhez való segítése lesz.
„A csapat gyakorlatilag két részre lesz osztva: az egyik fele a hegyeken, a másik pedig a sprint szakaszokon fog a minél jobb eredményekért harcolni”.

A szintén debütáns Fetter csapata – kisebb együttes lévén – elsősorban a szökésekben és az innen szerzett szakaszgyőzelmekben lesz érdekelt. Tavaly ez összejött az olasz sornak, mégpedig Lorenzo Fortunatonak köszönhetően, aki a verseny egyik ikonikus emelkedőjét, a Monte Zoncolant tudta behúzni.

Végül kanyarodjunk rá Valter Attilára, aki a budapesti rajton élete harmadik Girojának és egyben harmadik nagy körversenyének vág neki. Az saját elvárásai, illetve céljai kapcsán elmondta, hogy szeretne minél tovább harcban lenni az összetettér. Ha ez nem jön össze, akkor egy szakaszgyőzelem. Hab a tortán, hogy a tegnapi sajtótájékozatón a hegyi trikót se zárta ki, mint esetleges alternatívát:

„Édesapám mondta, hogy ha már szökni is akarok, akkor akár a hegyi trikóra is rámehetek, mivel az elmenés tökéletes lehetőséget biztosít a pontok gyűjtésére és a legtöbbször így szokták elhódítani ezt a mezt”.

Valter Attila

Abban biztosak lehetünk, hogy a magyar fiúkon kívül minden kerékpársport szerető nagyon várja már a pénteki rajtot és az első szakaszt, ami a Hősök Teréről indul és a Visegrádi Fellegvár szomszédságában fog végződni. Szombaton időfutam Budapesten, vasárnap pedig Kaposvár és Balatonfüred között fog haladni a karaván.

Hajrá srácok! Mindent bele!

Ezt is olvasd el!
Giro d'Italia Nagy Rajt 1. szakasz > május 6. 2022.05.05
Giro d’Italia Nagy rajt – 2022. május 6-án startol Budapestről a 105. Giro d’Italia három magyarországi szakasszal. Íme az 1. szakasz >>> Budapest/Székesfehérvár/Esztergom/Visegrád

Szerző: Fajcsák Balázs

További cikkek

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős motivációra, kitartásra és vasakaratra van szükség. Ezek hiányában bármilyen módszer mellett döntünk is, az hosszú távon nem lesz működőképes. Sportolj!
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az is belefér, ha az elején inkább sétálsz felfelé, mint futsz.
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják végre leggyakrabban, de talajon is szerepel néhány tornász gyakorlatsorában, például Brandon Wynn-éban.

Ajánló

Leszoknál a dohányzásról? Sportolj! 2022.05.22
A dohányzásról való leszokás a leggyakoribb, egyúttal leghamarabb kudarcba fulladó fogadalmak egyike. A cigi végleges letételéhez ugyanis rendkívül erős ...
HEGYI TEREPEN - EMELKEDŐN FUTÁS 2022.05.18
Emelkedőn futni nem csak azért érdemes, mert legközelebb jobban meg majd az emelkedőn futás: megfelelő felkészülés és technika mellett gyorsabb és erősebb leszel. Az ...
Megy már a fecske? 2022.05.17
A fecske alapvetően egy szertornában előforduló elem, méghozzá az egyik legmagasabb szintű, legnehezebben kivitelezhető erőgyakorlat. Azon belül is a gyűrűn hajtják ...
Suhajda Szilárd a 8516 méteres Lhoce csúcsán! 2022.05.16
2022. május 14-én, Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása során elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját, a Lhoce 8516 méteres csúcsát!
Klasszikus erőelem: mellső függőmérleg 2022.05.15
A mellső függőmérleg komoly erőnlétet igénylő, haladó szintű gyakorlat. Hétköznapi megfogalmazásban, az erőelem során a testünket vízszintesen tartjuk, felfelé ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Valter Attila a Giro d'Italia 2022 Nagy Rajt szakaszokról

2022.05.06
#girohungary2022
Valter Attila nyilatkozik a Sport&Move-nak az idei Giro d’Italia 2022 Nagy Rajt magyarországi szakaszairól.