betöltés folyamatban...

Fényvisszaverő cuccok esti futáshoz

2022.10.01.
Esti futás

Terepen vagy utcán, este, reggel, ködben, esőben és csak úgy. Ha olyan helyen futunk, ahol járművek is közlekednek, nem árt láthatóvá tenni magunkat. És ne abból induljunk ki, hogy mi mennyire látunk, hanem ismerjük fel: sofőrök félig vakon is képesek volán mögé ülni. Esti futás cuccokat mutatunk!

Nathan Streak fényvisszaverő mellény

Ez a szuperkönnyű, hálós mellény azért nagyon hasznos, mert a tavaszi–nyári melegben is ráhúzhatjuk a felsőnkre. Amikor a dzsekik ideje lejárt, a mellény még mindig használható. Neonsárga színén kívül fényvisszaverő csíkokat is elhelyeztek a hátán, a mellkason, a deréknál és a vállnál, így van rá esélyünk, hogy tényleg mindenki észrevesz.

Safety Skin Reflective Spread krém

Ez a termék annyira menő ötlet, hogy nem győzzük csodálni! Stifttel bőrre kenhető fényvisszaverő csík, amelyet bárhol alkalmazhatunk, miközben izzadság- és vízálló. Azért is szuper, mert ha le kell vennünk az amúgy valamennyire fényvisszaverő ruhánkat – például mert meleg lett vagy átáztunk –, a csíkok akkor is rajtunk maradnak, bárhová felkenhetjük őket. Ha a futópajtásunk otthon felejtette a reflektív csíkját, pólóját, akármijét, neki is tudunk belőle adni. Nemcsak futáshoz, hanem túrához, bringához is tökéletes!

Asics Lite-Show cipők

A japán márka többféle futócipőt is gyárt Lite-Show-technológiával. Ezek a cipők (például a Gel-Cumulus) több szögből is jól látszanak, ha rájuk vetül a fény. Ha terepezünk, érdemes tisztítani, hiszen a sár eltakarhatja a fényvisszaverő csíkokat, de alapvetően azért jó ötlet, mert a cipőnket szinte biztos, hogy nem hagyjuk otthon, ha futni indulunk.

FlipBelt öv

Fényvisszaverő csíkokat nem nehéz beszerezni. Csakhogy ha nincs a futó igényire szabva a termék, akkor jó eséllyel lecsúszik, beleizzadunk, irritál stb. A FlipBelt egy rugalmas futóöv, amelybe belefér a telefonunk vagy a kulcsunk is, miközben borzasztó látványosan veri vissza a fényt, 360 fokban. Mivel futókra tervezték, kényelmes: nem csúszkál, nem szorít, könnyű, és géppel mosható. 

Szöveg: Baumann Viola

Ezt is olvasd el!
FUTÓHÁTIZSÁK, FUTÓMELLÉNYEK ÉS -ÖVTÁSKÁK 2020.09.20
Annak, aki hosszabbakat is fut, esetleg A pontból B pontba szalad, örök dilemma, hogy melyik futóhátizsák a legjobb, nyári melegben egyórásnál hosszabb futásra víz nélkül nem érdemes elindulni. Kivéve, persze, ha ismerünk egy csomó vízvételi lehetőséget.

További cikkek

5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális mozgásokat, a guggolást, a kitörést, az ugrást, a kardiót és a húzómozdulatokat egészíti ki olimpiai rúd emelésével, erőemeléssel és robbanékonyságot fejlesztő mozdulatokkal – nem véletlen, hogy az idősebb korosztály körében is egyre népszerűbb. Innen a senior crossfitter kifejezés is.
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok sokfélesége meglepő lehet. A középkorban az emberek különböző fizikai tevékenységeket űztek, legyen az hagyományos sport, lovagi gyakorlat vagy egyszerű szabadidős testmozgás.
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ultrafutás és az egészség összefüggéseiről a szakértők.

Ajánló

5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális ...
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok ...
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ...
Nagy levegőt! A légzés szerepe 2024.04.13
Bármennyire is úgy tűnik, hogy a helyes légzés csak a futók vagy a jógázók sajátja, valójában mindenkinek, aki él, helyesen kellene lélegeznie – különösen ...
Balatonfelvidék - felfedezésre váró eldugott kincsek! 2024.04.12
A Balatonfelvidék gazdag történelmi és természeti kincseket rejt, amik kiváló lehetőséget kínálnak a kirándulások és túrák szerelmeseinek. Számos eldugott ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.