Izmos filmcsillagok

2022.06.01.
Hugh Jackman izmos filmcsillagok

Sármos mosoly és duzzadó izmok. A hollywoodi akciófilmek sztárjainál régóta alapkövetelmény, hogy ne csak színészek legyenek, hanem profi sportolókat megszégyenítő fizikumukkal is ejtsék ámulatba a nézőket. A Sport&Move megmutatja, kik a legfittebb színészek, kik az aktuális izmos filmcsillagok és azt is, melyikük milyen módszerrel tartják formában magukat.

Tom Hardy

 • Életkor: 44
 • Magasság/súly: 175 cm/76–82 kg

Az angol színész többször is komoly átalakuláson ment keresztül egy-egy szerep kedvéért. A Bronson címszerepére napi 2500 fekvőtámasszal készült. A Warrior – a végső menet ketrecharcosára napi 10 órát edzett, s ekkor szeretett bele a küzdősportokba. Bane szerepe miatt pedig 15 kg izmot pakolt magára A sötét lovag: Felemelkedés című filmben. 

(A magasságán nem tudott változtatni, ezért magasított talpú cipőt hordott utóbbi film forgatásán.)

Michael B. Jordan

 • Életkor: 32
 • Magasság/súly: 182 cm/79–85 kg

A Fekete párduc és a Creed-filmek sztárja kemény munkával tett szert kidolgozott izmaira. A forgatások előtt naponta két-háromszor edzett konditeremben, valamint bokszolni járt. Természetesen az étrendjére is odafigyelt, naponta hatszor evett fehérjedús ételeket, mellé minimum 4 liter vizet ivott. Edzője, Corey Calliet arra figyelt, hogy a színész gyors maradjon, ugyanakkor válla, háta és mellkasa brutálisan nagynak tűnjön a vásznon.

Chris Evans

 • Életkor: 39
 • Magasság/súly: 183 cm/88 kg

Az amerikai színész fiatalon kifejezetten vézna volt, így különösen becsülendő, milyen fizikumra tett szert Amerika kapitányként. Edzésterve nagy súlyos alapgyakorlatokra épült, mint a guggolás, ferde padon nyomás, felhúzás, vállból nyomás vagy a súllyal nehezített tolódzkodás. Edzésenként két-két izomcsoportot dolgoz meg, gyakran két órát is eltölt a konditeremben. Mivel nehezen izmosodik, kerüli a kardiót.

Hugh Jackman

 • Életkor: 53 
 • Magasság/súly: 188 cm/82–85 kg

Az X-men-filmek ausztrál sztárja izmos – és legendásan szálkás is, amit az edzések mellett különleges étrendjének köszönhet. Mindennap 16 órát böjtöl (ilyenkor csak vizet és teát fogyaszt), 8 órás étkezési ablakban délelőtt 10 és este 18 óra között eszik, ha szerepre készül. Túl az 50-en is jó formában van, közösségi oldalain sokszor posztol arról, mekkora súlyokkal dolgozik. 

Jason Statham

Jason Statham

 • Életkor: 53
 • Magasság/súly: 178 cm/78 kg

A szállító és A feláldozhatók filmek csillaga fiatalon profi sportoló, műugró volt. Edzései során most is arra törekszik, hogy gyors és atletikus maradjon. Sok saját testsúlyos tornagyakorlatot végez gyűrűn és húzódzkodórúdon. Súlyzós edzései is inkább köredzés jellegűek, például kiválaszt öt gyakorlatot, és ezekből végez pihenő nélkül 9, 8, 7 ismétlést lemenő sorozatban.

Chris Hemsworth

 • Életkor: 38
 • Magasság/súly: 191 cm/91–93 kg

A Thor-filmek ausztrál sztárja tényleg egy félisten. Konditermi tréningjei brutálisak, ugyanakkor teljesen megszokott gyakorlatokra épülnek. Hemsworth a hagyományos „gyúrós” napok mellett boksszal, jógával és funkcionális edzéssel is fejleszti magát. A színész ügyel rá, hogy a hatalmas izomtömeg mellett megőrizze rugalmasságát és állóképességét.

Ezt is olvasd el!
EDZÉS 40 FELETT - NINCS KISZÁLLÁS! 2022.02.18
A legtöbb profi versenyző 40 éves korához közeledve fejezi be aktív pályafutását, de a negyedik „X” az amatőröknél is gyakran a sportolás végét jelenti. Munkahelyi elfoglaltság, család, gyakoribb sérülések, fájdalmak, fáradtság – többnyire ezek az indokok. Pedig 40 felett az egészségmegőrzés és a minőségi élet egyik kulcsa éppen a sport lenne. Megmutatjuk, miért, hogyan és mennyit érdemes edzeni 40 felett!

Henry Cavill

 • Életkor: 38
 • Magasság/súly: 185 cm/92 kg

A Superman-filmek brit sztárjának szinte második otthona a konditerem, az elmúlt hónapokban bárki összefuthatott vele Budapesten, a Flex Gymben. A nálunk forgató színész a 12-14 órás munkanap végén is lement edzeni, egyetlen napot sem hagyott ki. Cavill a gyúrós edzések mellett kemény CrossFit WOD-okkal is fejleszti magát.

Jason Momoa

Jason Momoa

● Életkor: 42

● Magasság/súly: 193 cm/106 kg

Joseph Jason Namakaeha Momoa 1999-ben megnyerte az Év Hawaii Modellje versenyt, majd rögtön szerepet kapott a Baywatch filmsorozatban. Azóta is leginkább félmeztelenül láthatták a nézők a kigyúrt óriást a Trónok harcában, illetve Aquamanként. Momoa a funkcionális edzés nagy híve, 40-50 kg pluszsúllyal is könnyedén húzódzkodik, szereti az extrém sportokat, különösen a sziklamászást.

Scott Adkins

 • Életkor: 45
 • Magasság/súly: 178 cm/80 kg

A Vitathatatlan filmek Yuri Boykája tízéves kora óta a harcművészetek szerelmese. Gyerekként dzsúdózott, aztán taekwondo-, majd kick-box harcos lett. A brit színész manapság is elsősorban a harcművészeteket gyakorolja (több ágban is fekete öves), a konditeremben a nehéz súlyos alapgyakorlatokat használja izomépítésre.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

 • Életkor: 49
 • Magasság/súly: 195 cm/112–117 kg

Édesapja és nagyapja is ismert pankrátor volt. A Szikla becenevű színész az egyetemen amerikai focizott, majd maga is profi pankrátornak állt. Hamarosan a legnépszerűbb ringbajnok lett – ezt követte filmes karrierje. A Skorpiókirály, a Halálos iramban, a Herkules sikere után a legjobban fizetett akciósztárrá vált. A hét hat napján edz. A konditeremben izomcsoportokra osztva végzi a tréningeket, reggelente pedig a tengerparton fut. A konditeremben és az étkezésben is elképesztően tudatos, tonnákat mozgat meg, egy-egy nagyobb étkezésre pedig több ezer kalóriát eszik. Igazi fanatikus.

Ezt is olvasd el!
TÖMEGNÖVELÉS - TÖBBSZÖR, TÖBBET! 2022.04.06
A nyári forma télen készül – tartja a mondás. Ha nyáron jobban szeretnél kinézni a strandon, már télen el kell kezdened edzeni. A téli időszak a tömegnövelés ideje, a legkedvezőbb arra, hogy magadra pakolj némi izmot. Megmutatjuk, hogy eddz, és miképpen étkezz a következő 12 hétben!

További cikkek

Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából indul útjára egy rövid, 13 kilométeres egyenkéntivel, majd további két szakasz erejéig marad Dánia országútjain.
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – bár a felület más, a geolokáció és az interaktivitás pedig hatalmas plusz – nem is különböznek olyan nagyon a régiektől…
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb csapata vett részt, izgalmas és szemet gyönyörködtető mérkőzésekkel cáfoltak rá a régi mondásra, hogy „Kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci”.

Ajánló

Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából ...
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – ...
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.