BIKINI SZEZON ELŐTT DOLGOZZUNK HASRA, COMBRA, FENÉKRE!

2021.05.30.
bikini

Végre beköszöntött a jó idő, végre beindul a strandszezon, előkerülhet a bikini. Ilyenkor szembesülhetünk azzal, hogy tavaly óta felszedtünk néhány kilót. Most ennek ledolgozásához javaslunk néhány gyakorlatot, főleg a has, comb és fenék tájékára.

Jó hír, hogy ezek otthon is elvégezhető, pár perces gyakorlatok. De ezek csak akkor segítenek, ha az egészséges táplálkozásra is odafigyelünk! A gyakorlatok előtt mindig be kell melegíteni és a végén nyújtani! Idővel bizonyos eszközökkel nehezíthetünk a gyakorlatokon.

Két gyakorlat a feszes hasért

A klasszikus felülés mellett vannak más módszerek is a has feszesítésére. Például ülj úgy a tornaszőnyegre, hogy a combod és a felsőtested V alakot mutasson, keresztezd a lábfejeid, és emelgess. 3X15 gyakorlat elegendő, később súlyzóval vagy medicin labdával nehezíthető a gyakorlat. Ez a hasüregi és ferde hasizmokra egyaránt hat.

Derék formázására is bevált módszer, ha hanyatt fekszel, jobb lábad az égnek emeled, a balt nyújtva a padlóra helyezed. Bal kezeddel nyúlj a mennyezet felé, a másikat hagyd magad mellett. Ez a kiinduló helyzet, innen a felemelt kezedet és lábadat nyújtsd a padló felé, de figyelj rá, hogy közben a csípőd és a vállaid ne mozduljanak! Majd emeld vissza a karod és a lábad a mennyezet felé. Ezt ismételd 10-12-szer, váltott lábbal és kézzel.

Izmosítsuk a combot!

A comb és a fenék feszesítésére is az egyik leghatékonyabb a guggolás, de aki azt már unja, annak ajánlunk néhány másik gyakorlatot. Például a kitörés is hatékony módszer. Zárt állásból lépjünk egy nagyot előre, majd engedjük lefelé a testsúlyunkat. Figyeljünk rá, hogy a hát egyenes maradjon, illetve, hogy az elől lévő térd derékszögben legyen, azaz a térd ne mozduljon előre, mikor a testsúlyunkat lefelé visszük. Lépjünk vissza, zárjuk a lábakat és ismételjük, akár ezzel, akár a másik lábbal. Kezdőknek javasolt 3X8 mindkét lábbal, később ez emelhető akár 5X20-ra is.

Belső combizmok erősítésére nagyon jó a lábtárogatás hanyattfekvésben. Akinek fájós a dereka, az tegye a kezét a feneke alá. Feküdjünk hanyatt, nyújtott lábainkat emeljük derékszögbe a törzsünkhöz képest, ez a kezdő pozíció. Nyissuk mindkét lábat egyszerre, de figyeljünk rá, hogy a térd és a lábfejek ne forduljanak ki! Haladók használhatnak bokasúlyokat is. Kezdőknek 3X15, míg haladóknak akár 5X50 is végezhető.

Feszesítsük a hátsót!

Az oldalsó farizmok erősítésére hatékony gyakorlat az oldalfekvésből való lábemelés. Ekkor helyezkedjünk oldalfekvésbe, a lábainkat húzzuk fel derékszögig. A könyök lehet behajlítva, vagy kinyújtva, a lényeg, hogy a gerinc egyenes maradjon. Emeljük a felső lábat, de a lábfej ne lógjon, és a csípő ne forduljon. Kezdőknek javasolt 3X20 mindkét lábbal, ez később emelhető akár 5X40-re, és lábsúly is használható.

További néhány egyszerű otthoni gyakorlat:

SZOBAFITNESZ -> A LEGKÖZELEBBI „EDZŐTEREM”

HÉT GYAKORLAT SÚLLYAL ÉS SAJÁT TESTSÚLLYAL

Ajánló

MEDDIG BÍRJA A CIPŐNK? 2021.07.29
Optimális esetben olyan futócipőt vásároltunk, amely lábtípusunk, alkatunk és a felhasználás szempontjából is megfelelő. De meddig bírja majd a cipő?
Véget ért az idei Kékszalag 2021.07.24
Az idei Kékszalag versenyre 556 hajó nevezett és vágül 343 teljesítette a tókerülést, a győztes RSM lett, Vándor Róbert vezetésével
Elrajtolt a 53. Kékszalag 2021.07.22
A Magyar Vitorlás Szövetség tájékoztatása szerint több mint ötszáz egység nevezett az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra – Európa egyik legnagyobb tókerülő ...
A Magyar Paralimpiai Csapat bemutatta a tokiói gála és sportruházatát 2021.07.17
2021. augusztus 25-én, Tokióban megkezdődnek a XVI. Paralimpiai Játékok, a héten a Magyar Paralimpiai Csapat bemutatta a tokiói gála és sportruházatát – NUBU ...
TEKERÜNK, BÉBI? - BABAHORDÓS SPINNING 2021.07.08
Bike with Baby. A spinning eme sajátos formájának magyarországi meghonosítójával, Bálint Katicával beszélgettünk – és nem csupán a babával tekerésről.