betöltés folyamatban...

Vándortábor extra: új programsorozat iskolásoknak

2023.03.03.

Már várják a jelentkezéseket az Aktív Osztálykirándulás Program eseményeire!

Az idén hetedik alkalommal meghirdetett Vándortábor Program céljaival összhangban az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság ebben az évben egy új, országos eseménysorozatot indított el. Az Aktív Osztálykirándulás Program a vándortáboros útvonalakon, a meglévő eszközökkel, iskolai osztálykirándulások formájában kínál arra lehetőséget, hogy a diákok a tavaszi és az őszi időszakot is a szabadban, aktívan tölthessék el. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) a biciklis túrákért, a vízi kirándulásokért pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) felel. Ezen felül jó hír, hogy március 3-án újra lehet jelentkezni azokra a vándortáboros turnusokra, melyek idő közben felszabadultak.

Az aktív kikapcsolódás öröme

2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indult útjára a Vándortábor Program. A program során a diákok gyalog, kerékpárral, vízen vagy zarándokolva fedezhetik fel az aktív kikapcsolódás örömét és hazánk szépségeit. A nyári táborokban eddig összesen több mint 50 ezer diák és 3 ezer pedagógus vehetett részt. Azonban a nebulóknak mostantól a tavaszi és az őszi időszakban is lesz arra lehetőségük, hogy szabadidejüket a természetben, mozgalmasan tölthessék el. Erre az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság által életre hívott Aktív Osztálykirándulás Program nyújt majd lehetőséget, amely a bejáratott útvonalakon, a meglévő vándortáboros eszközökkel (kerékpárok, kenuk) nyújt igazi közösségi élményt a tanulóknak. A háromnapos, kétéjszakás osztálykirándulásokat a MAKETUSZ (7 túraútvonalon) és az MKKSZ (9 helyszínen) szervezi.

"<yoastmark

Közösségi életérzés

Akik kerékpárral vágnának neki országunk felfedezésének, azok a Festeticsek földjét, a Velencei-tavat, a Palócok földjét és az Alpokalja-Fertő-tájat vehetik célba, valamint a Vértes, a Cserehát és a Zemplén szépségeit térképezhetik fel két keréken. Viszont akik vízre szállnának, azok az Alsó-Dunán, a Felső-Tiszán, a Szigetközben, Esztergomban, a Rábán, a Felső-Rába völgyében és a Hortobágyon kalandozhatnak, illetve két további Tisza-tavi kirándulás alkalmával ismerkedhetnek meg a tó természeti kincseivel és épített környezetével. A program egyik kiemelt célja, hogy akik részt vesznek egy ilyen aktív osztálykiránduláson, és személyesen tapasztalják meg ezt a fajta közösségi életérzést, azok a későbbiekben vándortáborozni is jöjjenek el.

Ezt is olvasd el!
Mit sportoljon a gyerek? 2022.09.09
A megfelelő sportág kiválasztása a gyerek számára, minden szülő számára fontos döntés. Az első sportélmények nagyban meghatározzák a gyerek jövőbeni hozzáállását a sporthoz. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan segíthet egy szülő gyermekének olyan sportágat választani, amely a legjobban megfelel a szükségleteinek és érdeklődésének.

A programok

A háromnapos aktív osztálykirándulásokon a bringázás, kenuzás, túrázáson felül színes kulturális, ismeretterjesztő programokat is kínálnak a szervezők. Útközben lehetőség lesz különböző attrakciók megtekintésére, változatos kiegészítő programok igénybevételére, valamint fürdésre és persze pihenésre is. Az osztálykirándulások tudatosan „zöld” programok, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a résztvevőknek ebben az időszakban minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma. A bringás osztálykirándulások kiépített kerékpárutakon haladnak majd. Ahol erre nincs lehetőség, ott kifejezetten alacsony forgalmú utakon vagy kerékpározható földutakon, töltéseken lehet tekerni.

Ha lemaradt a vándortáborokról, most itt az újabb lehetőség a jelentkezésre!

Március 3-án, pénteken, 16 órától ismét megnyílnak a még szabad helyek az érdeklődők számára. A kedvezményes, 43 ezer forintos részvételi díjba az étkezés, a szállás és a programok költségei is beletartoznak. Azok a tanárok pedig, akik vándortábor-vezetői képesítéssel szerveznek Vándortábort, idén már 120 ezer forintos javadalmazásban részesülnek. A vándortábor programhoz kapcsolódó 30 kreditpontot érő akkreditált pedagógus továbbképzésekre is lehet még jelentkezni az erdei, a vízi, a zarándok és a bringás vándortáborokat szervezők honlapjain.

Forrás: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

További cikkek

5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális mozgásokat, a guggolást, a kitörést, az ugrást, a kardiót és a húzómozdulatokat egészíti ki olimpiai rúd emelésével, erőemeléssel és robbanékonyságot fejlesztő mozdulatokkal – nem véletlen, hogy az idősebb korosztály körében is egyre népszerűbb. Innen a senior crossfitter kifejezés is.
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok sokfélesége meglepő lehet. A középkorban az emberek különböző fizikai tevékenységeket űztek, legyen az hagyományos sport, lovagi gyakorlat vagy egyszerű szabadidős testmozgás.
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ultrafutás és az egészség összefüggéseiről a szakértők.

Ajánló

5+1 inspiráló senior crossfitter 2024.04.19
Az életkor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – a crossfitközösségekben szinte jelszóként használt mondatok. A crossfit a funkcionális ...
Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok ...
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ...
Nagy levegőt! A légzés szerepe 2024.04.13
Bármennyire is úgy tűnik, hogy a helyes légzés csak a futók vagy a jógázók sajátja, valójában mindenkinek, aki él, helyesen kellene lélegeznie – különösen ...
Balatonfelvidék - felfedezésre váró eldugott kincsek! 2024.04.12
A Balatonfelvidék gazdag történelmi és természeti kincseket rejt, amik kiváló lehetőséget kínálnak a kirándulások és túrák szerelmeseinek. Számos eldugott ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.

EGÉSZSÉGES FALATOK TÚRÁZÁSHOZ

2020.08.25