Urr Anitát beválasztottak az Európai Paralimpiai Bizottság Elnökségébe

2021.11.11.
European Paralympic Committee

Az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) a ciprusi Limasszolban tartott közgyűlésén – holtversenyben a legtöbb szavazattal a szervezet elnökségének tagjává választották Urr Anitát, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkárát.

Az új Elnökség

Az elnökségbe a 37 megjelent tagszervezet küldöttei svéd alelnököt valamint magyar, ír, lengyel, litván, brit elnökségi tagot és norvég pénztárnokot választottak. Az elnökség később egy sportolói delegálttal egészül majd ki.
Az EPC új elnöke a Holland Paralimpiai Bizottság elnöke, Raymon Blondel lett.

Urr Anita sokszoros magyar bajnok középtávfutó volt, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett testnevelés-rekreáció szakos tanári, a Corvinus Egyetemen pedig szociális igazgatásszervezői diplomát. 2015 óta dolgozik a Magyar Paralimpiai Bizottságban.

Az EPC új elnöksége a az európai országok közötti együttműködés erősítését, önálló európai multi-parasport versenyek szervezését, és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságon (IPC) belül az európai érdekek határozottabb képviseletét tűzte ki legfontosabb céljaiként.

Magyar Paralimpiai Csapat

Az EPC közgyűlése elemezte a tokiói paralimpiai játékok eredményeit. A Magyar Paralimpiai Csapat a 18. helyen végzett a nemzetek ranglistáján (ez minden idők legjobb magyar eredménye), az európai országok között pedig 11. lett. Az elemzés során az EPC szakemberei a magyar eredményeket az egyik legfontosabb európai sikernek nevezték. A közgyűlésen a magyar delegáció – Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Urr Anita főtitkár és Dányi Anita nemzetközi igazgató – számos sikeres megbeszélést folytatott, többek között a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnökével, Andrew Parsonssal is.

Az EPC elnökségének korábban egyszer volt magyar tagja, Szekeres Pál, háromszoros paralimpiai bajnok kerekesszékes vívó, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke személyében, 2001 és 2005 között.

 

További cikkek

Esély Sportnap 2022. május 21. 2022.05.22
Budapest II. kerületében első alkalommal került sor 2022. május 21-én a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő Esély Sportnap sportrendezvényre. Az egyedülálló esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék egymás különbözőségeit és erősödjön bennük az elfogadó hozzáállás.
Magyar versenyző is lesz a téli paralimpiai játékokon 2022.02.16
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása alapján Dumity Richárd, alpesi síző indulhat Pekingben a Téli Paralimpiai Játékokon, miután a szervezet elfogadta a magyar sportoló kvótájáért beadott szabadkártya kérelmet.
Magyar Parasport Napja 2022. február 22. 2022.02.10
Az ötödik Magyar Parasport Napja is méltó, érdekes és emlékezetes lesz 2022. február 22-én Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szervezésében. Korábbi hagyományoknak megfelelően, koszorúzással emlékezik meg az elhunyt bajnokainkról az Olimpia Parkban, illetve nemzetközi konferenciát szervez a Parasport Fejlesztésének Lehetőségei címmel. 

Ajánló

miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...
10 kérdés - 10 válasz >>> Lőrincz Tamás 2022.06.19
Idén Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó lett a Múzeumok Éjszakája szóvivője
SZINTMÉRÉS - MENNYIRE VAGY ERŐS? 2022.06.18
Erős vagy? Mégis mennyire? Néhány év edzésmúlttal a háta mögött ez a kérdés foglalkoztatja a legtöbb hobbi testépítőt. Most megtudhatod, mennyivel kellene fekve ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.