betöltés folyamatban...

Rekorder függőhíd Sátoraljaújhelyen

2024.06.10.
függőhíd

A sátoraljaújhelyi függőhíd – a Nemzeti Összetartozás Hídja nevet viseli hivatalosan – a Zempléni-hegységben található, és Európa leghosszabb gyalogos függőhídja. A rekorder függőhíd lenyűgöző 700 méter hosszú, legmagasabb pontján pedig 80 méterrel emelkedik a völgy fölé és Szárhegyet és a Várhegyet köti össze. Az építmény tervezése és kivitelezése során a legmodernebb mérnöki megoldásokat alkalmazták, hogy biztosítsák a híd stabilitását és biztonságát.

Miből készült a függőhíd?

A függőhíd anyagai kiváló minőségű acélból és tartós, időjárásálló anyagokból készültek. A fő tartószerkezet acélkábelekből áll, amelyek képesek elviselni a nagy terhelést és a szélsőséges időjárási körülményeket. A járófelület speciális, átlátszó rács, és néhány négyzetméternyi üvegfelület, azonban tökéletesen biztonságos a látogatók számára, egyedül a tériszonyukat kell legyőzni.

Kiváló kiránduló célpont

A sátoraljaújhelyi függőhíd nem csak technikai bravúrja miatt vonzó, hanem a környező táj páratlan szépsége miatt is. A látogatók egyedülálló panorámában gyönyörködhetnek, amely magában foglalja a Zempléni-hegység dús erdőségeit, a Bodrog folyó völgyét és a közeli történelmi várakat. A híd kiváló kiindulópont túrákhoz és természetjárásokhoz, valamint ideális hely a természet szerelmeseinek és a kalandvágyóknak egyaránt.

Mit látunk a függőhídról?

A függőhídról nyíló kilátás lenyűgöző és sokoldalú. Láthatók a Zempléni-hegység hullámzó dombjai, a szőlőültetvények, amelyek híres borvidékünk alapját képezik, valamint a közeli települések festői látképe. Tiszta időben a távolban a Tokaji-hegy is megpillantható, amely a magyar borászat egyik legikonikusabb helyszíne. Az erdei élővilág gazdagsága és a természet közelsége felejthetetlen élményt nyújt minden látogatónak.

Ezt is olvasd el!
A HÁROM LEGSZEBB TANÖSVÉNY A FŐVÁROS VONZÁSKÖRZETÉBEN 2020.10.10
A fővárostól nem is messze kirándulhatunk festői helyeken, ha az alábbi, kipróbált tanösvényeket választjuk. Érdemes a világhálóról letölteni, vagy előre beszerezni az egyes útvonalakhoz tartozó információs füzeteket, melyek nem csak sok érdekességgel szolgálnak, de a tanösvénnyel kapcsolatos izgalmas feladatokat is tartalmaznak.

Belépő árak

A hídra való belépés ára 5.000 Ft. A sátoraljaújhelyi ill. sárospataki lakosok számára 20% kedvezményt biztosítunk a jegyárakból, melyet majd a Vár látogatóközpont pénztárában tudnak érvényesíteni a lakcímkártya felmutatásával.

A jegyek megvásárolhatók online a hivatalos weboldalon, illetve a helyszínen a bejáratnál.

A Név Eredete – Nemzeti Összetartozás Hídja

A híd a “Nemzeti Összetartozás Hídja” nevet kapta, hogy emléket állítson a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának, és szimbolizálja a magyar nemzet összetartozását. A név arra utal, hogy a híd összeköti a múltat és a jelent, valamint a nemzet különböző részeit, hangsúlyozva a közösség és az összetartozás fontosságát.

A Sátoraljaújhelyi Függőhíd egyedülálló élményt kínál minden látogatónak, akik szeretnék megcsodálni a természet szépségeit és egy mérnöki mesterművet, miközben emléket állítanak a magyar nemzet összetartozásának.

Ezt is olvasd el!
A MÉLYBE TEKINTENI 2020.10.18
A Stájerországban, a Ramsau-fennsík felett található Dachstein Skywalk kilátóról a bátor vállalkozók 250 méteres mélységbe tekinthetnek alá.

További cikkek

Az edzésterv megírásának munkafolyamatai 2024.06.18
A következőkben betekintés szeretnénk engedni azoknak, akiket érdekel, hogyan is készül nálunk egy edzésterv
56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 1 hónap múlva! 2024.06.14
A Kékszalag Fesztivál keretein belül a szervezők sokszínű vízi és vízparti programokkal, gyorsasági versennyel várják a Balatonfüredre látogató érdeklődőket! 1 hónaőp múlva rajtol az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj!
Szaud-Arábia - most fedezi fel a világ 2024.06.14
Szaud-Arábia: a Szaúd-arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hisz korábban kizárólag vallási turisták látogathatták az országot

Ajánló

Az edzésterv megírásának munkafolyamatai 2024.06.18
A következőkben betekintés szeretnénk engedni azoknak, akiket érdekel, hogyan is készül nálunk egy edzésterv
56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 1 hónap múlva! 2024.06.14
A Kékszalag Fesztivál keretein belül a szervezők sokszínű vízi és vízparti programokkal, gyorsasági versennyel várják a Balatonfüredre látogató érdeklődőket! 1 ...
Szaud-Arábia - most fedezi fel a világ 2024.06.14
Szaud-Arábia: a Szaúd-arábiai Királyságot rengeteg legenda és rejtély övezi, hisz korábban kizárólag vallási turisták látogathatták az országot
A futás hatásai a nőknél 2024.06.11
Női amatőr futóként mire figyeljünk, miben mások a nők, mint a férfiak? A futás kiváló testmozgás, amely számos egészségügyi előnyt kínál mind a ...
Szintet lép a padel Magyarországon 2024.06.08
A CUPRA is csatlakozott Magyarország legdinamikusabban fejlődő sportágához, eddigi rajongói: Juhász Roland, Kabát Péter és Szabó Győző mellé. A Cupra a 26 ... (X)

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.