betöltés folyamatban...

Team Polti Kometa – Fetter Erik csapata

2023.11.09.
Fetter Erik

2024-től Team Polti Kometa lesz az Ivan Basso és Alberto Contador nevével fémjelzett kerékpáros csapat neve, itt teker Fetter Erik is.

Új szponzor érkezett

A Magyarországról Fetter Eriket foglalkoztató profi kerékpároscsapat jövőre nevet vált, és új szponzor érkezésével Team Polti Kometa néven folytatja a versenyzést ProTeam kategóriában. A Kometa 2017 óta hűséges társa Alberto Contador Alapítványának, az olasz Polti pedig gazdag kerékpáros örökséggel rendelkezik.  

Amióta a Kometa 2017-ben debütált a csapat mezén, a cég a csapat identitásának szerves részét képezi. 

„Nagyon örülök, hogy a Kometával ismét megújítottuk a partnerségünket” – mondta Fran Contador, a csapat ügyvezetője.

8 éve a Kometa-val

Ez a nyolcadik egymást követő év, amikor a Kometa az Alberto Contador Alapítvány projektjének névadó társszponzoraként elkötelezte magát. 

„Hosszú utat tettünk meg együtt! Nemcsak a csapattal, hanem a magyarországi kerékpársport fejlődésében is” – tette hozzá Fran Contador.

A Kometa támogatása tette lehetővé azt, hogy a csapat 2018-ban felkerülhessen a kontinentális kategóriába, valamint hozzájárult ahhoz is, hogy a 2022-es Giro d’Italia Budapesten rajtolhatott. 

A Kometa halad tovább azon az úton, amit sok évvel ezelőtt kitűzött magának. 

„Hiszem, hogy a kerékpározás hozzájárul egészségünk javításához és boldogabbak lehetünk általa. A Team Polti Kometa csapatban és az utánpótlás-csapatában is vannak magyar versenyzők. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk a hazai kerékpárosélet fellendítéséhez. Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal azon dolgozunk, hogy üzenetünk minél több iskolába is eljusson és ezzel az új generációkat buzdítsuk a kerékpározás iránti szenvedélyre” – mondta el a csapatnév-váltás kapcsán Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezető igazgatója.

A Kometa az HonestFood mozgalom révén az egészséges táplálkozást az aktív életmóddal együtt támogatja, megőrizve legértékesebb kincsünket: az egészségünket. A Polti ezeket az erőfeszítéseket otthonunk és szakmai környezetünk ápolására tervezett termékekkel erősíti. Közös küldetésük egy egészséges, produktív és elégedett társadalom építése. 

Ivan Basso ígéretes jövőt vizionál a csapat számára, és büszkeséggel tölti el, hogy sikerült visszahozni a kerékpársport világába egy olyan tekintélyes nevet, mint a Polti.

„Ez egy valóra vált álom. A Kometa és most már a Polti tartós támogatásával magabiztosan tekinthetünk a jövőbe, tudva, hogy új erőforrásokat és ambiciózus kilátásokat kínálhatunk a csapatnak” – mondta Ivan Basso.

Ezt is olvasd el!
Giro d'Italia Nagy Rajt 1. szakasz magyar szempontból 2022.05.07
Valter Attila a 29. lett a Giro d’Italia Nagy Rajt 1. szakaszán, ezzel legjobb magyar lett a mezőnyben.

ProTeam

Ez a három szezonra szóló megállapodás nemcsak céljaikat erősíti meg, hanem a csapat dinamikáját is fokozza a ProTeam kategóriába való átmenet óta. 

Fetter Erik, a csapat profi kerékpárosa a névváltás kapcsán elmondta: „Példamutató, hogy a Kometa kiállt az egészséges életmód és a sport támogatása mellett. Ritka, hogy egy magyar cég egy világviszonylatban ilyen magas szinten versenyző csapatot támogasson. A szponzorációnak is köszönhető, hogy a magyar fiatalok folyamatosan lehetőséget kapnak az utánpótláscsapatban is.”  

 

További cikkek

Kometa cycling story 2023.12.08
Avagy út a Tour de Hongrie-sikereken át a Giro-szakaszgyőzelemig és a magyarországi Nagy Rajtig! 2018 elején indult útjára a két korábbi kiváló versenyző, Alberto Contador és Ivan Basso által alapított csapat. Az előbbi nevével fémjelzett alapítvány segítségével – a kerékpársport népszerűsítése mellett – a stroke elleni küzdelmet, illetve a stroke utáni rehabilitáció előmozdítását tűzte zászlajára. Már a kezdetektől fogva látszott, hogy sokra hivatott ez a formáció, ami a jelent nézve be is igazolódott. Nézzük is meg akkor, hogy miként alakult Kometa cycling story!
Egy szimpatikus szupersztár – Emelie Forsberg 2023.12.05
Terepfutóként a világ elitjébe bekerülni már önmagában is csodálatra méltó. A svéd szupersztár Emelie Forsberg azonban nemcsak sportolói teljesítménye miatt vívta ki világszerte sokak elismerését. A természethez, a sporthoz való hozzáállása és egész életfelfogása igazi példaképpé teszi őt. 
Pisztácia, a szuper “power snack” 2023.12.04
Az edzés utáni étkezés elengedhetetlen része a hatékony regenerációnak és az izomépítésnek. A megfelelő tápanyagok pótlása segít gyorsabban helyreállítani a testet, növelni az energia szintet, és optimalizálni a teljesítményt. Ebben a kontextusban a pisztácia kiváló választás lehet. Ebben a cikkben bemutatjuk fogyasztásának előnyeit, és megvizsgáljuk, miért érdemes beilleszteni az edzés utáni étrendbe.

Ajánló

Kometa cycling story 2023.12.08
Avagy út a Tour de Hongrie-sikereken át a Giro-szakaszgyőzelemig és a magyarországi Nagy Rajtig! 2018 elején indult útjára a két korábbi kiváló versenyző, Alberto ...
Egy szimpatikus szupersztár – Emelie Forsberg 2023.12.05
Terepfutóként a világ elitjébe bekerülni már önmagában is csodálatra méltó. A svéd szupersztár Emelie Forsberg azonban nemcsak sportolói teljesítménye miatt vívta ...
Pisztácia, a szuper “power snack” 2023.12.04
Az edzés utáni étkezés elengedhetetlen része a hatékony regenerációnak és az izomépítésnek. A megfelelő tápanyagok pótlása segít gyorsabban helyreállítani a ...
Gianni Annoni olasz márkájú biciklit teker 2023.11.30
Gianni Annoni egyszerre családapa, médiasztár, sikeres étterem-tulajdonos és olasz márkájú biciklit teker. Minden napja zsonglőrmutatvány, igyekszik összeegyeztetni ...
Síjöring vagy jukigasszen? 5 spéci télisport 2023.11.29
A téli hónapok érkezése nem csak hideg időjárást és hóesést hoz magával, hanem számos spéci télisport lehetőségét is felkínálja. Ezek a sportok nemcsak ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.