betöltés folyamatban...

Team Polti Kometa – Fetter Erik csapata

2023.11.09.
Fetter Erik

2024-től Team Polti Kometa lesz az Ivan Basso és Alberto Contador nevével fémjelzett kerékpáros csapat neve, itt teker Fetter Erik is.

Új szponzor érkezett

A Magyarországról Fetter Eriket foglalkoztató profi kerékpároscsapat jövőre nevet vált, és új szponzor érkezésével Team Polti Kometa néven folytatja a versenyzést ProTeam kategóriában. A Kometa 2017 óta hűséges társa Alberto Contador Alapítványának, az olasz Polti pedig gazdag kerékpáros örökséggel rendelkezik.  

Amióta a Kometa 2017-ben debütált a csapat mezén, a cég a csapat identitásának szerves részét képezi. 

„Nagyon örülök, hogy a Kometával ismét megújítottuk a partnerségünket” – mondta Fran Contador, a csapat ügyvezetője.

8 éve a Kometa-val

Ez a nyolcadik egymást követő év, amikor a Kometa az Alberto Contador Alapítvány projektjének névadó társszponzoraként elkötelezte magát. 

„Hosszú utat tettünk meg együtt! Nemcsak a csapattal, hanem a magyarországi kerékpársport fejlődésében is” – tette hozzá Fran Contador.

A Kometa támogatása tette lehetővé azt, hogy a csapat 2018-ban felkerülhessen a kontinentális kategóriába, valamint hozzájárult ahhoz is, hogy a 2022-es Giro d’Italia Budapesten rajtolhatott. 

A Kometa halad tovább azon az úton, amit sok évvel ezelőtt kitűzött magának. 

„Hiszem, hogy a kerékpározás hozzájárul egészségünk javításához és boldogabbak lehetünk általa. A Team Polti Kometa csapatban és az utánpótlás-csapatában is vannak magyar versenyzők. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk a hazai kerékpárosélet fellendítéséhez. Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal azon dolgozunk, hogy üzenetünk minél több iskolába is eljusson és ezzel az új generációkat buzdítsuk a kerékpározás iránti szenvedélyre” – mondta el a csapatnév-váltás kapcsán Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezető igazgatója.

A Kometa az HonestFood mozgalom révén az egészséges táplálkozást az aktív életmóddal együtt támogatja, megőrizve legértékesebb kincsünket: az egészségünket. A Polti ezeket az erőfeszítéseket otthonunk és szakmai környezetünk ápolására tervezett termékekkel erősíti. Közös küldetésük egy egészséges, produktív és elégedett társadalom építése. 

Ivan Basso ígéretes jövőt vizionál a csapat számára, és büszkeséggel tölti el, hogy sikerült visszahozni a kerékpársport világába egy olyan tekintélyes nevet, mint a Polti.

„Ez egy valóra vált álom. A Kometa és most már a Polti tartós támogatásával magabiztosan tekinthetünk a jövőbe, tudva, hogy új erőforrásokat és ambiciózus kilátásokat kínálhatunk a csapatnak” – mondta Ivan Basso.

Ezt is olvasd el!
Giro d'Italia Nagy Rajt 1. szakasz magyar szempontból 2022.05.07
Valter Attila a 29. lett a Giro d’Italia Nagy Rajt 1. szakaszán, ezzel legjobb magyar lett a mezőnyben.

ProTeam

Ez a három szezonra szóló megállapodás nemcsak céljaikat erősíti meg, hanem a csapat dinamikáját is fokozza a ProTeam kategóriába való átmenet óta. 

Fetter Erik, a csapat profi kerékpárosa a névváltás kapcsán elmondta: „Példamutató, hogy a Kometa kiállt az egészséges életmód és a sport támogatása mellett. Ritka, hogy egy magyar cég egy világviszonylatban ilyen magas szinten versenyző csapatot támogasson. A szponzorációnak is köszönhető, hogy a magyar fiatalok folyamatosan lehetőséget kapnak az utánpótláscsapatban is.”  

 

További cikkek

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja a neki leginkább megfelelő túraútvonalat. Ha szeretnéd felfedezni Olaszország gyönyörű tájait, itt van néhány túra javaslat, megmutatva merre indulj, milyen nehézségekre számíts, és hogyan szervezd meg az utazást.
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. Otthon vagy teremben, egyedül vagy társaságban, mindenképpen élvezetes és nem utolsósorban egészséges edzésmódról van szó.
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, koszorúzással emlékezik meg a Magyar Paralimpiai Bizottság az elhunyt bajnokainkról az Olimpia Parkban, illetve nemzetközi konferenciát szervezk Együtt erősebben, mint valaha! címmel. 

Ajánló

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, ...
Szobakerékpár? Spinning! 2024.02.18
A spinning manapság az egyik legnépszerűbb indoor kardio mozgásforma. Legyen szó szabadidős vagy akár profi sportolókról akik kiegészítő edzésként is használják. ...
Magyar Parasport Napja 2024. február 22. 2024.02.16
2024. február 22-én, a hetedik Magyar Parasport Napja az előzetes programok alapján idén is méltó és emlékezetes lesz. Korábbi hagyományokhoz megfelelően, ...
Sportos vezetők portré - Door Tamás 2024.02.16
Részben játék, részben szociális együttlét és legnagyobb részben kihívás, versengés. A Sportos vezetők portré sorozatunkban Door Tamással beszélgettünk.
Különleges túra célpontok 2024.02.15
Föld alá, sőt, a Duna alá, tengerszemhez, „ördögi körbe” és az ország legjobban felszerelt csillagvizsgálójához is eljuthatunk: „túramenünkben” különleges ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.