betöltés folyamatban...

Most hétvégén rajtol a 40. Balaton-átúszás

2022.07.18.
Balaton-átúszás

Magyarország egyik legnépszerűbb és legkedveltebb szabadidősport eseménye, évről évre több ezren vágnak neki a komoly kitartást igénylő kihívásnak. A nagy hagyományokkal rendelkező esemény idén is felhívja a figyelmet a jótékonykodás fontosságára. Jön a 40. Lidl Balaton-átúszás!

Július 23.-án szombaton 40. alkalommal  rendezik meg a Lidl Balaton-átúszást, Magyarország egyik legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményét, a népszerűségét hűen tükrözi, hogy az ország több mint 880 településéről érkezett előnevezések száma már meghaladta az 7500-at. A szervezők abban reménykednek, hogy a várható jó idő miatt az indulók száma a startnapon eléri 10000-et. .

A tavalyi Átúszáshoz hasonlóan idén is három kategóriában lehet jelentkezni. Természetesen ott van az 5,2 kilométeres teljes táv, amely hagyományosa a révfülöpi labdarugó pálya mellelől rajtol, , a cél a balatonboglári Platán-strand lesz. Akik túl hosszúnak találja az első opciót, azok választhatják a féltávot, amely Balatonboglárról rajtol. Ezen kívül ahogy tavaly is, a távot SUP-pal is lehet teljesíteni.

Jelentkezés

Idén a nevezés megváltozott, azaz uszas.futanet.hu oldalán kell jelentkezni, ahol banki átutalással kell befizetni a nevezési költséget. Érdemes gyorsan dönteni a jelentkezéssel kapcsolatban, hiszen, aki június 20. előtt jelentkezik az ajándék pólót is kap. Ráadásul a lehetséges nevezők száma limitált, ezért jobb sietni nehogy lemaradjunk róa!

Amennyiben az időjárás miatt mégis  el kell napolni a Balaton átúszását, nem kell újra jelentkezni.

A nevezési költségek:

  Előnevezéssel július 20.-ig Július 20. után Helyszínen
A teljes táv ára (5,2) 12000ft (pólót is tartalmaz) 12000ft 13000ft
A féltáv ára (2,6) 9000ft (pólót is tartalmaz) 9000ft 10000ft
Az áthúzás ára (SUP) 10000ft (pólót is tartalmaz) 10000ft 11000ft
Ezt is olvasd el!
Hív a Balaton! 2022.05.01
A fiatal tehetségek részvételével zajló labdarúgótornák nagy hagyományokkal rendelkeznek, de csak kevésnek adhat otthont egy olyan színes helyszín, mint Siófok. Idén több éves kihagyás után 2022. június 4-5-én, a pünkösdi hosszú hétvégén újra elindul a Balaton Trophy nemzetközi korosztályos labdarúgó bajnokság.

Visszalépés

Ha az átúszást nem az előre meghirdetett napon tartják meg a nevezőknek lehetőségük van visszalépni, ha ezt a döntést követő következő kedd-ig jelzik. Ez esetben a nevezésidíjat visszautalják.

Jelentkezési feltételek

Idéntől nem szükséges orvosi igazolás, ahhoz, hogy valaki nevezzen az átúszásra, minden résztvevő a saját felelősségére indulhat. A 18 év alatti fiatalok kötelezően fel kell mutatniuk a szülői hozzájárulást bizonyító papírokat, míg a 14 év alatt csakis a szülő kíséretében indulhatnak. Ez alól kivételt képeznek az úszás, vízilabda, triatlon és öttusa sportágak igazolt versenyzői.

Ússz jótékonyan!

A Lidl Balaton-átúszás szervezői idén több jótékonysági akciót terveznek, amivel az indulóknak nevezéskor lehetőségük van pénzzel segíteni bizonyos ügyeket. Az eddigi nevezők közül már 560-an adakoztak, melynek köszönhetően, már 760 000ft gyűlt össze.

Az idei Balaton-átúszáson két kiemelt ügyet támogathatsz:
Patkás Tamást alias Rocky Tomit, a Balaton-átúszás egy ikonikus alakját. A paraúszó évekkel ezelőtt egy munkahelyi balesetben elveszítette mindkét lábát, majd úgy döntött megváltoztatja életét és elkezd sportolni. Tominak nagy álma, hogy elinduljon az Egyesült Államokbeli Alcatraz-átúszáson, úgy látszik 2022-ben ez meg is valósulhat. Ebben tudod őt támogatni.

Balaton-átúszás
Rocky Tomi az esemény ikonikus alakja (forrás – Facebook)

A másik támogatható ügy, a a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, akik 22 éve vigyáznak a fürdőzőkre, sportolókra a Balatonon és más nyílt vizeken is. Céljuk az, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava.

A helyszínen is több további jótékonysági szervezet fog gyűjtést szervezni.

További cikkek

Így gyalogolj, hogy fogyj! 2022.08.12
Gyaloglással fogyni? Igen lehetséges! Persze nem az andalgós, városnézős sétára gondolunk, hanem egy tudatos, intenzív testmozgásra, mely során legalább 40 percig, megfelelő sebességgel gyalogolunk.
CrossKids - crossfit 2022.08.11
A CrossFit változatos, magas intenzitású, funkcionális edzésforma, amely egyszerre fejleszti az erőt, az állóképességet és az ügyességet. A Magyarországon is egyre népszerűbb sportot nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is űzhetik. A Sport&Move bemutatja, milyen egy jó CrossKids óra!
Street workout világbajnoki elhivatottság 2022.08.09
2020-ban a koronavírus járvány ezt a sportágat is erősen sújtotta. Sorra kerültek lemondásra a versenyek, bezártak a termek és amikor már azt hittük a street workout parkokban edzéshelyszínre lelhetünk, azokat is lezárták. Volt aki nem csüggedt, csak edzett.

Ajánló

Így gyalogolj, hogy fogyj! 2022.08.12
Gyaloglással fogyni? Igen lehetséges! Persze nem az andalgós, városnézős sétára gondolunk, hanem egy tudatos, intenzív testmozgásra, mely során legalább 40 percig, ...
CrossKids - crossfit 2022.08.11
A CrossFit változatos, magas intenzitású, funkcionális edzésforma, amely egyszerre fejleszti az erőt, az állóképességet és az ügyességet. A Magyarországon is egyre ...
Street workout világbajnoki elhivatottság 2022.08.09
2020-ban a koronavírus járvány ezt a sportágat is erősen sújtotta. Sorra kerültek lemondásra a versenyek, bezártak a termek és amikor már azt hittük a street workout ...
2022. évi Európai Egyetemi Játékok 2022.08.08
Idén júliusban a lengyelországi Lodz városában zajlott le a 2022. évi Európai Egyetemi Játékok, ahova az egész kontinensről érkeztek hallgatók. Rengeteg izgalmat és ...
Egy bogyó és kész vagy! 2022.08.06
El tudod azt képzelni, hogy csak lenyelsz egy icipici kapszulát – csak egy bogyó – és máris olyan eredményeket érhetsz el, mint amit csak kínkeserves edzések ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.