betöltés folyamatban...

V.30 uszoda az 5 csillagos pesti uszoda

2022.11.03.
V.30 BELVÁROSI SPORTKÖZPONT

2021-ben nyílt meg a V.30 Sportközpont. A több szintes multifunkcionális létesítményben többek között uszoda és tanmedence is van, ahol bárki úszhat, sportolhat. Az V. kerületiek pedig a V.30 uszoda minden szolgáltatását jelentős kedvezménnyel vehetnek igénybe. A helyieknek már nem kell más kerületekbe buszoztatni a gyerekeket, de szomszédos kerületekből is nagyon sokan járnak a csoportos úszásoktatásokra (x)

A Vadász utca könnyen megközelíthető. Elsősorban gyalog vagy tömegközlekedéssel, kerékpárral és rollerrel ajánlott érkezni. Parkolni a közterületen és pár perc sétára található fizetős parkolóban lehet. A bejárat közeli kerékpártámasz érkezésemkor tele volt.

Nyitva tartás: hétköznapokon 6:00-22.00, hétvégén 8:00-20:00 között

Belépőjegyek

Uszoda 1 alkalmas jegy 2.300 Ft, belvárosiaknak 1.500 Ft

Uszoda 1 alkalmas gyermek, diák, nyugdíjas jegy 1.800 Ft, belvárosiaknak 1.300 Ft 

Családi úszójegy 5600 Ft-tól, belvárosiaknak 4000Ft-tól elérhető. Kedvező bérlet konstrukciókért érdemes a v30sportkozpont.hu oldalt böngészni.

Belépés

Az épületbe lépve kellemes illat fogadott amint a bejárati szinten található a recepcióhoz léptem.  A tágas közösségi térben kávézó is van, a vidám formatervezett sárga bútorokban lazán meetingelhetünk Itt gyorsan megkaptam az RFID-s karórát, a belépés után ezzel tudok közlekedni. A pult előtt állva a padlóban egy betekintő ablakon már csekkolhatjuk is hányan róják éppen a hosszokat az úszómedencében. A tanmedencére is rá lehet látni egy mások padlóablakon keresztül, így  az oktatáson részvevő gyermekünket is megfigyelhetjük titokban, bár kényelmesebben az aula monitorain is látunk élő képet az úszásoktatásról.

Az öltözők a wellness részen, a -4. szinten találhatók, a lépcsőházon keresztül vagy liftekkel jutunk fel az uszodába.

A V.30-ban számos greenováció valósult meg, az uszodaszint sem kivétel. Furcsálhatnánk, hogy a -1 és -2. szinten találhatók a medencék, de amint az uszodatérbe érünk már egyáltalán nem hat furcsán. A világitó csőablak és a modern térkihasználásnak és a hatalmas tükörfalnak köszönhetően szikrázó napsütés árad a rostfalak mögül. A természetesnek ható fényviszonyok mellett az energia hatékony felhasználását is eredményezi a természetes „világítás”, igazi öko-ház! 

Uszoda

  • 4 pálya
  • 25 m
  • mélysége 170 cm
  • korszerű rajtkövek is vannak az egyik oldalon, így például kisebb versenyek is tarthatók
  • hőmérséklete 27 C

Tanmedence

  • 10x 5m
  • 80 cm mély, mobilplatform segítségével 60 cm mélyre változtatható
  • hőmérséklete 32 C 

Öltözők

Az öltözőszekrényeket a belépéskor kapott kék órával lehet nyitni-zárni, a szekrények mérete nem túl nagy, de ügyesen pakolva elférek. Az öltözőben egy furcsa robot őrködik valamelyik sci-fi-ből, funkcióját tekintve fürdőruhaszárító! Az uszoda méretéhez viszonyítva az öltözőszekrények száma elegendő, gyerekcsoportok érkezése és öltöztetése valószínűleg kihívás, de az mindig az! Hajszárítók száma több mint elegendő. 

V.30 BELVÁROSI SPORTKÖZPONT

Medencetér

Modern, letisztult, fehér és világoskék színek egyensúlya tökéletes. A medence vize selymes tapintású, közepes hőmérsékletű, hobby úszásra ideális, se nem hideg, se nem meleg. A víz íze nagyon fontos, a V.30 vize kellemes, nem érezni a klórt vagy más kellemetlen ízt sem. A pályákon úszva jó lehet tájékozódni, még az 5 méteres hátúszó zászlósor is ki van feszítve keresztben. Az akadálymentesített V.30-ban uszodájában mobil beemelő szerkezet segíti a mozgásukban korlátozott vendégeket. A világító alagutak alatt elhelyezett pihenőágyakon délidőben akár a „pincében” is napozhatunk -2. szinten. 

Az úszómester egy kisebb pulpituson ülve jól belátja medenceteret, így mindent biztonságosan tud ellenőrizni. Itt jegyezném meg a személyzet tagjai kedvesek, segítőkészek és figyelmesek voltak, és szép, egységes ruházatot viseltek, könnyen felismerhetőek voltak.

V.30 BELVÁROSI SPORTKÖZPONT

A pult sarkaira helyezett sarokvédőket máshol még nem láttunk. plusz az elhelyezett Swim & Go felirat szolidan emlékeztet az időlimitre.

A V.30-nak saját termálkútja van, az innen nyert termálvíz hőmennyisége gázfogyasztás nélkül fűti a létesítmény medencéinek vízét és a legnagyobb hidegben is temperálja a belső levegő hőmérsékletét. Az uszoda és a tanmedence vize csapvíz ugyan, de UV-víztisztítás (antibakterializálás, csírátlanítás és fertőtlenítés) után kerülnek a medencékbe. A csúcstechnológiáknak köszönhetően a víz tisztántartásához kevés vegyszert alkalmaznak (50%-al kevesebet). Megtudtam, hogy öntisztító szűrőberendezéssel tartják tisztán a vizet – az országban elsőként itt alkalmazott perlit szűrőrendszerekhez nagyon kevés vezetékes víz szükséges.

Ezt is olvasd el!
V.30 a jövő sportközpontja a Belvárosban 2022.06.10
Építészeti bravúr, design, csúcstechnológia, greenováció és sport minden mennyiségben a budapesti V. kerület szívében, néhány perc sétára a Duna-parttól és a Parlamenttől, a V.30-ban, a Vadász utca 30. alatt (x) (X)

A lebegő medence:

A tanmedence egy építészeti látványosság is egyben, ugyanis az úszómedence felett keresztben, amolyan „függő medenceként” épült meg. A két rövid oldalán csatlakozik az épület falaihoz, a hosszan oldalakon üvegkorlát védi, de innen lelátni az alattuk úszókra. Mélysége 80 cm, de a mobil platform segítségével 60cm mély vízben az óvodások oktatása is biztonságos. 

Egy egész emeletet elfoglaló wellness részleget önálló szolgáltatásként lehet igénybe venni, azt egy másik alkalommal fogjuk kipróbálni. 

Összesített értékelés: 9.2/10

Az uszodai komplexum: 9/10

Medencék: 9/10

Elérhető szolgáltatások: 10/10

Hangulat, személyzet: 10/10

Öko-megoldások: 10/10

Árak: 8/10

 

V.30 Belvárosi Sportközpont

Cím: Budapest, Vadász u. 30, 1054
Nyitvatartás:
Nyitva ⋅ Zárás: 22:00
Telefonszám: 06 70 662 8690

www.v30sportkozpont.hu

További cikkek

Rajtol az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2024.07.17
Közel 600 hajóval és 3 ezer versenyzővel rajtol 2024. július 18-án az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Csúcstechnikával felszerelt, száguldó katamaránok, a múlt század első felét megidéző, klasszikus cirkálók és a Balatonra jellemző sportos és családi vitorlások százai lepik majd el a tó felszínét csütörtök reggel 9-től, a rajt pillanatától. A verseny egészen július 20-án, szombat reggel 9-ig tart, amikor lejár a 48 órás limitidő.
Kékszalag: a táv 2024.07.17
A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő versenye, ami nem is annyira meglepő, hiszen a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. A táv 155 kilométer. Ehhez képest a második genfi-tavi Bol d’Or távja 123 kilométer, a Boden-tavi Rund um és a Garda-tavi Centomiglia egyaránt nagyjából 100 kilométeresek
Neki se indulj technikai napszemüveg nélkül! 2024.07.16
A napszemüveg egész évben fontos kiegészítő. Az csak egy dolog, hogy stílusossá teszik a megjelenést, de a megfelelő modellek védenek az UV-sugarak ellen is. Továbbá sportolás közben megóvják a szemünket az olyan fizikai hatásoktól, mint a szembe tóduló hó, eső vagy éppen esetünkben a hajó által keltett hullámok vize. Egy francia márkáról mesélünk, ami fenntartható, dinamikusan növekszik, elképesztően menő és jól passzol a vitorlás szettekhez is. Ez az IZIPIZI. (X) (X)

Ajánló

Rajtol az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2024.07.17
Közel 600 hajóval és 3 ezer versenyzővel rajtol 2024. július 18-án az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. ...
Kékszalag: a táv 2024.07.17
A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő versenye, ami nem is annyira meglepő, hiszen a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. A táv 155 kilométer. Ehhez képest a ...
Neki se indulj technikai napszemüveg nélkül! 2024.07.16
A napszemüveg egész évben fontos kiegészítő. Az csak egy dolog, hogy stílusossá teszik a megjelenést, de a megfelelő modellek védenek az UV-sugarak ellen is. Továbbá ... (X)
Lavina vetett véget az expedíciónak 2024.07.15
A két magyar alpinista – Klein Dávid és Nagy Marci – ép bőrrel megúszták az incidenst, miután lavina vetett véget a Johnnie Walker Hindukus Expedíció 2024-nek
Foci EB döntő és folytatódik a GardenFest2024 2024.07.12
GardenFest2024 – folytatódik júliusban a foci Eb után is (X)

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.