Apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben az olimpián

2020.12.08.
Újra apa-lánya páros, Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó édesapjával Gurisatti Gyula paralimpikon parasportlövővel szerepelhet a Tokiói Olimpián.

1928. évi Olimpiai Játékok után újra apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben idén Tokióban. Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó december elején kezdte meg a közel másfél hónapos felkészülését a válogatottal a januárban esedékes olimpiai kvalifikációs mérkőzésekre. A Dunaújváros játékosa számára plusz jelentősége is van ennek a tornának, ugyanis ha nyernek, akkor édesapjával együtt, egymást váltva szerepelhetnének a jövő évi ötkarikás játékokon.

Újrakezdés

Gurisatti Gréta, megkezdte a felkészülését a válogatottal a januárban esedékes olimpiai kvalifikációs tornára.

„A Margit-szigeten lakunk és itt is edzünk. Valószínűleg a kiutazás előtt leszünk majd buborékban, ami azt jelenti, hogy az uszoda és a hotelen kívül nem mozoghatunk máshol. Reményeink szerint a karácsonyt és a szilvesztert megkapjuk majd szünetnek, de ha esetleg mégsem úgy alakul, akkor mindenki tudja, hogy most egy nemesebb cél érdekében ezt is el kell fogadjuk.„

 

Olimpiai kvalifikáció

A tervezetten 2021. január 17. és 24. között Triesztben megrendezésre kerülő tornán előbb Görögországgal majd az elődöntőben Hollandiával vagy Olaszországgal kell szembenéznie a magyar válogatottnak, a selejtező során végül két csapat kvalifikálja magát az Olimpiára.

„Nagy fegyvertény számunkra, hogy a többi válogatottal ellentétben, szinte mi végig tudtunk edzeni április óta. Tehát én mindenképpen azt várom a csapattól, hogy döntőbe jussunk. Az pedig, hogy ott elsők vagy másodikok leszünk, őszintén szólva mindegy is. A lényeg most az olimpiára való kijutás, ehhez pedig elég a döntőbe jussunk.”

Sérülés már a múlté

A Dunaújváros játékosa a válogatott a januári Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, sérülés miatt már nem lehetett a vízben, ugyanakkor a mérkőzés előtt egy-egy pozitív, motiváló üzenettel igyekezett inspirálni csapattársait és így hozzájárulni a sikerhez.

„Talán kijelenthetem, hogy az egyik meghatározó hangulatfelelőse vagyok a csapatnak. Egy fárasztó edzés után, amikor látom, hogy a lányok teljesen elfáradtak, mindig valami kis meglepetéssel készülök nekik. Legyen az egy csoki, egy levél, vagy valami vicces tánc az öltözőben. Szerencsére mindig találok magam melle társakat is ebben.”

Apa-lánya

Gréta számára a januári mérkőzések plusz jelentőséggel is bírnak. Ugyanis, ha a magyar női vízilabda válogatott sikerrel veszi az akadályokat, akkor édesapjával, Gurisatti Gyula paralimpikon parasportlövővel – korábbi búvárúszó világbajnok – együtt, egymást váltva szerepelhetnének a 2021-es ötkarikás játékokon. Ez közel 100 év elteltével újabb magyar sporttörténelmi pillanat lenne, hiszen arra, hogy apa-lánya közösen vegyen részt az olimpián, legutóbb az 1928-as amszterdami játékokon volt példa.

„Természetesen hatalmas boldogsággal töltene el minket és az egész családot is. Mindketten eléggé céltudatosak vagyunk, a saját feladatunkra koncentrálunk, ugyanakkor nagyon örülünk egymás sikereinek is.  Kétségkívül a közös olimpiai szereplés egy felejthetetlen élmény, nagyszerű érzés lenne számunkra.”

Gurisatti Gréta BIO

magyar válogatott, Európa-bajnoki bronzérmes, európai Szuperkupa győztes, LEN-kupa győztes, háromszoros Magyar Kupa győztes vízilabdázó, a 2020-as Magyar Kupa küzdelmek legértékesebb játékosa és gólkirálya. Hazánk és Európa egyik legjobb női vízilabdacsapatának, a Dunaújvárosnak és magyar női vízilabda válogatottnak a vezéregyénisége.  

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta            

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__

Grétáról több ízben írtunk már, pl. FITT GASZTRO TIPPEK GURISATTI GRÉTÁTÓL A NYÁRI FELKÉSZÜLÉS JEGYÉBEN

További cikkek

Több mint úszóedző - interjú Szabó Álmossal 2020.12.30
3 paralimpikon úszó – Illés Fanni, Pap Bianka és Száraz Evelin – edzőjével, Szabó Álmossal beszélgettünk az úszásról, paraúszásról és a ...
Mi újság Boronkay Péter? 2020.10.17
10 kérdés 10 válasz rovatunkban ezúttal a kiváló sokszoros világbajnok paratriatlonistát, Boronkay Péter kérdeztük edzésről, versenyzésről, tervekről!
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó nagy állatbarát 2020.05.15
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az Állat- és növényszeretet napja kapcsán kezdeményezést indított Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar ...

Ajánló

A KÉT LEGÉRDEKESEBB TÚRA ÚT A DUNAKANYARBAN 2021.01.26
A romantikus Dunakanyarban, ahol a kék folyó szoros ölelésében magasodik a Börzsöny, a túrázás szerelmesei varázslatosan változatos tájakon barangolhatnak. Lássuk ...
MENNYIRE BIZTONSÁGOS A BRINGÁS KULACSOD? 2021.01.19
Ha kerékpározni indulsz, az egyik legfontosabb felszerelés a kulacs, amit bármekkora is a tervezett táv, érdemes magaddal vinned. Ám közel sem mindegy, milyen műanyagból ...
Groove Trails - Instant közösségépítés 2021.01.13
Groove. Főnév és ige. Jelentése: barázda, ismételt gyakorlással tökéletesíteni, nagy élvezetet lelni (valamiben). Get into the groove. Kifejezés: szenvedéllyel, ...
HIDEG SZÁGULDÁS - JÉGVITORLÁZÁS 2021.01.11
Amikor a vízi vitorlások már a dokkban pihennek, akkor jön el a jégvitorlázás ideje, ha az időjárás is úgy gondolja. A hídon korcsolyák, a kapitányon bukósisak, egy ...
100 éves Keleti Ágnes 2021.01.10
2021. január 9-én, töltötte be 100. életévét Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös tornász olimpiai bajnok, a világ legidősebb olimpiai aranyérmese.