Apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben az olimpián

2020.12.08.
Újra apa-lánya páros, Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó édesapjával Gurisatti Gyula paralimpikon parasportlövővel szerepelhet a Tokiói Olimpián.

1928. évi Olimpiai Játékok után újra apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben idén Tokióban. Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó december elején kezdte meg a közel másfél hónapos felkészülését a válogatottal a januárban esedékes olimpiai kvalifikációs mérkőzésekre. A Dunaújváros játékosa számára plusz jelentősége is van ennek a tornának, ugyanis ha nyernek, akkor édesapjával együtt, egymást váltva szerepelhetnének a jövő évi ötkarikás játékokon.

Újrakezdés

Gurisatti Gréta, megkezdte a felkészülését a válogatottal a januárban esedékes olimpiai kvalifikációs tornára.

„A Margit-szigeten lakunk és itt is edzünk. Valószínűleg a kiutazás előtt leszünk majd buborékban, ami azt jelenti, hogy az uszoda és a hotelen kívül nem mozoghatunk máshol. Reményeink szerint a karácsonyt és a szilvesztert megkapjuk majd szünetnek, de ha esetleg mégsem úgy alakul, akkor mindenki tudja, hogy most egy nemesebb cél érdekében ezt is el kell fogadjuk.„

 

Olimpiai kvalifikáció

A tervezetten 2021. január 17. és 24. között Triesztben megrendezésre kerülő tornán előbb Görögországgal majd az elődöntőben Hollandiával vagy Olaszországgal kell szembenéznie a magyar válogatottnak, a selejtező során végül két csapat kvalifikálja magát az Olimpiára.

„Nagy fegyvertény számunkra, hogy a többi válogatottal ellentétben, szinte mi végig tudtunk edzeni április óta. Tehát én mindenképpen azt várom a csapattól, hogy döntőbe jussunk. Az pedig, hogy ott elsők vagy másodikok leszünk, őszintén szólva mindegy is. A lényeg most az olimpiára való kijutás, ehhez pedig elég a döntőbe jussunk.”

Sérülés már a múlté

A Dunaújváros játékosa a válogatott a januári Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, sérülés miatt már nem lehetett a vízben, ugyanakkor a mérkőzés előtt egy-egy pozitív, motiváló üzenettel igyekezett inspirálni csapattársait és így hozzájárulni a sikerhez.

„Talán kijelenthetem, hogy az egyik meghatározó hangulatfelelőse vagyok a csapatnak. Egy fárasztó edzés után, amikor látom, hogy a lányok teljesen elfáradtak, mindig valami kis meglepetéssel készülök nekik. Legyen az egy csoki, egy levél, vagy valami vicces tánc az öltözőben. Szerencsére mindig találok magam melle társakat is ebben.”

Apa-lánya

Gréta számára a januári mérkőzések plusz jelentőséggel is bírnak. Ugyanis, ha a magyar női vízilabda válogatott sikerrel veszi az akadályokat, akkor édesapjával, Gurisatti Gyula paralimpikon parasportlövővel – korábbi búvárúszó világbajnok – együtt, egymást váltva szerepelhetnének a 2021-es ötkarikás játékokon. Ez közel 100 év elteltével újabb magyar sporttörténelmi pillanat lenne, hiszen arra, hogy apa-lánya közösen vegyen részt az olimpián, legutóbb az 1928-as amszterdami játékokon volt példa.

„Természetesen hatalmas boldogsággal töltene el minket és az egész családot is. Mindketten eléggé céltudatosak vagyunk, a saját feladatunkra koncentrálunk, ugyanakkor nagyon örülünk egymás sikereinek is.  Kétségkívül a közös olimpiai szereplés egy felejthetetlen élmény, nagyszerű érzés lenne számunkra.”

Gurisatti Gréta BIO

magyar válogatott, Európa-bajnoki bronzérmes, európai Szuperkupa győztes, LEN-kupa győztes, háromszoros Magyar Kupa győztes vízilabdázó, a 2020-as Magyar Kupa küzdelmek legértékesebb játékosa és gólkirálya. Hazánk és Európa egyik legjobb női vízilabdacsapatának, a Dunaújvárosnak és magyar női vízilabda válogatottnak a vezéregyénisége.  

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta            

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__

Grétáról több ízben írtunk már, pl. FITT GASZTRO TIPPEK GURISATTI GRÉTÁTÓL A NYÁRI FELKÉSZÜLÉS JEGYÉBEN

További cikkek

Vizes VB 2022 menetrend 2022.06.06
Nem kell sokat várniuk a vizes sportok szerelmeseinek, mivel bő 10 nap múlva, június 18-án kezdetét veszi a 2022-es FINA világbajnokság. A hazai nyár legnagyobb sporteseményére az uszodai világ élsportolói gyűlnek Magyarországra. A Vizes VB 2022 rendezői szeretnék megismételni az 5 évvel ezelőtti sikert és fantasztikus szurkolói hangulatot.
10 kérdés - 10 válasz: Drávucz Rita 2022.03.15
10 kérdés 10 válasz rovatunkban a világ- és Európa-bajnok vizilabdázó Drávucz Rita válaszolt a kérdéseinkre a sportról, a mindennapokról, munkáról és a tervekről!
Magyar versenyző is lesz a téli paralimpiai játékokon 2022.02.16
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása alapján Dumity Richárd, alpesi síző indulhat Pekingben a Téli Paralimpiai Játékokon, miután a szervezet elfogadta a magyar sportoló kvótájáért beadott szabadkártya kérelmet.

Ajánló

Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából ...
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – ...
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.