A HEGYIKERÉKPÁROS PARTI ANDRÁS ÖTÖDIK LETT

2020.03.11.
Parti András háromszoros olimpikon hegyikerékpáros összetett ötödik helyen ért célba a négy napos törökországi világranglista versenyen.

Parti András háromszoros olimpikon hegyikerékpáros összetett ötödik helyen ért célba a négy napos törökországi UCI S2-es besorolású világranglista pontokat is osztó versenyen.

Hegyikerékpáros szezonkedzet

A szezon kezdés komoly megmérettetéssel indult a negyedik olimpiájára készülő versenyzőnknek. Négy nap, négy típusú és hosszúságú versenypályán ment a kvótapontokért a harc.

“Amellett, hogy egy ilyen terhelés edzésnek se rossz, némi világranglista pont reményében is érkeztem Törökországba. Ami a negyedik nap végére szépen össze is gyűlt. 50 világranglista pontot szereztem, ami fontos az olimpiai kvótafutás szempontjából.”

– számolt be Parti András, majd hozzátette azért kalandoktól sem volt mentes ez a hétvége. Az első nap 4,9 km-es prológja, egy bemelegítő futamnak is tekinthető a versenyző szempontjából, ahol tizedik helyen ért célba olimpikonunk. A második nap 27 km-es “point to point” szakaszán már az ötödik hely lett meg. A harmadik nap pedig meghozta a kalandos versenyzést –

“A harmadik napot gondoltam a döntő szakasznak, ez egy 60 km hosszú maraton lett volna, de darázs támadás miatt módosítottak menet közben a pályán, amiről a versenyzőket nem értesítették csak kb. az utolsó 7-8 km-en kezdett gyanús lenni, hogy nagyon a cél felé haladunk már és kimaradt egy hegy, egy frissítővel. Végül az élmezőnnyel együtt egy sprintre jöttünk a célba és ismét 5. lettem.”

– mesélte a harmadik nap eseményeit az olimpikon hegyikerékpáros.

A negyedik nap, vagyis az utolsó szakasz volt a versenyzők számára a hagyományos XCO, ahol együtt maradt az élmezőny egészen a célig.

“Az utolsó körben kezembe is vettem az irányítást, támadtam párszor, de nem sikerült erősen ellépnem. A hatodik helyen értem célba, együtt az élmezőnnyel.”

A négy nap eredményei végül az összetett ötödik helyet hozták meg számára, amivel mind a versenyző, mind a háttér csapata elégedett. A téli időszak több hetes edzőtáborai jó alapokat adtak a szezonkezdéshez.

“Első versenynek, edzésnek jó volt, de még több van bennem, ez még nem a csúcsformám.”

– mondta András, aki már a következő futamokra készül és a jövőhétvégén ismét rajthoz áll egy UCI C2-es, majd egy C1-es versenyen.

Fotó: partiandrás
Szöveg: Kosaras Renáta

További cikkek

A Balaton legújabb kikötője - Kékszalag PORT 2022.07.02
2022. július 1-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. A Marina a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred Város Önkormányzatának beruházásában valósult meg.
Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából indul útjára egy rövid, 13 kilométeres egyenkéntivel, majd további két szakasz erejéig marad Dánia országútjain.
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – bár a felület más, a geolokáció és az interaktivitás pedig hatalmas plusz – nem is különböznek olyan nagyon a régiektől…

Ajánló

A Balaton legújabb kikötője - Kékszalag PORT 2022.07.02
2022. július 1-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. A Marina a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu ...
Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából ...
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – ...
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Giro d'Italia Nagy Rajt - Giro falu

2022.05.24
#girohungary2022
Giro d’Italia Nagy Rajt – 2022. május 6-án startolt Budapestről a 105. Giro d’Italia három magyarországi szakasszal.